U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Service Engineer

Service Engineer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een service Engineer? Lees de functieomschrijving.

Een Service Engineer houdt zich bezig met het onderhoud van machines. Voor dit werk moet de Service Engineer van locatie naar locatie reizen, om ter plaatse aan een bepaald soort machine te gaan werken. Wat voor machines dit zijn is afhankelijk van het soort werk en de achtergrond van de Service Engineer. Na verloop van tijd specialiseert men zich in een bepaald soort machine of juist een bepaald soort onderhoud.

Meestal wordt de Service Engineer ingeschakeld als een machine al kapot is, maar periodieke onderhoudswerkzaamheden (ter voorkoming van defecten) vormen ook een belangrijk onderdeel van het werk. Soms is het zo dat de Service Engineer gevraagd wordt om nieuwe machines in elkaar te zetten en moet hij op weer een heel andere manier aan de slag. Uitgebreide kennis van de diverse machines en relevante onderhouds- of reparatiewerkzaamheden en -mogelijkheden is dan ook belangrijk om een goede Service Engineer te kunnen worden.

Wat het werk precies inhoudt en hoeveel tijd men bezig is met het werken met machines of het aansturen van mensen, is afhankelijk van de positie. Zo kan men in sommige posities de hele wereld rondreizen en een team van mensen aansturen en in andere gewoon in de provincie rondrijden en daar zelfstandig werken.

Mensen vonden ons op: Job Service Engineer, Baan Service Engineer, Service Engineer Worden, Functie-eisen Service Engineer, Verantwoordelijkheden Service Engineer, Functieprofiel Service Engineer, Wat doet een Service Engineer, Werken als Service Engineer.

Service Engineer worden: Opleiding tot service Engineer

Om Service Engineer te worden kan je op MBO niveau een opleiding in Electronica, Werktuigbouwkunde of Informatica doen, of op HBO niveau een opleiding in Engineering, Mechatronica of iets dergelijks.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Service Engineer, Service Engineer Worden, Opleidingsniveau Service Engineer, Scholing Service Engineer, Studie Service Engineer, Bijscholing Service Engineer, Omscholing Service Engineer.

Organisaties waar een service Engineer doorgaans werkzaam is

De Service Engineer kan aan de slag bij alle bedrijven die producten maken en verkopen. Dit kunnen dus heel verschillende commerciële bedrijven zijn, afhankelijk van de eigen achtergrond.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Service Engineer, Service Engineer Worden, Opleidingsniveau Service Engineer, Scholing Service Engineer, Studie Service Engineer, Bijscholing Service Engineer, Omscholing Service Engineer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden service Engineer

Een service engineer kan tussen de 1000 en 3500 euro verdienen, afhankelijk van de functie. Mensen met een lager salaris zijn eerder field service engineer, terwijl diegenen met een hoog salaris vaak op internationaal niveau werken. Verder heeft men bij reizen wel altijd recht op enkele compensatie, en zijn arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling en vakantiedagen bij vast dienstverband over het algemeen goed geregeld. Dit is echter afhankelijk van de functie.

Mensen vonden ons op: Salaris Service Engineer, Loon Service Engineer, Wat verdien je als Service Engineer, Salarisschaal Service Engineer, Salarisindicatie Service Engineer, Bonus Service Engineer, CAO Service Engineer, Brutoloon Service Engineer, Nettoloon Service Engineer, Vakantiedagen Service Engineer, Pensioen Service Engineer.

Competenties, skills & vaardigheden service engineer

 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Aanpassingsvermogen
 • Zelfontwikkeling
 • Anticiperen
 • Multi-inzetbaar zijn
 • Oplossingsgerichte werkhouding
Mensen vonden ons op: Kennis Service Engineer, Vaardigheden Service Engineer, Attitude Service Engineer, Kwalificaties Service Engineer, Competentieprofiel Service Engineer.

Boeken voor het beroep service engineer

Wil je meer weten over het beroep service engineer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je service engineer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken service engineer te komen.

Roloff/Matek Machineonderdelen | Herbert Wittel

Formuleboek 5e herziene editie - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789039526453 | 284 pagina's

Roloff/Matek Machineonderdelen 5e druk is een boek van Herbert Wittel uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789039526453 Roloff /Matek geldt al vele jaren als een standaardwerk voor de werktuigbouw. De uitvoerige en up-to-date behandeling van machineonde...

Regeltechniek voor technici | Norman S. Nise

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789039527016 | 1008 pagina's

Regeltechniek voor technici 1e druk is een boek van Norman S. Nise uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789039527016 Regelsystemen spelen bij vele aspecten van onze maatschappij een rol en maken een niet meer weg te denken onderdeel uit van ons dagelijk...

The Art of Natural Cheesemaking | David Asher

Using Traditional Methods and Natural Ingredients to Make the World's Best Cheeses - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781603585781 | 320 pagina's

Including more than 35 step-by-step recipes from the Black Sheep School of Cheesemaking Most DIY cheesemaking books are hard to follow, complicated, and confusing, and call for the use of packaged freeze-dried cultures, chemical additives, and expensive c...

Mensen vonden ons op: boeken voor Service Engineer, Service Engineer ebooks, boek Service Engineer.

Persoonstypen service Engineer

De Service Engineer stelt hoge eisen aan zichzelf, zodat er uiteindelijk een goed werkende machine staat die maar minimaal onderhoud nodig heeft. Fouten moeten van tevoren gevonden kunnen worden (Perfectionist). Om een machine goed in elkaar te zetten of te repareren, moet de Service Engineer oog voor detail hebben en zijn (en andere) machines door en door kennen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Service Engineer, Karakter Service Engineer.

Netwerk service Engineer

De Service Engineer wordt aangestuurd door de klant en moet dus op aanwijzing steeds van locatie naar locatie gaan. Verder is het belangrijk voor zowel onderhoud als reparaties dat de Service Engineer praat met de machine operator, omdat die meestal het beste weet hoe de machine werkt en wat er mis is. Als een Service Engineer de leiding heeft over een team is het natuurlijk belangrijk om die goed aan te sturen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Service Engineer, Medewerkers Service Engineer.

Is het beroep service Engineer iets voor jou?

Zou je graag service Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als service Engineer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Service Engineer, beroepskeuzetest Service Engineer, beroep Service Engineer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden service Engineer

Er is veel vraag naar Service Engineers, vooral ook omdat ze op zoveel verschillende plekken terecht kunnen. De arbeidsmarkt is dus erg gunstig. Qua doorgroeimogelijkheden kan de Service Engineer verder bij een internationaal bedrijf terecht komen of zich op een of andere manier specialiseren in een bepaald product of proces.

Arbeidsmarktperspectief score service Engineer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep service Engineer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Service Engineer, Promotie mogelijkheden Service Engineer, Carriere Service Engineer.

Solliciteren op de functie service Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als service Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor service Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als service Engineer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Service Engineer, CV Service Engineer, sollicitatie Service Engineer.

Interviews met service Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen service Engineer

 • Reparateur
 • Constructeur Landbouwmachines

Vacatures service engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Service Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Service Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Service Engineer houdt zich bezig met het onderhoud van machines. Voor dit werk moet de Service Engineer van locatie naar locatie reizen, om ter plaatse aan een bepaald soort machine te gaan werken. Wat voor machines dit zijn is afhankelijk van het soort werk en de achtergrond van de Service Engineer.

Beoordeling Service Engineer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Service Engineer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Service Engineer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep