U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sigarenmaker

Sigarenmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sigarenmaker? Lees de functieomschrijving.

De Sigarenmaker vervaardigt sigaren. Van oudsher werd dit met de hand gedaan, maar tegenwoordig gebeurt dit machinaal. Hierdoor is de ambacht van het maken van sigaren voor het grootste deel verdwenen.

Een sigaar is een genotsmiddel voor rokers en is vervaardigd uit een mengsel van tabakssoorten. Het woord sigaar komt van het Spaanse woord ‘girar’ dat draaien betekent. Sigaren hebben in tegenstelling tot sigaretten vaak een eigen specifieke smaak en sigaren worden dan ook om deze reden gerookt. Er bestaan dan ook diverse ‘smaken’ sigaren.

De sigaar bestaat uit het binnengoed, een omblad en een dekblad. Het binnengoed is versneden tabak. Hier wordt een voorbewerkt tabaksblad omheen gerold, dit is het omblad. De Sigarenmaker heeft dan een zogenaamde pop of bosje. Om de sigaar af te maken wikkelt de Sigarenmaker het dekblad er nog omheen. Het proces van het maken van sigaren vraagt geregeld droogtijd en de poppen moeten tijdens het drogen gedraaid worden om naadvorming te voorkomen. Voor het maken van de poppen had de Sigarenmaker rond 1900 vaak nog een speciale poppenmaakster in dienst.

Mensen vonden ons op: Job Sigarenmaker, Baan Sigarenmaker, Sigarenmaker Worden, Functie-eisen Sigarenmaker, Verantwoordelijkheden Sigarenmaker, Functieprofiel Sigarenmaker, Wat doet een Sigarenmaker, Werken als Sigarenmaker.

Sigarenmaker worden: Opleiding tot sigarenmaker

Het vak van de Sigarenmaker werd vaak in de praktijk geleerd. De Sigarenmaker werd vaak opgeleid door een Sigarenmaker die zijn kennis en de benodigde vaardigheden doorgaf. Tegenwoordig worden sigaren bijna alleen nog maar machinaal vervaardigt en bestaat hier dan ook geen specifieke opleiding meer voor.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sigarenmaker, Sigarenmaker Worden, Opleidingsniveau Sigarenmaker, Scholing Sigarenmaker, Studie Sigarenmaker, Bijscholing Sigarenmaker, Omscholing Sigarenmaker.

Organisaties waar een sigarenmaker doorgaans werkzaam is

De Sigarenmaker werkt vaak als zelfstandige of in een sigarenmakerij samen met andere Sigarenmaker. De Sigarenmaker maakt de sigaren meestal met het doel deze weer te verkopen en is daarom werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sigarenmaker, Sigarenmaker Worden, Opleidingsniveau Sigarenmaker, Scholing Sigarenmaker, Studie Sigarenmaker, Bijscholing Sigarenmaker, Omscholing Sigarenmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sigarenmaker

Het salaris van de Sigarenmaker is lastig in te schatten omdat het beroep nu bijna niet meer bestaat.

Mensen vonden ons op: Salaris Sigarenmaker, Loon Sigarenmaker, Wat verdien je als Sigarenmaker, Salarisschaal Sigarenmaker, Salarisindicatie Sigarenmaker, Bonus Sigarenmaker, CAO Sigarenmaker, Brutoloon Sigarenmaker, Nettoloon Sigarenmaker, Vakantiedagen Sigarenmaker, Pensioen Sigarenmaker.

Competenties, skills & vaardigheden sigarenmaker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Kritisch
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Sigarenmaker, Vaardigheden Sigarenmaker, Attitude Sigarenmaker, Kwalificaties Sigarenmaker, Competentieprofiel Sigarenmaker.

Boeken voor het beroep sigarenmaker

Wil je meer weten over het beroep sigarenmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sigarenmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sigarenmaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Sigarenmaker, Sigarenmaker ebooks, boek Sigarenmaker.

Persoonstypen sigarenmaker

De Sigarenmaker moet een gedegen kennis hebben van sigaren, de diverse soorten en de manier van vervaardigen (Waarnemer). Daarnaast moet de Sigarenmaker onafhankelijk en zelfverzekerd te werk gaan (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sigarenmaker, Karakter Sigarenmaker.

Netwerk sigarenmaker

De Sigarenmaker werkt vaak als zelfstandige. Soms werkt de Sigarenmaker samen met andere Sigarenmakers. Rond 1900 hadden Sigarenmakers vaak een speciale poppenmaakster in dienst die de poppen maakten. Ook heeft de Sigarenmaker te maken met klanten die de sigaren van de Sigarenmaker kopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sigarenmaker, Medewerkers Sigarenmaker.

Is het beroep sigarenmaker iets voor jou?

Zou je graag sigarenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sigarenmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sigarenmaker, beroepskeuzetest Sigarenmaker, beroep Sigarenmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sigarenmaker

Het beroep Sigarenmaker zoals dat vroeger uitgevoerd wordt, bestaat nu bijna niet meer. Het maken van sigaren gebeurt nu machinaal en wordt bijna niet meer met de hand gedaan.

Arbeidsmarktperspectief score sigarenmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sigarenmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sigarenmaker, Promotie mogelijkheden Sigarenmaker, Carriere Sigarenmaker.

Solliciteren op de functie sigarenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sigarenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sigarenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sigarenmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sigarenmaker, CV Sigarenmaker, sollicitatie Sigarenmaker.

Interviews met sigarenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sigarenmaker

Vacatures sigarenmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Sigarenmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sigarenmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Sigarenmaker vervaardigt sigaren. Van oudsher werd dit met de hand gedaan, maar tegenwoordig gebeurt dit machinaal. Hierdoor is de ambacht van het maken van sigaren voor het grootste deel verdwenen.

Beoordeling Sigarenmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sigarenmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sigarenmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hallo,

mijn vader was vanaf de jaren '30 tot '68 sigerenmaker bij de schimmelpenninck in wageningen.

ik zou heel graag willen weten wat hun weekloon was rond de jaren '60.

alvast bedankt,

david van der laan

 

 

 

 

Door: D van der laan

Sigaren maken,was een beroep van hard werken en weinig verdienen.Dit gold niet alleen voor het sigarenmakers beroep maar voor elk beroep in die betreffende jaren..In de jaren vijftig werd er nog gestaakt voor 80 gulden schoon in de week.Rond de jaren 60,was het salaris van een gemiddelde arbeider,werkman,vakman,wat je er ook van maakt ongeveer 500 gulden per maand.(bruto).Gr.

Door: Aower

Reageer op dit beroep