U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Senior Fiscalist

Senior Fiscalist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een senior Fiscalist? Lees de functieomschrijving.

Een andere naam voor fiscalist is belastingadviseur, binnen een bedrijf is een Senior Fiscalist een ervaren fiscalist die naast zijn normale taken ook aansturende taken heeft. In zijn taak als belastingadviseur adviseert hij particulieren en bedrijven met betrekking tot hun belasting. Hij werkt in dienst van de klant, en probeert dus de financiën fiscaal zo gunstig mogelijk te regelen. Ook zorgt hij dat zijn klant aan alle verplichtingen voldoet. Deze verplichtingen worden complexer naarmate een bedrijf groter wordt. In veel gevallen doet de fiscalist ook de belastingaangifte.

Als fiscalist kan je alleen werken of in teamverband. De Senior Fiscalist werkt altijd in teamverband en staat vaak aan het hoofd van zijn afdeling. Hij draagt actief bij aan het bevorderen van kennisoverdracht en het handhaven en optimaliseren van de dienstverlening. Daarnaast begeleidt en coacht hij de junior fiscalisten op de afdeling.

De Senior Fiscalist heeft een fiscaal rechterlijke of fiscaal economische opleiding gehad en heeft een affiniteit met cijfers. Verder heeft de fiscalist kennis van alle facetten van de bedrijfsvoering van een bedrijf, om zo optimaal te kunnen adviseren met betrekking tot de belastingaangifte.

Mensen vonden ons op: Job Senior Fiscalist, Baan Senior Fiscalist, Senior Fiscalist Worden, Functie-eisen Senior Fiscalist, Verantwoordelijkheden Senior Fiscalist, Functieprofiel Senior Fiscalist, Wat doet een Senior Fiscalist, Werken als Senior Fiscalist.

Senior Fiscalist worden: Opleiding tot senior Fiscalist

Hoewel de term fiscalist of belastingadviseur geen beschermde titel is, hebben fiscalisten in de praktijk Fiscaal Recht of Fiscale Economie gestudeerd. Dit kan ook op HBO niveau, alhoewel dan de functie van Senior Fiscalist wel moeilijker te bereiken is. Veel werkgevers vragen daarnaast nog om een beroepsopleiding bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Deze opleiding duurt 3 jaar. Ook zijn veel opleidingen te volgen bij het Register Belastingadviseurs.

Eenmaal binnen bij een bedrijf, moet de fiscalist zichzelf bewijzen op inhoudelijk én organisatorisch vlak om tot de functie van Senior Fiscalist op te klimmen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Senior Fiscalist, Senior Fiscalist Worden, Opleidingsniveau Senior Fiscalist, Scholing Senior Fiscalist, Studie Senior Fiscalist, Bijscholing Senior Fiscalist, Omscholing Senior Fiscalist.

Organisaties waar een senior Fiscalist doorgaans werkzaam is

Organisaties voor fiscalisten, zoals advocatenkantoren of belastingadviseurskantoren zijn commerciële instellingen. Winst behalen is daarom erg belangrijk voor de organisatie. Veel zal ook ingericht zijn op de winstmaximalisatie. Dit wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn tot zelfontplooiing, want het is vaak mogelijkheden om cursussen te volgen op kosten van de zaak. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Senior Fiscalist, Senior Fiscalist Worden, Opleidingsniveau Senior Fiscalist, Scholing Senior Fiscalist, Studie Senior Fiscalist, Bijscholing Senior Fiscalist, Omscholing Senior Fiscalist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden senior Fiscalist

Er zijn geen vaste regels wat een Senior Fiscalist moet verdienen. Het startsalaris voor een fiscalist ligt zo rond de 2500. Voor HBO fiscalisten is dit lager. Wanneer een fiscalist opklimt tot Senior, betekent dat vaak dat hij al flink wat jaren in dienst is. In die tijd is zijn salaris natuurlijk ook gestegen. Fiscalisten begeven zich vaak in de bedrijfswereld, daarom zijn de salarissen vaak ook prima, evenals de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Senior Fiscalist, Loon Senior Fiscalist, Wat verdien je als Senior Fiscalist, Salarisschaal Senior Fiscalist, Salarisindicatie Senior Fiscalist, Bonus Senior Fiscalist, CAO Senior Fiscalist, Brutoloon Senior Fiscalist, Nettoloon Senior Fiscalist, Vakantiedagen Senior Fiscalist, Pensioen Senior Fiscalist.

Competenties, skills & vaardigheden senior fiscalist

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Financieel bewustzijn
 • Cijfermatig inzicht
 • Secuur
Mensen vonden ons op: Kennis Senior Fiscalist, Vaardigheden Senior Fiscalist, Attitude Senior Fiscalist, Kwalificaties Senior Fiscalist, Competentieprofiel Senior Fiscalist.

