U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Secretaris van de Universiteit

Secretaris van de Universiteit worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een secretaris van de Universiteit? Lees de functieomschrijving.

De Secretaris van de Universiteit treedt op als Algemeen Directeur van een Univerisiteit en ondersteunt het College van Bestuur (Rector Magnificus, Voorzitter en eventueel Vicevoorzitter) bij de uitvoering van haar werkzaamheden. Meer specifiek draagt hij zorg voor beleidsontwikkeling en de implementatie en evaluatie van instellingsbeleid (zoals geformuleerd door het College), adviseert hij het College, en geeft hij leiding aan centrale diensten onder zijn hoede, bijvoorbeeld personeel & organisatie, universiteitsfonds en communicatie & marketing (soms ondergebracht onder één noemer als 'Bureau Universiteit'), hij ontwikkelt plannen voor deze diensten en geeft vorm aan het HRM-beleid.

De coördinatie van de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van instellingsbeleid houdt in dat de Secretaris van de Universiteit heel nauw betrokken is bij alle facetten van het beleidsproces. Hij volgt relevante ontwikkelingen binnen en buiten de Universiteit en vertaalt deze naar beleid, voert beleidsvormend overleg met diverse betrokkenen, ontwikkelt beleidsideeën, neemt deel aan bestuurlijk overleg, stuurt eigen beleidsmedewerkers aan in de verwerking van informatie tot beleidsplannen en legt deze plannen voor aan het College. Hij adviseert het College en draagt bij aan het besluitvormingsproces over te voeren beleid. De Secretaris is dus niet alleen manager, maar heeft ook een belangrijke inhoudelijke rol.

De functie wordt naar zwaarte ingedeeld op drie niveaus, afhankelijk van de omvang van het personeelsbestand van de dienst van de Secretaris, het budget van de Universiteit en de zwaarte van zijn bijdrage aan strategie en beleidsontwikkeling. Dit kan het leveren van een (doorslaggevende) bijdrage zijn aan beleidsvoorstellen of de volledige verantwoordelijkheid hiervoor.

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Secretaris van de Universiteit, Baan Secretaris van de Universiteit, Secretaris van de Universiteit Worden, Functie-eisen Secretaris van de Universiteit, Verantwoordelijkheden Secretaris van de Universiteit, Functieprofiel Secretaris van de Universiteit, Wat doet een Secretaris van de Universiteit, Werken als Secretaris van de Universiteit.

Secretaris van de Universiteit worden: Opleiding tot secretaris van de Universiteit

De Secretaris van de Universiteit heeft een academische opleiding gedaan. Welke maakt niet zoveel verschil; het is best mogelijk dat een historicus Secretaris wordt van een Technische Universiteit. De Secretaris heeft meestal veel leidinggevende ervaring opgedaan, binnen of buiten de academische wereld, vaak in verschillende functies bij verschillende werkgevers. Het komt veel voor dat een Secretaris worden benoemd vanuit een andere (hoge) managementfunctie bij dezelfde of een andere Universiteit.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Secretaris van de Universiteit, Secretaris van de Universiteit Worden, Opleidingsniveau Secretaris van de Universiteit, Scholing Secretaris van de Universiteit, Studie Secretaris van de Universiteit, Bijscholing Secretaris van de Universiteit, Omscholing Secretaris van de Universiteit.

Organisaties waar een secretaris van de Universiteit doorgaans werkzaam is

De Secretaris van de Universiteit werkt bij een Universiteit. Universiteiten maken deel uit van de publieke sector en vallen dus onder non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Secretaris van de Universiteit, Secretaris van de Universiteit Worden, Opleidingsniveau Secretaris van de Universiteit, Scholing Secretaris van de Universiteit, Studie Secretaris van de Universiteit, Bijscholing Secretaris van de Universiteit, Omscholing Secretaris van de Universiteit.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden secretaris van de Universiteit

Een Secretaris van de Universiteit wordt afhankelijk van de zwaarte van zijn functie ingeschaald in schaal 15, 16, of 17 (CAO Universiteiten). Dit levert hem een bruto maandloon op van (respectievelijk) tussen de €5068 en €6541, €5495 en €7188 of €5953 en €7900. Universiteiten keren verder een eindejaarsuitkering (8,3 %) uit en een vakantietoeslag. Ook bestaan er gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof, sabbaticals en levensloopregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Secretaris van de Universiteit, Loon Secretaris van de Universiteit, Wat verdien je als Secretaris van de Universiteit, Salarisschaal Secretaris van de Universiteit, Salarisindicatie Secretaris van de Universiteit, Bonus Secretaris van de Universiteit, CAO Secretaris van de Universiteit, Brutoloon Secretaris van de Universiteit, Nettoloon Secretaris van de Universiteit, Vakantiedagen Secretaris van de Universiteit, Pensioen Secretaris van de Universiteit.

Competenties, skills & vaardigheden secretaris van de universiteit

 • Innovatief
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Onderhandelen
 • Sociaal vaardig
 • Communicatief sterk
 • Inzicht in de beleidskant van de academische wereld
Mensen vonden ons op: Kennis Secretaris van de Universiteit, Vaardigheden Secretaris van de Universiteit, Attitude Secretaris van de Universiteit, Kwalificaties Secretaris van de Universiteit, Competentieprofiel Secretaris van de Universiteit.

Boeken voor het beroep secretaris van de universiteit

Wil je meer weten over het beroep secretaris van de universiteit? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je secretaris van de universiteit bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken secretaris van de universiteit te komen.

Keuzegids Universiteiten 2019 | Centrum Hoger Onderwijs Informatie

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789087610746 | 224 pagina's

Ben je op zoek naar een interessante en succesvolle studie? In de Keuzegids vind je de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen studiekeuze te maken. Dit is de enige onafhankelijke gids die alle wo-bachelors kritisch vergelijkt en beoordeelt. Dit ...

De verborgen universiteit 1 - De erfenis van Richard Grenville | Natalie Koch

de erfenis van Richard Grenville - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789021439716

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de...

De verborgen universiteit 3 - De stad van de alchemist | Natalie Koch

De stad van de alchemist - Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789021457680 | 582 pagina's

In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk...

Mensen vonden ons op: boeken voor Secretaris van de Universiteit, Secretaris van de Universiteit ebooks, boek Secretaris van de Universiteit.

Persoonstypen secretaris van de Universiteit

De Secretaris van de Universiteit heeft een sterke persoonlijkheid. Hij beschikt over het vermogen mensen (of medewerkers) bijelkaar te brengen en heeft natuurlijk overwicht. Hij is zelfverzekerd en initiatiefrijk. Hij straalt vertrouwen uit en heeft veel over voor zijn personeel (Baas). Hij is dan ook erg verantwoordelijk en loyaal. Dit weerhoudt hem er niet van kritische vragen te stellen en zaken van verschillende kanten te bekijken. Hij komt vaak met een zorgvuldig afgewogen oordeel (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Secretaris van de Universiteit, Karakter Secretaris van de Universiteit.

Netwerk secretaris van de Universiteit

De Secretaris van de Universiteit werkt nauw samen met de leden van het College van Bestuur; de rector magnificus, voorzitter van het College en eventueel een vice-voorzitter. Hij krijgt ook te maken met de diverse Decanen die hun faculteit vertegenwoordigen naar het College. In zijn rol van manager stuurt hij ondersteunende krachten aan als secretarieel medewerkers, maar ook beleidsmedewerkers of communicatiemedewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Secretaris van de Universiteit, Medewerkers Secretaris van de Universiteit.

Is het beroep secretaris van de Universiteit iets voor jou?

Zou je graag secretaris van de Universiteit willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als secretaris van de Universiteit bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Secretaris van de Universiteit, beroepskeuzetest Secretaris van de Universiteit, beroep Secretaris van de Universiteit kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden secretaris van de Universiteit

De Secretaris van de Universiteit heeft de hoogste managementfunctie die bij Universiteiten beschikbaar is, vandaar dat hij soms ook wordt aangeduid als algemeen directeur. Groeien is alleen mogelijk door over te stappen naar Universiteiten met een groter personeelsbestand en budget. Posities in deze functie zijn zeer beperkt en alleen toegankelijk voor mensen die jarenlange managementervaring hebben opgedaan.

Arbeidsmarktperspectief score secretaris van de Universiteit

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep secretaris van de Universiteit. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Secretaris van de Universiteit, Promotie mogelijkheden Secretaris van de Universiteit, Carriere Secretaris van de Universiteit.

Solliciteren op de functie secretaris van de Universiteit

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als secretaris van de Universiteit dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor secretaris van de Universiteit belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als secretaris van de Universiteit. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Secretaris van de Universiteit, CV Secretaris van de Universiteit, sollicitatie Secretaris van de Universiteit.

Interviews met secretaris van de Universiteit

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen secretaris van de Universiteit

 • Algemeen Directeur

Vacatures secretaris van de universiteit

Op zoek naar een nieuwe baan als Secretaris van de Universiteit? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Secretaris van de Universiteit. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Secretaris van de Universiteit treedt op als Algemeen Directeur van een Univerisiteit en ondersteunt het College van Bestuur (Rector Magnificus, Voorzitter en eventueel Vicevoorzitter) bij de uitvoering van haar werkzaamheden. Meer specifiek draagt hij zorg voor beleidsontwikkeling en de implementatie en evaluatie van instellingsbeleid (zoals geformuleerd door het College), adviseert hij het College, en geeft hij leiding aan centrale diensten onder zijn hoede, bijvoorbeeld personeel & organisatie, universiteitsfonds en communicatie & marketing (soms ondergebracht onder één noemer als 'Bureau Universiteit'), hij ontwikkelt plannen voor deze diensten en geeft vorm aan het HRM-beleid. De coördinatie van de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van instellingsbeleid houdt in dat de Secretaris van de Universiteit heel nauw betrokken is bij alle facetten van het beleidsproces.

Beoordeling Secretaris van de Universiteit

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Secretaris van de Universiteit' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Secretaris van de Universiteit

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep