U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sinoloog

Sinoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sinoloog? Lees de functieomschrijving.

Een Sinoloog wordt ook wel een kenner van het Chinees genoemd. Deze uitspraak is echter niet volledig, omdat de kennis die een Sinoloog bezit verder gaat dan kennis over de Chinese taal. Een Sinoloog heeft namelijk ook verstand van de geschiedenis, de filosofie, de literatuur, de cultuur en de normen en waarden van China. Dit totaalpakket van het Chinese denken maakt een Sinoloog een gewilde wetenschapper voor veel werkgevers.

Een Sinoloog kan de Chinese wereld aan Westerse mensen duidelijk maken. Dit is in de huidige tijd belangrijk, omdat vooral de handelsgeest van Chinezen door de cultuurverschillen en de heersende normen en waarden anders is dan in Westerse landen. En omdat China vooral economisch een steeds grotere speler wordt, vinden veel bedrijven het belangrijk om de ontwikkeling bij te blijven om op die manier niet de boot te missen. Een Sinoloog kan door zijn uitgebreide kennis over China en de Chinese cultuur helpen om de verhoudingen tussen het bedrijf en bijvoorbeeld een bedrijf in China te verbeteren.
 

Mensen vonden ons op: Job Sinoloog, Baan Sinoloog, Sinoloog Worden, Functie-eisen Sinoloog, Verantwoordelijkheden Sinoloog, Functieprofiel Sinoloog, Wat doet een Sinoloog, Werken als Sinoloog.

Sinoloog worden: Opleiding tot sinoloog

Er is in Nederland één instituut die de opleiding tot Sinoloog aanbiedt. Dit is de universiteit van Leiden. De betreffende opleiding is de opleiding ‘Talen en Culturen van China’. Deze opleiding duurt drie jaar en geeft een breed scala aan kennis over de Chinese cultuur. Er wordt ingegaan op de taal, de geschiedenis, filosofie, literatuur en de cultuur in de breedste zin van het woord.

Er is geen opleiding op Hbo-niveau die opleidt tot Sinoloog. Een opleiding die wel kennis over China verschaft, is de opleiding Trade Management Asia. Dit is echter een economische opleiding die enkel gericht is op het economisch belang, zoals handel, met het continent Azië. China is weliswaar een grote speler in dit veld, maar de opleiding geeft kennis verder dan dat, namelijk over het hele continent. Daarnaast gaat de opleiding niet specifiek over algemene kennis over China. Hierdoor geeft deze opleiding wel kennis over China, maar niet dusdanige kennis dat er gezegd kan worden dat deze opleiding opleidt tot Sinoloog.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sinoloog, Sinoloog Worden, Opleidingsniveau Sinoloog, Scholing Sinoloog, Studie Sinoloog, Bijscholing Sinoloog, Omscholing Sinoloog.

Organisaties waar een sinoloog doorgaans werkzaam is

Het werkveld van een Sinoloog is erg breed, omdat hij tijdens zijn opleiding zowel de taal, de geschiedenis als de cultuur van China leert. Hierdoor is hij erg geliefd bij zowel bedrijven en instellingen die een onderdeel in China hebben staan, maar ook bij bedrijven die handel willen drijven met Chinese bedrijven.

Naast aan de slag bij een internationaal bedrijf, zijn er ook Sinologen werkzaam bij de overheid, als docenten en als vertalers. Hierdoor zijn er niet alleen Sinologen werkzaam bij een profit organisatie, maar ook bij een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sinoloog, Sinoloog Worden, Opleidingsniveau Sinoloog, Scholing Sinoloog, Studie Sinoloog, Bijscholing Sinoloog, Omscholing Sinoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sinoloog

China heeft een steeds grotere invloed op de wereldeconomie en erg veel internationale bedrijven willen kennis over China hebben om met Chinese bedrijven te handelen. Het hangt sterk af van de werkgever wat de precieze arbeidsvoorwaarden van een Sinoloog zijn, maar doordat hij vaak werkzaam is bij grote bedrijven, zijn deze goed te noemen. Reizen naar China zijn voor Sinologen vaak een normale arbeidstaak. Vooral de reiskostenvergoeding is een aangename toevoeging op het jaarsalaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Sinoloog, Loon Sinoloog, Wat verdien je als Sinoloog, Salarisschaal Sinoloog, Salarisindicatie Sinoloog, Bonus Sinoloog, CAO Sinoloog, Brutoloon Sinoloog, Nettoloon Sinoloog, Vakantiedagen Sinoloog, Pensioen Sinoloog.

Competenties, skills & vaardigheden sinoloog

 • Samenwerken
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Sinoloog, Vaardigheden Sinoloog, Attitude Sinoloog, Kwalificaties Sinoloog, Competentieprofiel Sinoloog.

