U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Service Analist

Service Analist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een service Analist? Lees de functieomschrijving.

De (IT) Service Analist maakt analyses van de IT services in een bedrijf, om zo de kosten, capaciteit, beschikbaarheid en veiligheid van het informatiesysteem in kaart te brengen. Op basis van deze analyse geeft de Service Analist advies over door te voeren veranderingen en helpt hij om de benodigde veranderingen daadwerkelijk te implementeren.

Als Service Analist is het dus belangrijk een helikopterview te hebben en aandacht voor gegevens die specifiek het bedrijf in kwestie betreffen.

Naast een goed rapport van de analyse en eventuele conclusies die daaraan verbonden zijn, moet de Service Analist ook een plan opzetten voor de afhandeling van mogelijke probleemscenario's. Dit plan moet dan overgedragen worden aan de personen die verantwoordelijk zijn voor onderhoud aan het systeem.

En omdat elk systeem anders is, is iedere opdracht ook anders en kan de Analist niet zomaar een bedrijf binnenlopen, advies geven, en weer weggaan. Specifieke kennis is even essentieel als analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden om als Service Analist het werk goed te kunnen doen.

Mensen vonden ons op: Job Service Analist, Baan Service Analist, Service Analist Worden, Functie-eisen Service Analist, Verantwoordelijkheden Service Analist, Functieprofiel Service Analist, Wat doet een Service Analist, Werken als Service Analist.

Service Analist worden: Opleiding tot service Analist

Met een HBO of WO diploma in de IT kan men een baan als Service Analist krijgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Service Analist, Service Analist Worden, Opleidingsniveau Service Analist, Scholing Service Analist, Studie Service Analist, Bijscholing Service Analist, Omscholing Service Analist.

Organisaties waar een service Analist doorgaans werkzaam is

De Service Analist werkt bij een IT consultancybureau of op contractbasis bij verschillende IT bedrijven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Service Analist, Service Analist Worden, Opleidingsniveau Service Analist, Scholing Service Analist, Studie Service Analist, Bijscholing Service Analist, Omscholing Service Analist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden service Analist

De Service Analist werkt als een consultant en wordt zo per uur betaald. Een maandsalaris ligt waarschijnlijk tussen de €2200 en €7800.

Omdat de Service Analist steeds op contractbasis achter werk aan moet gaan, is het loon verder afhankelijk van de vaardigheid om nieuwe klanten te strikken. Erg specifieke arbeidsvoorwaarden zijn dan ook onmogelijk om te voorspellen.

Mensen vonden ons op: Salaris Service Analist, Loon Service Analist, Wat verdien je als Service Analist, Salarisschaal Service Analist, Salarisindicatie Service Analist, Bonus Service Analist, CAO Service Analist, Brutoloon Service Analist, Nettoloon Service Analist, Vakantiedagen Service Analist, Pensioen Service Analist.

Competenties, skills & vaardigheden service analist

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Presenteren
 • Coördineren
 • Overzicht houden
Mensen vonden ons op: Kennis Service Analist, Vaardigheden Service Analist, Attitude Service Analist, Kwalificaties Service Analist, Competentieprofiel Service Analist.

Boeken voor het beroep service analist

Wil je meer weten over het beroep service analist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je service analist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken service analist te komen.

Culture Map | Erin Meyer

Decoding How People Think, Lead, and Get Things Done Across Cultures - Engels | Druk: International ed | Paperback | 9781610392761 | 288 pagina's

Whether you work in a home office or abroad, business success in our ever more globalized and virtual world requires the skills to navigate through cultural differences and decode cultures foreign to your own. Renowned expert Erin Meyer is your guide thro...

The Velvet Rage | Alan Downs

Overcoming the Pain of Growing Up Gay in a Straight Man's World - Engels | Druk: 2nd edition | Paperback | 9780738215679 | 272 pagina's

Today's gay man enjoys unprecedented, hard-won social acceptance. Despite this victory, however, serious problems still exist. Substance abuse, depression, suicide, and sex addiction among gay men are at an all-time high, causing many to ask, Are we reall...

Gifts of Imperfection | Brené Brown

Let Go of Who You Think You're Supposed to Be and Embrace Who You Are - Engels | Druk: 1 | Losbladig | 9781592858491 | 137 pagina's

This important book is about the lifelong journey from 'What will people think?' to 'I am enough.' Brown's unique ability to blend original research with honest storytelling makes reading The Gifts of Imperfection like having a long, uplifting conversatio...

Mensen vonden ons op: boeken voor Service Analist, Service Analist ebooks, boek Service Analist.

Persoonstypen service Analist

De Service Analist moet zich steeds kunnen aanpassen aan een nieuw bedrijf en een nieuw systeem en moet dus veel van uitdaging houden. Ook moet hij innovatief zijn om veranderingen voor te kunnen stellen en door te voeren (Levensgenieter).

Om een goede analyse te kunnen maken, moet de Service Analist verder juist ook gericht zijn op details en alles tot op de bodem uit willen zoeken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Service Analist, Karakter Service Analist.

Netwerk service Analist

De Service Analist is ten eerste afhankelijk van de klant en moet dus een goede relatie in stand houden met de klanten om te kunnen werken en de analyses aan te rapporteren.

Verder is het vaak nodig voor de Service Analist om met IT'ers om te gaan, die hem dingen kunnen uitleggen en ook in samenwerking met de Service Analist naar oplossingen kunnen zoeken voor de problemen die zijn geconstateerd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Service Analist, Medewerkers Service Analist.

Is het beroep service Analist iets voor jou?

Zou je graag service Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als service Analist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Service Analist, beroepskeuzetest Service Analist, beroep Service Analist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden service Analist

In Nederland zijn er niet veel banen voor specifiek de Service Analist gericht zijn. Vaak komt men in een soortgelijke analistenfunctie terecht, die dan weer net een andere focus heeft.

Als Analist kan men in een bedrijf de leidinggevende worden, maar dit is vaak moeilijk te bereiken omdat de Service Analist zoveel op projectbasis bij verschillende bedrijven werkt.

Arbeidsmarktperspectief score service Analist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep service Analist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Service Analist, Promotie mogelijkheden Service Analist, Carriere Service Analist.

Solliciteren op de functie service Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als service Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor service Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als service Analist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Service Analist, CV Service Analist, sollicitatie Service Analist.

Interviews met service Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen service Analist

Vacatures service analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Service Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Service Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De (IT) Service Analist maakt analyses van de IT services in een bedrijf, om zo de kosten, capaciteit, beschikbaarheid en veiligheid van het informatiesysteem in kaart te brengen. Op basis van deze analyse geeft de Service Analist advies over door te voeren veranderingen en helpt hij om de benodigde veranderingen daadwerkelijk te implementeren. Als Service Analist is het dus belangrijk een helikopterview te hebben en aandacht voor gegevens die specifiek het bedrijf in kwestie betreffen.

Beoordeling Service Analist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Service Analist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Service Analist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep