U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Signmaker

Signmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een signmaker? Lees de functieomschrijving.

Een Signmaker houdt zich bezig met visuele communicatie, zoals billboards, vlaggen, bewegwijzering, posters, naamborden, lichtreclame of gevelreclame.

Eerst maakt een Signmaker een technisch ontwerp op de computer. Dan maakt hij het product met behulp van bijvoorbeeld een snijplotter, een hittepers, een graveermachine, een freesmachine en een printer. Ten slotte monteert hij het product op de juiste plek. Hiervoor heeft hij soms wel een vergunning nodig.

Soms geeft de Signmaker ook leiding aan een team. Of er een Leidinggevende is of niet, hangt af van de grootte van het bedrijf waar de Signmaker werkzaam is. Ook maakt de Signmaker, afhankelijk van zijn gevolgde opleiding, soms een ondernemingsplan, houdt hij zich bezig met acquisitie en calculatie. 

Mensen vonden ons op: Job Signmaker, Baan Signmaker, Signmaker Worden, Functie-eisen Signmaker, Verantwoordelijkheden Signmaker, Functieprofiel Signmaker, Wat doet een Signmaker, Werken als Signmaker.

Signmaker worden: Opleiding tot signmaker

Om Signmaker te worden, moet een MBO-signopleiding gedaan worden. Deze opleiding bestaat op verschillende niveaus.

Op niveau 2 is er de opleiding Medewerker Sign. Deze studie duurt twee jaar. De student leert hoe hij de machines moet bedienen en hoe dus hoe hij de producten moet vervaardigen.

Op niveau 3 is er de opleiding Allround Signmaker. De Signmaker heeft dan tevens contact met de opdrachtgevers en hij stuurt de medewerkers aan. Deze opleiding kan gevolgd worden na de opleiding op niveau 2 en duurt één jaar.

De opleiding Signspecialist op niveau 4 leidt de Signmaker op tot iemand die ook technische ontwerpen maakt, zoals gevelconstructies. Ook kan de Signmaker na afronding van deze opleiding een ondernemingsplan opstellen. Ook deze vervolgopleiding duurt weer één jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Signmaker, Signmaker Worden, Opleidingsniveau Signmaker, Scholing Signmaker, Studie Signmaker, Bijscholing Signmaker, Omscholing Signmaker.

Organisaties waar een signmaker doorgaans werkzaam is

Een Signmaker is werkzaam in de profitsector. De Signmaker werkt bijvoorbeeld bij een reclamebedrijf, een gespecialiseerd signbedrijf of hij werkt op de signafdeling van een warenhuis of andere grote winkel(keten). Ook kan het zijn dat de Signmaker een eigen bedrijf heeft. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Signmaker, Signmaker Worden, Opleidingsniveau Signmaker, Scholing Signmaker, Studie Signmaker, Bijscholing Signmaker, Omscholing Signmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden signmaker

Een Signmaker kan rekenen op zo’n €1500,- tot €3800,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Signmaker.

De signsector heeft een eigen cao. Hierin staat bijvoorbeeld dat een Signmaker recht heeft op een vakantietoeslag van 8% van het vaste brutoloon, een onkostenvergoeding, een toeslag voor nachtdiensten en een kostenvergoeding voor relevante scholing. 

Mensen vonden ons op: Salaris Signmaker, Loon Signmaker, Wat verdien je als Signmaker, Salarisschaal Signmaker, Salarisindicatie Signmaker, Bonus Signmaker, CAO Signmaker, Brutoloon Signmaker, Nettoloon Signmaker, Vakantiedagen Signmaker, Pensioen Signmaker.

Competenties, skills & vaardigheden signmaker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Signmaker, Vaardigheden Signmaker, Attitude Signmaker, Kwalificaties Signmaker, Competentieprofiel Signmaker.

Boeken voor het beroep signmaker

Wil je meer weten over het beroep signmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je signmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken signmaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Signmaker, Signmaker ebooks, boek Signmaker.

Persoonstypen signmaker

Persoonstypen die passen bij een Signmaker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Op sommige opdrachten staat een grote tijdsdruk. De Signmaker moet dus efficiënt en doelgericht werken (Succesvolle Werker).

Tevens is een grote nauwkeurigheid vereist. Er mogen geen fouten zitten in de ontwerpen en realisering van die ontwerpen. Een Signmaker is dus kritisch en veeleisend (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Signmaker, Karakter Signmaker.

Netwerk signmaker

Het netwerk van een Signmaker bestaat doorgaans uit collega’s, een leidinggevende, een Vormgever, een Projectleider en opdrachtgevers. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Signmaker, Medewerkers Signmaker.

Is het beroep signmaker iets voor jou?

Zou je graag signmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als signmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Signmaker, beroepskeuzetest Signmaker, beroep Signmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden signmaker

Het arbeidsmarktperspectief voor een Signmaker is in economisch slechte tijden vaak niet heel goed. Veel bedrijven die zich bezighouden met belettering zijn de afgelopen jaren failliet gegaan.

Bij goed functioneren kan een Signmaker doorgroeien naar Afdelingshoofd of Projectleider. Ook kan hij zijn eigen bedrijf oprichten. Eventueel kan de Signmaker ook doorstuderen op het HBO, bijvoorbeeld in de richting van industrieel ontwerpen. 

Arbeidsmarktperspectief score signmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep signmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Signmaker, Promotie mogelijkheden Signmaker, Carriere Signmaker.

Solliciteren op de functie signmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als signmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor signmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als signmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Signmaker, CV Signmaker, sollicitatie Signmaker.

Interviews met signmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen signmaker

 • Beletteraar

Vacatures signmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Signmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Signmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Signmaker houdt zich bezig met visuele communicatie, zoals billboards, vlaggen, bewegwijzering, posters, naamborden, lichtreclame of gevelreclame. Eerst maakt een Signmaker een technisch ontwerp op de computer. Dan maakt hij het product met behulp van bijvoorbeeld een snijplotter, een hittepers, een graveermachine, een freesmachine en een printer.

Beoordeling Signmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Signmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Signmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Signmaker is een perfecte baan

Door: lol

Volledig mee eens.Voor de duidelijkheid,je moet wel creatief zijn.Gr.Henri

Door: Henri

Hoeveel geld verdien je er mee??

Niet veel

Door: Ik ben een student

Sign  is een slecht betaalde Branch

Door: roy wisse

Het is maar net wat je onder slecht verstaat.Gr.

Door: Dirk

Reageer op dit beroep