U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Servicedesk Medewerker

Servicedesk Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een servicedesk Medewerker? Lees de functieomschrijving.

De Servicedesk Medewerker is werkzaam bij de afdeling servicedesk. De servicedesk is een centrale afdeling bij een organisatie, meestal een ICT organisatie of facilitaire organisatie. Deze afdeling lost bijvoorbeeld storingen aan computers op en regelt de installatie van applicaties en programma’s. De afdeling servicedesk is vergelijkbaar met een callcenter of een helpdesk. Het verschil met een helpdesk is dat bij een helpdesk enkel problemen gemeld worden en deze dan door anderen in de organisatie opgelost worden. De dienstverlening van de servicedesk biedt meer en biedt ook direct hulp bij problemen.

De Servicedesk Medewerker zorgt voor een goede afhandeling van alle verzoeken en incidenten die binnenkomen bij de afdeling servicedesk. De Servicedesk Medewerker werkt hierbij in een team van Servicedesk Medewerkers. Samen zijn zij de vraagbaak voor alle ICT problemen binnen de organisatie.

De Servicedesk Medewerker is het eerste aanspreekpunt bij storingen in de hard- en software en kan kleine reparaties aan computers verrichten. Als de Servicedesk Medewerker de storing niet zelf op kan lossen, zet de Servicedesk Medewerker deze uit bij een collega. Ook moeten de storingen gemeld worden in het systeem. Verder installeert de Servicedesk Medewerker applicaties, besturingsprogramma’s en software en regelt verhuizingen van computers en randapparatuur.

Mensen vonden ons op: Job Servicedesk Medewerker, Baan Servicedesk Medewerker, Servicedesk Medewerker Worden, Functie-eisen Servicedesk Medewerker, Verantwoordelijkheden Servicedesk Medewerker, Functieprofiel Servicedesk Medewerker, Wat doet een Servicedesk Medewerker, Werken als Servicedesk Medewerker.

Servicedesk Medewerker worden: Opleiding tot servicedesk Medewerker

Voor de functie van Servicedesk Medewerker wordt meestal MBO werk- en denkniveau gevraagd. Een specifieke opleiding is niet altijd nodig, wel kennis van diverse systemen en specifieke werkervaring. Er bestaan wel opleidingen voor de functie van Servicedesk Medewerker. Zo kan de Servicedesk Medewerker de opleiding ICT Helpdesk- en Servicedesk Medewerker (MBO) en de opleiding Servicedesk Medewerker ICT (MBO) volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicedesk Medewerker, Servicedesk Medewerker Worden, Opleidingsniveau Servicedesk Medewerker, Scholing Servicedesk Medewerker, Studie Servicedesk Medewerker, Bijscholing Servicedesk Medewerker, Omscholing Servicedesk Medewerker.

Organisaties waar een servicedesk Medewerker doorgaans werkzaam is

De Servicedesk Medewerker werkt meestal bij een ICT organisatie of een facilitaire organisatie. De Servicedesk Medewerker biedt ondersteunende activiteiten aan de andere medewerkers van de organisatie. De Servicedesk Medewerker kan zowel werkzaam zijn in de profit als in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicedesk Medewerker, Servicedesk Medewerker Worden, Opleidingsniveau Servicedesk Medewerker, Scholing Servicedesk Medewerker, Studie Servicedesk Medewerker, Bijscholing Servicedesk Medewerker, Omscholing Servicedesk Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden servicedesk Medewerker

Het startsalaris van de Servicedesk Medewerker ligt rond de 1300 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 2700 euro, afhankelijk van de organisatie waar de Servicedesk Medewerker werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Servicedesk Medewerker, Loon Servicedesk Medewerker, Wat verdien je als Servicedesk Medewerker, Salarisschaal Servicedesk Medewerker, Salarisindicatie Servicedesk Medewerker, Bonus Servicedesk Medewerker, CAO Servicedesk Medewerker, Brutoloon Servicedesk Medewerker, Nettoloon Servicedesk Medewerker, Vakantiedagen Servicedesk Medewerker, Pensioen Servicedesk Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden servicedesk medewerker

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Servicedesk Medewerker, Vaardigheden Servicedesk Medewerker, Attitude Servicedesk Medewerker, Kwalificaties Servicedesk Medewerker, Competentieprofiel Servicedesk Medewerker.

Boeken voor het beroep servicedesk medewerker

Wil je meer weten over het beroep servicedesk medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je servicedesk medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken servicedesk medewerker te komen.

Eerste hulp bij 4 - Leren Excelleren | Louis Peters

haal het beste uit uw medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789079922086 | 152 pagina's

Eerste hulp bij 4 - Leren Excelleren 1e druk is een boek van Louis Peters uitgegeven bij Mkb Servicedesk Bv. ISBN 9789079922086 Als ondernemer werk je iedere dag hard om klanten enthousiast te maken. Je bent gedreven om succesvol te zijn. Je personeel is ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Servicedesk Medewerker, Servicedesk Medewerker ebooks, boek Servicedesk Medewerker.

Persoonstypen servicedesk Medewerker

De Servicedesk Medewerker moet analytisch ingesteld zijn en goed kunnen inzien waar het probleem zich bevindt en hoe dit het beste opgelost kan worden (waarnemer). De Servicedesk Medewerker moet hierbij doelgericht te werk gaan en zelfverzekerd de medewerkers kunnen helpen (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Servicedesk Medewerker, Karakter Servicedesk Medewerker.

Netwerk servicedesk Medewerker

Omdat de Servicedesk Medewerker allerhande werkzaamheden verricht binnen de gehele organisatie, heeft de Servicedesk Medewerker contact met veel andere medewerkers. Daarnaast heeft de Servicedesk Medewerker ook intensief contact met directe collega’s die kunnen helpen bij problemen en storingen waar de Servicedesk Medewerker zelf geen oplossing voor weet.

Mensen vonden ons op: Collega’s Servicedesk Medewerker, Medewerkers Servicedesk Medewerker.

Is het beroep servicedesk Medewerker iets voor jou?

Zou je graag servicedesk Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als servicedesk Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Servicedesk Medewerker, beroepskeuzetest Servicedesk Medewerker, beroep Servicedesk Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden servicedesk Medewerker

ICT wordt steeds belangrijker en speelt in veel organisaties een rol. Storingen, problemen en andere facilitaire diensten zijn dan ook belangrijk. Er is om deze reden voldoende werk te vinden voor een Servicedesk Medewerker.

De Servicedesk Medewerker kan beginnen als trainee en zo later doorgroeien naar de functie van Servicedesk Medewerker. Binnen deze functie kan doorgegroeid worden naar een meer leidinggevende functie, wat inhoudt dat de Servicedesk Medewerker het team van Servicedesk Medewerkers aanstuurt en de taken verdeelt.

Arbeidsmarktperspectief score servicedesk Medewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep servicedesk Medewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Servicedesk Medewerker, Promotie mogelijkheden Servicedesk Medewerker, Carriere Servicedesk Medewerker.

Solliciteren op de functie servicedesk Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als servicedesk Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor servicedesk Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als servicedesk Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Servicedesk Medewerker, CV Servicedesk Medewerker, sollicitatie Servicedesk Medewerker.

Interviews met servicedesk Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen servicedesk Medewerker

Vacatures servicedesk medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicedesk Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicedesk Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Servicedesk Medewerker is werkzaam bij de afdeling servicedesk. De servicedesk is een centrale afdeling bij een organisatie, meestal een ICT organisatie of facilitaire organisatie. Deze afdeling lost bijvoorbeeld storingen aan computers op en regelt de installatie van applicaties en programma’s.

Beoordeling Servicedesk Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Servicedesk Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Servicedesk Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit beroep heb ik nu 15 jaar uitgevoerd op verschillende niveaus en ik kan zeggen dat het door de meeste werkgevers zwaar wordt ondergewaardeerd.

Door: Henrie

Moed er in houden Henrie,zo denken 9 van de 10 werknemers er over.

Door: Steven

Dit beroep wordt stelselmatig onderschat en is het eerste waar op bezuinigd wordt. Reeds in twee functies ben ik wegbezuinigd de laatste twee jaar. Terwijl het eerste aanspreekpunt zijn en het klantcontact ansich enorm belangrijk zijn. Tevens is DE servicedesk HET punt om allerlei zaken te monitoren en escaleren. Hiernaast houden zij dikwijls ook nog overige afdelingen uit de wind zodat die zo efficient mogelijk zo productief mogelijk kunnen zijn. Voorbeeld: een klant belt over een status. In dit gesprek word er 9/10 keer extra informatie gegeven of infomate over een andere zaak waar de Helpdesk niet mee bezig is.

Door: E.D.

het is een ondergewaardeerd beroep waar volgens mij geen verandering in zitGr.

Door: max

Reageer op dit beroep