Boeken voor het beroep sinoloog

Wil je meer weten over het beroep sinoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sinoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sinoloog te komen.

Der Weise Geht Leise | Harrassowitz

Im Gedenken an Den Begrunder Der Freiburger Sinologie Professor Dr. Peter Greiner - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783447105354 | 356 pagina's

Alle Autorinnen und Autoren des Gedenkbandes haben Peter Greiner (1940-2011) gekannt - sei es als Kollegen, als Vorgesetzten, als akademischen Lehrer oder als Herausgeber der von ihm begrundeten Reihe "Freiburger Fernostliche Forschungen." Einleitend flic...

La sinologie | Jose Freches

Franstalig | E-book | 9782705915247

Cet ouvrage est une réédition numérique d'un livre paru au XXe siècle, désormais indisponible dans son format d'origine....

Revue Internationale de Sinologie, Volume 3 | Edouard Chavannes

Engels | Hardcover | 9781345533521 | 612 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sinoloog, Sinoloog ebooks, boek Sinoloog.

Persoonstypen sinoloog

Een Sinoloog is doorgaans een loyalist en een succesvolle werker.

Een Sinoloog is een loyalist omdat hij vaak in dienst is bij een bepaald bedrijf. Hij onderhoudt contact met Chinese mensen, maar hij doet dit vanuit het bedrijf. Hij blijft tijdens het contact loyaal aan zijn opdrachtgever. Een Sinoloog moet ook betrouwbaar zijn, omdat het bedrijf waarin hij werkzaam is moet vertrouwen op de kennis van de Sinoloog, omdat verkeerde inlichting voor grote verstoorde verhoudingen kan zorgen.

Een Sinoloog is ook een succesvolle werker. Dit karakter hangt enigszins samen met het karakter van een loyalist, maar een Sinoloog moet niet alleen loyaal aan de opdrachtgever zijn, hij moet ook zelfverzekerd en doelgericht zijn. Dit zijn typische eigenschappen van een succesvolle werker. Deze eigenschappen heeft een Sinoloog nodig, omdat hij alleen op die manier het werk en de opdracht naar verwachting kan verrichten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sinoloog, Karakter Sinoloog.

Netwerk sinoloog

Het hangt sterk af van de organisatie waarvoor een Sinoloog werkzaam is, met wat voor soort mensen hij in contact staat. Een Sinoloog die als docent werkzaam is, zal tijdens zijn werkzaamheden vooral in contact staan met studenten en met andere docenten. Een Sinoloog werkzaam binnen een bedrijf, en daar zijn in de praktijk de meeste Sinoloog werkzaam, zal tijdens zijn werkzaamheden veel bezig zijn met contacten met Chinese bedrijven te leggen. Naast dit type contact, zal een Sinoloog hier ook veel contact hebben met het management van de organisatie, omdat hij via hen de specificaties van het contact doorkrijgt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sinoloog, Medewerkers Sinoloog.

Is het beroep sinoloog iets voor jou?

Zou je graag sinoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sinoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sinoloog, beroepskeuzetest Sinoloog, beroep Sinoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sinoloog

De arbeidsmarkt voor een Sinoloog is goed te noemen. Dit komt vooral omdat er per jaar maar weinig Sinologen afstuderen en de vraag erna groot is. China wordt internationaal een steeds sterkere speler en hierdoor is de verwachting dat de vraag naar Sinologen de komende jaren niet alleen stabiel blijft, maar zelfs toeneemt.

Doorgroeimogelijkheden hebben Sinologen doorgaans niet veel. Dit komt omdat een Sinoloog tijdens zijn opleiding louter kennis over China verschaft heeft. Dit is vaak veel kennis, maar is ook erg specifiek. Een Sinoloog kan zich binnen een organisatie wel omhoogwerken.

Arbeidsmarktperspectief score sinoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sinoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sinoloog, Promotie mogelijkheden Sinoloog, Carriere Sinoloog.

Solliciteren op de functie sinoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sinoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sinoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sinoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sinoloog, CV Sinoloog, sollicitatie Sinoloog.

Interviews met sinoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sinoloog

Vacatures sinoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Sinoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sinoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Sinoloog wordt ook wel een kenner van het Chinees genoemd. Deze uitspraak is echter niet volledig, omdat de kennis die een Sinoloog bezit verder gaat dan kennis over de Chinese taal. Een Sinoloog heeft namelijk ook verstand van de geschiedenis, de filosofie, de literatuur, de cultuur en de normen en waarden van China.

Beoordeling Sinoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sinoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sinoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er is in Nederland één instituut die....Moet zijn....instituut dat....

Door: nbl

Uitstekende omschrijving.Gr.

Door: Max

Reageer op dit beroep