Boeken voor het beroep senior fiscalist

Wil je meer weten over het beroep senior fiscalist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je senior fiscalist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken senior fiscalist te komen.

Lampje | Annet Schaap

Nominatie Boekenleeuw 2018 - Nederlands | Druk: 6 | Hardcover | 9789045120379 | 328 pagina's

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, ...

De glimlach van een kind | David de Kock

52 gelukslessen voor ouders en kinderen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082882346 | 192 pagina's

Elke ouder wil hetzelfde: gelukkige kinderen. Maar nergens leer je hoe je dat voor elkaar krijgt. Het is vallen en opstaan. Als opvoeder zit je soms met je handen in het haar: het zou zo fijn zijn als je het ergens kunt afkijken. Gelukkig kan dat nu. Davi...

Stilzitten als een kikker | Eline Snel

Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders - Nederlands | Druk: 23 | Paperback | 9789021572499 | 152 pagina's

Boek Stilzitten Als Een Kikker geschreven door Eline Snel uitgegeven door Vbk Media Psychotherapie en andere therapieën...

Mensen vonden ons op: boeken voor Senior Fiscalist, Senior Fiscalist ebooks, boek Senior Fiscalist.

Persoonstypen senior Fiscalist

Een fiscalist is een pietje precies wat betreft de cijfers. Perfectionisme is een noodzakelijke eigenschap voor een fiscalist. Hij moet een ruime kennis hebben van het belastingrecht en van de financiële wereld. Om Senior fiscalist te worden moet hij ook leiderschap uitstralen en de vaardigheden hebben om de rest van zijn team aan te sturen en dingen bij te leren. Hij is deels verantwoordelijk voor de winstgevendheid van zijn onderneming en moet de ambitie hebben het bedrijf te laten groeien.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Senior Fiscalist, Karakter Senior Fiscalist.

Netwerk senior Fiscalist

Een Senior Fiscalist heeft vooral contact met juridische en/of fiscale afdelingen van bedrijven. Samen met deze afdeling zal hij proberen tot een oplossing te komen die fiscaal het voordeligst is. Hij doet dit met de rest van zijn team fiscalisten. In het geval er een geschil ontstaat, kan hij gebruik maken van advocaten. In grotere advocatenkantoren zul je zowel fiscalisten als advocaten terugvinden. Voor fiscalisten worden ook veel bijscholingen en congressen georganiseerd, dus hij zal ook een breed netwerk van collega's opbouwen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Senior Fiscalist, Medewerkers Senior Fiscalist.

Is het beroep senior Fiscalist iets voor jou?

Zou je graag senior Fiscalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als senior Fiscalist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Senior Fiscalist, beroepskeuzetest Senior Fiscalist, beroep Senior Fiscalist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden senior Fiscalist

Als Senior Fiscalist sta je al in de bovenste regionen van het bedrijf. Doorgroeien naar partner, oftewel mede-eigenaar, van het bedrijf is een mogelijkheid. Afhankelijk van hoe groot de organisatie is waarvoor de Senior Fiscalist werkt, kan het plafond al in zicht zijn, of nog lang niet. De perspectieven om fiscalist te worden zijn erg goed. Belastingadvies is altijd nodig, dus er zijn vele fiscalisten nodig in Nederland. Belangrijk is dat eerst de juiste opleidingen worden voltooid, liefst met goede cijfers en nevenactiviteiten. Dan is het mogelijk om bij een bedrijf te solliciteren die fiscalisten nodig heeft. Na enkele jaren werkervaring is het dan wellicht mogelijk om de stap naar Senior Fiscalist te maken.

Arbeidsmarktperspectief score senior Fiscalist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep senior Fiscalist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Senior Fiscalist, Promotie mogelijkheden Senior Fiscalist, Carriere Senior Fiscalist.

Solliciteren op de functie senior Fiscalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als senior Fiscalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor senior Fiscalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als senior Fiscalist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Senior Fiscalist, CV Senior Fiscalist, sollicitatie Senior Fiscalist.

Interviews met senior Fiscalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen senior Fiscalist

Vacatures senior fiscalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Senior Fiscalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Senior Fiscalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een andere naam voor fiscalist is belastingadviseur, binnen een bedrijf is een Senior Fiscalist een ervaren fiscalist die naast zijn normale taken ook aansturende taken heeft. In zijn taak als belastingadviseur adviseert hij particulieren en bedrijven met betrekking tot hun belasting. Hij werkt in dienst van de klant, en probeert dus de financiën fiscaal zo gunstig mogelijk te regelen.

Beoordeling Senior Fiscalist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Senior Fiscalist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Senior Fiscalist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep