U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Servicemonteur

Servicemonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een servicemonteur? Lees de functieomschrijving.

De Servicemonteur is een technicus die apparaten en machines onderhoudt en repareert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekenhuisapparatuur, wasmachines, Cv-ketels en computerapparatuur. De apparaten en machines waar de Servicemonteur zich mee bezig kan houden zijn zeer uiteenlopend een vaak heeft de Servicemonteur dan ook een specifiek werkgebied. Denk bijvoorbeeld aan de Servicemonteur Verwarmingstechniek en de Servicemonteur Elektrotechniek.

Voor het onderhoud en de reparatie van de machines en apparaten werkt de Servicemonteur meestal bij de klanten op locatie. Hierdoor is de Servicemonteur het gezicht van het bedrijf. De klanten hebben vaak enkel met de Servicemonteur te maken. Bij problemen of periodiek onderhoud komt de Servicemonteur de machines of apparaten controleren en eventuele problemen verhelpen.

Een belangrijke taak van de Servicemonteur is het verhelpen van storingen. Machines en apparaten kunnen storingen geven en vaak wordt dan de hulp van de Servicemonteur ingeroepen om dit te verhelpen. De Servicemonteur moet dan op zoek gaan naar een oplossing om de storing te verhelpen en de machine of het apparaat weer werkende te krijgen. De Servicemonteur werkt vaak zelfstandig en is daarmee verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve uitvoering van het werk naar tevredenheid van de klant.

Mensen vonden ons op: Job Servicemonteur, Baan Servicemonteur, Servicemonteur Worden, Functie-eisen Servicemonteur, Verantwoordelijkheden Servicemonteur, Functieprofiel Servicemonteur, Wat doet een Servicemonteur, Werken als Servicemonteur.

Servicemonteur worden: Opleiding tot servicemonteur

Er zijn diverse specifieke opleidingen te volgen om te kunnen gaan werken als Servicemonteur. Vaak zijn deze opleiding gericht op een meer specifiek werkgebied. Zo is er bijvoorbeeld een opleiding Servicemonteur Verwarmingstechniek en een opleiding Servicemonteur Installatietechniek. De opleiding is dus afhankelijk van het toekomstige werkgebied van de Servicemonteur. Al deze opleidingen zijn op MBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemonteur, Servicemonteur Worden, Opleidingsniveau Servicemonteur, Scholing Servicemonteur, Studie Servicemonteur, Bijscholing Servicemonteur, Omscholing Servicemonteur.

Organisaties waar een servicemonteur doorgaans werkzaam is

De Servicemonteur werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd is een bepaald werkgebied, bijvoorbeeld installatietechniek of verwarmingstechniek. Deze organisaties hebben als doel het maken van winst door het leveren van diensten en zijn daarom werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemonteur, Servicemonteur Worden, Opleidingsniveau Servicemonteur, Scholing Servicemonteur, Studie Servicemonteur, Bijscholing Servicemonteur, Omscholing Servicemonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden servicemonteur

Een beginnende Servicemonteur verdient minimaal 1500 euro. Dit bedrag kan oplopen tot ongeveer 3000 euro. Het salaris is wel afhankelijk van het werkgebied en de organisatie. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Servicemonteur, Loon Servicemonteur, Wat verdien je als Servicemonteur, Salarisschaal Servicemonteur, Salarisindicatie Servicemonteur, Bonus Servicemonteur, CAO Servicemonteur, Brutoloon Servicemonteur, Nettoloon Servicemonteur, Vakantiedagen Servicemonteur, Pensioen Servicemonteur.

Competenties, skills & vaardigheden servicemonteur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Servicemonteur, Vaardigheden Servicemonteur, Attitude Servicemonteur, Kwalificaties Servicemonteur, Competentieprofiel Servicemonteur.

Boeken voor het beroep servicemonteur

Wil je meer weten over het beroep servicemonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je servicemonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken servicemonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Servicemonteur, Servicemonteur ebooks, boek Servicemonteur.

Persoonstypen servicemonteur

De Servicemonteur moet goed kunnen werken en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Het probleem of de storing moet zo goed en snel mogelijk worden opgelost. Daarnaast moet de Servicemonteur ook goed in kunnen schatten waar het probleem ligt en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen (waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Servicemonteur, Karakter Servicemonteur.

Netwerk servicemonteur

De Servicemonteur werkt vaak op locatie en komt daarom vaak bij de klant. Het contact met de klant is daarom ook belangrijk. De klant moet deskundig geholpen worden en uitgelegd worden waarom het probleem of de storing zich voordoet. Daarnaast kan de hulp van collega’s ingeroepen worden als de Servicemonteur het probleem niet zelfstandig op kan lossen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Servicemonteur, Medewerkers Servicemonteur.

Is het beroep servicemonteur iets voor jou?

Zou je graag servicemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als servicemonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Servicemonteur, beroepskeuzetest Servicemonteur, beroep Servicemonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden servicemonteur

Veel organisaties en particulieren hebben diverse apparaten en machines. Er is daarom genoeg werk te vinden als Servicemonteur.

Arbeidsmarktperspectief score servicemonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep servicemonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Servicemonteur, Promotie mogelijkheden Servicemonteur, Carriere Servicemonteur.

Solliciteren op de functie servicemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als servicemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor servicemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als servicemonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Servicemonteur, CV Servicemonteur, sollicitatie Servicemonteur.

Interviews met servicemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen servicemonteur

Vacatures servicemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Servicemonteur is een technicus die apparaten en machines onderhoudt en repareert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekenhuisapparatuur, wasmachines, Cv-ketels en computerapparatuur. De apparaten en machines waar de Servicemonteur zich mee bezig kan houden zijn zeer uiteenlopend een vaak heeft de Servicemonteur dan ook een specifiek werkgebied.

Beoordeling Servicemonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Servicemonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Servicemonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep