U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Servicemedewerker bioscoop

Servicemedewerker bioscoop worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een servicemedewerker bioscoop? Lees de functieomschrijving.

De servicemedewerker bioscoop is werkzaam in een bioscoop of filmhuis.

Hij is verantwoordelijk voor uitvoerende taken als het beantwoorden van vragen van bezoekers, het onderhouden en bedienen van de bar, het bakken van popcorn en het schoonhouden van de zalen.
Daarnaast zijn ook kleinere klusjes, zoals het scheuren van de kaartjes, het afnemen van de stoelen en tafels en het bijvullen van snoepautomaten onderdeel van de werkzaamheden van de servicemedewerker.

De precieze werkzaamheden zijn vaak wel afhankelijk van de opdrachtgever en het soort pand.
Zo zijn er bioscopen waar de servicemedewerkers 's avonds voor het sluiten van de bioscoop het pand ook schoon moeten maken. Dit is niet overal het geval omdat veel bioscopen (en met name de grotere) facilitaire medewerkers in dienst hebben maar het kan voorkomen dat het schoonmaken van de bioscoop onderdeel van de werkzaamheden van de servicemedewerker is.
Daarnaast is het gebruikelijk dat de servicemedewerker op zaterdagen de bioscoop wel zelf moet schoonhouden (dit in verband met de vrije dag van de facilitaire medewerkers) maar ook dit is afhankelijk van de opdrachtgever en de soort bioscoop waarin de servicemedewerker werkt.

Als servicemedewerker ben je hét gezicht van de bioscoop. Dit betekent dat jij, als het visitekaartje van de bioscoop, onderdeel bent van een geslaagd avondje uit.
Voor de functie van servicemedewerker is dan ook een representatieve en verantwoordelijke houding vereist.

Mensen vonden ons op: Job Servicemedewerker bioscoop, Baan Servicemedewerker bioscoop, Servicemedewerker bioscoop Worden, Functie-eisen Servicemedewerker bioscoop, Verantwoordelijkheden Servicemedewerker bioscoop, Functieprofiel Servicemedewerker bioscoop, Wat doet een Servicemedewerker bioscoop, Werken als Servicemedewerker bioscoop.

Servicemedewerker bioscoop worden: Opleiding tot servicemedewerker bioscoop

Veel studenten hebben een bijbaan als servicemedewerker. Voor dit beroep zijn dan ook geen specifieke diploma's vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemedewerker bioscoop, Servicemedewerker bioscoop Worden, Opleidingsniveau Servicemedewerker bioscoop, Scholing Servicemedewerker bioscoop, Studie Servicemedewerker bioscoop, Bijscholing Servicemedewerker bioscoop, Omscholing Servicemedewerker bioscoop.

Organisaties waar een servicemedewerker bioscoop doorgaans werkzaam is

De servicemedewerker bioscoop is voornamelijk werkzaam in bioscopen.

Ook kan het zijn dat een servicemedewerker bioscoop werkzaam is in een filmhuis, alhoewel de werkzaamheden, afhankelijk van de grote van het filmhuis, hier wel kunnen verschillen van de werkzaamheden als servicemedewerker in één van de Nederlandse bioscopen.

Niet elk filmhuis heeft bijvoorbeeld een pauze, of een bar. Vaak zijn de werkzaamheden in een filmhuis iets minder divers dan de werkzaamheden in reguliere bioscopen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemedewerker bioscoop, Servicemedewerker bioscoop Worden, Opleidingsniveau Servicemedewerker bioscoop, Scholing Servicemedewerker bioscoop, Studie Servicemedewerker bioscoop, Bijscholing Servicemedewerker bioscoop, Omscholing Servicemedewerker bioscoop.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden servicemedewerker bioscoop

Omdat servicemedewerkers bioscoop over het algemeen studenten zijn is het salaris van de servicemedewerker afhankelijk van zijn leeftijd.

Wel is het in de meeste bioscopen het geval dat de medewerker 18 jaar of ouder moet zijn omdat de servicemedewerker op reguliere avonden na elf uur 's avonds nog werkzaam kan zijn.

De meeste servicemedewerkers werken met tijdelijke contracten.

Afhankelijk van de periode waarin de servicemedewerker in de bioscoop kan blijven werken en de motivatie van de servicemedewerker kan het tijdelijke contract worden verlengd.

Het salaris is naar het wettelijke minimumloon en dus afhankelijk van de leeftijd van de servicemedewerker.

Mensen vonden ons op: Salaris Servicemedewerker bioscoop, Loon Servicemedewerker bioscoop, Wat verdien je als Servicemedewerker bioscoop, Salarisschaal Servicemedewerker bioscoop, Salarisindicatie Servicemedewerker bioscoop, Bonus Servicemedewerker bioscoop, CAO Servicemedewerker bioscoop, Brutoloon Servicemedewerker bioscoop, Nettoloon Servicemedewerker bioscoop, Vakantiedagen Servicemedewerker bioscoop, Pensioen Servicemedewerker bioscoop.

Competenties, skills & vaardigheden servicemedewerker bioscoop

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Luisteren
 • Representatief
 • Communicatief en sociaal vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Servicemedewerker bioscoop, Vaardigheden Servicemedewerker bioscoop, Attitude Servicemedewerker bioscoop, Kwalificaties Servicemedewerker bioscoop, Competentieprofiel Servicemedewerker bioscoop.

Boeken voor het beroep servicemedewerker bioscoop

Wil je meer weten over het beroep servicemedewerker bioscoop? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je servicemedewerker bioscoop bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken servicemedewerker bioscoop te komen.

Confessions of a Shopaholic | Sophie Kinsella

Film-Tie In, Vanaf 12 Maart In Nederlandse Bioscopen - Engels | Druk: Film Tie-In | Paperback | 9780552775199 | 320 pagina's

In this all-too-true debut novel, Kinsella chronicles one woman's hilarious efforts to overcome her expensive--if stylish--addiction to shopping. The author has brilliantly tapped into our collective consumer conscience to deliver a tale of our times and ...

Vijf stappen van jou | Rachael Lippincott

Nu in de bioscoop - Nederlands | Luisterboek | Verteller: Barbara Sloesen | 9789021418865 | Speelduur: 07:09:21

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, ...

100 jaar branchevereniging van bioscopen in Nederland | Frans Westra (hoofdredacteur)

Nederlands | Hardcover | 9789082817102 | Geen personage | 325 pagina's

In 2018 bestaat de vereniging voor bioscopen en filmtheaters in Nederland honderd jaar, voor deze gelegenheid is het jubileumboek ‘100 jaar branchevereniging van bioscopen in Nederland - van Nederlandse Bioscoopbond naar Nederlandse Vereniging van Bioscop...

Mensen vonden ons op: boeken voor Servicemedewerker bioscoop, Servicemedewerker bioscoop ebooks, boek Servicemedewerker bioscoop.

Persoonstypen servicemedewerker bioscoop

De servicemedewerker bioscoop is verantwoordelijk voor de ervaring van de bezoekers. Hij moet ervoor zorgen dat zij zich op hun gemak voelen en hierdoor een fijne avond uit kunnen hebben.

Hij staat altijd klaar voor de bezoeker, zowel in het beantwoorden van hun vragen als het verzorgen van hun bestellingen bij de bar (de gever/de waarnemer)).

Daarnaast is het voor de servicemedewerker belangrijk dat alles klaar en in orde is als de bezoekers binnen zijn.
De bar moet goed onderhouden worden, de zalen moeten piekfijn in orde zijn en er moet voldoende popcorn zijn gebakken om aan de behoefte van de bezoeker te kunnen voldoen.
Ook moet de servicemedewerker, voor en na de films, zoveel mogelijk met zijn collega's samenwerken om de in en uitloop van de films goed te kunnen verzorgen. (succesvolle werker en de teamplayer)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Servicemedewerker bioscoop, Karakter Servicemedewerker bioscoop.

Netwerk servicemedewerker bioscoop

De servicemedewerker is werkzaam in de bioscoop en komt daardoor veel in aanmerking met bezoekers.
Hij helpt de bezoekers als zij hierom vragen en neemt en geeft hun bestellingen aan de bar.
Op rustige dagen werkt de servicemedewerker alleen, maar tijdens de drukkere periodes moet hij goed samen kunnen werken met zijn collega's en het is belangrijk dat zij dan ook goed op elkaar ingespeeld zijn.

De servicemedewerker werkt onder direct toezicht van de bedrijfsleider die vaak ook op de werkvloer te vinden is.
Hij kan daarom al zijn directe vragen ook meteen aan de bedrijfsleider stellen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Servicemedewerker bioscoop, Medewerkers Servicemedewerker bioscoop.

Is het beroep servicemedewerker bioscoop iets voor jou?

Zou je graag servicemedewerker bioscoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als servicemedewerker bioscoop bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Servicemedewerker bioscoop, beroepskeuzetest Servicemedewerker bioscoop, beroep Servicemedewerker bioscoop kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden servicemedewerker bioscoop

Arbeidsmarktperspectief score servicemedewerker bioscoop

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep servicemedewerker bioscoop. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Servicemedewerker bioscoop, Promotie mogelijkheden Servicemedewerker bioscoop, Carriere Servicemedewerker bioscoop.

Solliciteren op de functie servicemedewerker bioscoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als servicemedewerker bioscoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor servicemedewerker bioscoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als servicemedewerker bioscoop. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Servicemedewerker bioscoop, CV Servicemedewerker bioscoop, sollicitatie Servicemedewerker bioscoop.

Interviews met servicemedewerker bioscoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen servicemedewerker bioscoop

Vacatures servicemedewerker bioscoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemedewerker bioscoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemedewerker bioscoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De servicemedewerker bioscoop is werkzaam in een bioscoop of filmhuis. Hij is verantwoordelijk voor uitvoerende taken als het beantwoorden van vragen van bezoekers, het onderhouden en bedienen van de bar, het bakken van popcorn en het schoonhouden van de zalen. Daarnaast zijn ook kleinere klusjes, zoals het scheuren van de kaartjes, het afnemen van de stoelen en tafels en het bijvullen van snoepautomaten onderdeel van de werkzaamheden van de servicemedewerker.

Beoordeling Servicemedewerker bioscoop

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Servicemedewerker bioscoop' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Servicemedewerker bioscoop

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep