U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Servicemonteur Elektrotechniek

Servicemonteur Elektrotechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een servicemonteur Elektrotechniek? Lees de functieomschrijving.

De Servicemonteur Elektrotechniek onderhoudt en repareert machines en apparaten. Een belangrijke taak van de Servicemonteur Elektrotechniek is het verhelpen van storingen. Als een apparaat of machine een storing geeft, wordt de hulp van de Servicemonteur Elektrotechniek ingeroepen. De Servicemonteur Elektrotechniek moet op zoek gaan naar de oorzaak van de storing en de storing verhelpen. Daarnaast verricht de Servicemonteur Elektrotechniek ook de plaatsing van de apparaten en machines en het periodieke onderhoud ervan.

De Servicemonteur Elektrotechniek houdt zich bezig met apparaten en machines die zich in het werkgebied van de elektrotechniek bevinden. Elektrotechniek is een technische discipline die zich bezighoudt met de toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. De Servicemonteur Elektrotechniek krijgt hierdoor te maken met het aanleggen en onderhouden van elektrische apparatuur, het plaatsen van bedrijfsinstallaties en het aanleggen van communicatieverbindingen.

De Servicemonteur Elektrotechniek werkt meestal op locatie bij de klant omdat de apparaten en machines daar geplaatst moeten worden en zich daar de problemen voordoen. De Servicemonteur Elektrotechniek is hierdoor voor de klant het gezicht van het bedrijf. De Servicemonteur Elektrotechniek moet de werkzaamheden naar tevredenheid van de klant uitvoeren.

Mensen vonden ons op: Job Servicemonteur Elektrotechniek, Baan Servicemonteur Elektrotechniek, Servicemonteur Elektrotechniek Worden, Functie-eisen Servicemonteur Elektrotechniek, Verantwoordelijkheden Servicemonteur Elektrotechniek, Functieprofiel Servicemonteur Elektrotechniek, Wat doet een Servicemonteur Elektrotechniek, Werken als Servicemonteur Elektrotechniek.

Servicemonteur Elektrotechniek worden: Opleiding tot servicemonteur Elektrotechniek

Om aan het werk te kunnen als Servicemonteur Elektrotechniek kan de MBO opleiding Servicemonteur Elektrotechniek (niveau 3) of Servicetechnicus Elektrotechniek (niveau 4) gevolgd worden. Beide opleiding kunnen ook als leerbaan gevolgd worden, waardoor de Servicemonteur Elektrotechniek een deel van de week werkt en ervaring opdoet en een deel van de week naar school gaat en de benodigde kennis opdoet.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemonteur Elektrotechniek, Servicemonteur Elektrotechniek Worden, Opleidingsniveau Servicemonteur Elektrotechniek, Scholing Servicemonteur Elektrotechniek, Studie Servicemonteur Elektrotechniek, Bijscholing Servicemonteur Elektrotechniek, Omscholing Servicemonteur Elektrotechniek.

Organisaties waar een servicemonteur Elektrotechniek doorgaans werkzaam is

De Servicemonteur Elektrotechniek werkt bij een bedrijf die zich richt op de Elektrotechniek en de bijbehorende diensten hiervoor levert. Deze bedrijven zijn werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemonteur Elektrotechniek, Servicemonteur Elektrotechniek Worden, Opleidingsniveau Servicemonteur Elektrotechniek, Scholing Servicemonteur Elektrotechniek, Studie Servicemonteur Elektrotechniek, Bijscholing Servicemonteur Elektrotechniek, Omscholing Servicemonteur Elektrotechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden servicemonteur Elektrotechniek

Een startende Servicemonteur Elektrotechniek verdient rond de 1500 euro. Dit bedrag kan oplopen tot ongeveer 3000 euro als meer ervaring opgedaan wordt. De overige arbeidsvoorwaarden bestaan meestal uit vakantiedagen en een bedrijfsauto waar gebruik van gemaakt kan worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Servicemonteur Elektrotechniek, Loon Servicemonteur Elektrotechniek, Wat verdien je als Servicemonteur Elektrotechniek, Salarisschaal Servicemonteur Elektrotechniek, Salarisindicatie Servicemonteur Elektrotechniek, Bonus Servicemonteur Elektrotechniek, CAO Servicemonteur Elektrotechniek, Brutoloon Servicemonteur Elektrotechniek, Nettoloon Servicemonteur Elektrotechniek, Vakantiedagen Servicemonteur Elektrotechniek, Pensioen Servicemonteur Elektrotechniek.

Competenties, skills & vaardigheden servicemonteur elektrotechniek

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Servicemonteur Elektrotechniek, Vaardigheden Servicemonteur Elektrotechniek, Attitude Servicemonteur Elektrotechniek, Kwalificaties Servicemonteur Elektrotechniek, Competentieprofiel Servicemonteur Elektrotechniek.

Boeken voor het beroep servicemonteur elektrotechniek

Wil je meer weten over het beroep servicemonteur elektrotechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je servicemonteur elektrotechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken servicemonteur elektrotechniek te komen.

Elektrotechniek | Reuwke van Hoek

voor werktuigbouwkundigen en andere technici - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789001836764 | 276 pagina's

Elektrotechniek 5e druk is een boek van Reuwke van Hoek uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001836764 Elektrotechniek is bedoeld voor werktuigbouwkundigen en andere niet-elektrotechnici die een leidinggevende functie (gaan) vervullen. Het r...

Elektrische netwerken voor HTO Elektrotechniek | C.A.R. van den Eijnden

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789055742622 | 509 pagina's

Elektrische netwerken voor HTO Elektrotechniek 3e druk is een boek van C.A.R. van den Eijnden uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789055742622 Dit boek behandelt op zeer toegankelijke wijze de grondslagen van de netwerktheorie. Na het doorwerken van...

Elektronica voor Dummies | G. MacComb

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789045354927 | 416 pagina's

Elektronica voor Dummies 3e druk is een boek van Cathleen Shamieh uitgegeven bij Voor Dummies. ISBN 9789045354927 Elektronica is overal. Kijk om je heen, kijk in je zakken! Wedden dat je daar een vernuftig stukje elektronica in aantreft? Wil je weten hoe ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Servicemonteur Elektrotechniek, Servicemonteur Elektrotechniek ebooks, boek Servicemonteur Elektrotechniek.

Persoonstypen servicemonteur Elektrotechniek

De Servicemonteur Elektrotechniek moet goed kunnen inschatten waarom een storing of probleem zich voordoet en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen om dit op te lossen (waarnemer). Ook moet de Servicemonteur Elektrotechniek energiek zijn en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Servicemonteur Elektrotechniek, Karakter Servicemonteur Elektrotechniek.

Netwerk servicemonteur Elektrotechniek

De Servicemonteur Elektrotechniek komt veel op locatie bij de klanten thuis en heeft om deze reden veel contact met de klanten. Daarnaast is er vaak ook contact met collega’s of een leidinggevende als de Servicemonteur Elektrotechniek vragen of problemen heeft waar hij zelf niet uitkomt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Servicemonteur Elektrotechniek, Medewerkers Servicemonteur Elektrotechniek.

Is het beroep servicemonteur Elektrotechniek iets voor jou?

Zou je graag servicemonteur Elektrotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als servicemonteur Elektrotechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Servicemonteur Elektrotechniek, beroepskeuzetest Servicemonteur Elektrotechniek, beroep Servicemonteur Elektrotechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden servicemonteur Elektrotechniek

Veel bedrijven hebben elektrische apparaten en machines die onderhoud nodig hebben en storingen geven. Er is daarom genoeg werk voor de Servicemonteur Elektrotechniek.

Arbeidsmarktperspectief score servicemonteur Elektrotechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep servicemonteur Elektrotechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Servicemonteur Elektrotechniek, Promotie mogelijkheden Servicemonteur Elektrotechniek, Carriere Servicemonteur Elektrotechniek.

Solliciteren op de functie servicemonteur Elektrotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als servicemonteur Elektrotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor servicemonteur Elektrotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als servicemonteur Elektrotechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Servicemonteur Elektrotechniek, CV Servicemonteur Elektrotechniek, sollicitatie Servicemonteur Elektrotechniek.

Interviews met servicemonteur Elektrotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen servicemonteur Elektrotechniek

Vacatures servicemonteur elektrotechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Elektrotechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur Elektrotechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Servicemonteur Elektrotechniek onderhoudt en repareert machines en apparaten. Een belangrijke taak van de Servicemonteur Elektrotechniek is het verhelpen van storingen. Als een apparaat of machine een storing geeft, wordt de hulp van de Servicemonteur Elektrotechniek ingeroepen.

Beoordeling Servicemonteur Elektrotechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Servicemonteur Elektrotechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Servicemonteur Elektrotechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep