U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sjorder

Sjorder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sjorder? Lees de functieomschrijving.

Een Sjorder zet deskundig containers op zeeschepen vast. Dit doet een Sjorder door de containers aan elkaar vast te sjorren. Dit houdt in dat de containers met stangen en spanschroeven aan elkaar en aan het schip vast worden gemaakt. Het is van groot belang dat dit werk goed gedaan wordt, omdat de containers anders tijdens het varen van het schip kunnen vallen.

De methode die gebruikt wordt bij het sjorren is als volgt: de onderste container op het schip wordt aan het dek verankerd. Vervolgens worden er containers op deze container gestapeld. Vanuit de onderste container schiet een schroef in de container daarboven, die draait een slag en dan staan de containers gekoppeld. Vervolgens wordt op vakkundige wijze spanschroeven aangebracht om de containers nog stabieler vast te zetten.

De methode mag dan misschien eenvoudig klinken, de werkzaamheden van een Sjorder worden in het algemeen helemaal niet als eenvoudig gezien. Dit komt niet alleen door de grote fysieke inspanningen die nodig zijn om dit werk te doen, maar ook doordat de werktijden onregelmatig zijn en het werk in de buitenlucht plaatsvindt.

Mensen vonden ons op: Job Sjorder, Baan Sjorder, Sjorder Worden, Functie-eisen Sjorder, Verantwoordelijkheden Sjorder, Functieprofiel Sjorder, Wat doet een Sjorder, Werken als Sjorder.

Sjorder worden: Opleiding tot sjorder

Het beroep Sjorder vereist geen opleiding. Wel wordt er van een sollicitant een goede fysieke gesteldheid gevraagd en moet hij bereid zijn om in ploegendiensten te werken. Binnen de organisatie begint een onervaren Sjorder vaak als leerling-Sjorder en hij wordt dan intern opgeleid tot normale Sjorder. De opleiding vindt dus zogezegd intern plaats.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sjorder, Sjorder Worden, Opleidingsniveau Sjorder, Scholing Sjorder, Studie Sjorder, Bijscholing Sjorder, Omscholing Sjorder.

Organisaties waar een sjorder doorgaans werkzaam is

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden in zeehavens, maar is doorgaans wel in dienst van een bepaald bedrijf. In Nederland zijn een aantal grote bedrijven die zich bezighouden met het sjorren van containers. Een Sjorder is vaak in dienst bij één van deze bedrijven. Dit zijn bedrijven die gericht zijn op het maken van winst, profit-organisaties dus.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sjorder, Sjorder Worden, Opleidingsniveau Sjorder, Scholing Sjorder, Studie Sjorder, Bijscholing Sjorder, Omscholing Sjorder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sjorder

Het werk van een Sjorder wordt als zwaar ervaren. Dit is niet alleen het geval omdat de werkzaamheden fysiek veel van een Sjorder vragen, maar ook door de onregelmatige werktijden. In het algemeen wordt er in ploegendiensten gewerkt, waardoor een Sjorder eens in de zoveel tijd ook ’s nachts aan het werk moet. Het salaris is hierdoor wel hoger en vooral de onregelmatigheidstoeslag als secundaire arbeidsvoorwaarde is vaak een welkome toeslag op het bruto maandsalaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Sjorder, Loon Sjorder, Wat verdien je als Sjorder, Salarisschaal Sjorder, Salarisindicatie Sjorder, Bonus Sjorder, CAO Sjorder, Brutoloon Sjorder, Nettoloon Sjorder, Vakantiedagen Sjorder, Pensioen Sjorder.

Competenties, skills & vaardigheden sjorder

 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Sjorder, Vaardigheden Sjorder, Attitude Sjorder, Kwalificaties Sjorder, Competentieprofiel Sjorder.

Boeken voor het beroep sjorder

Wil je meer weten over het beroep sjorder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sjorder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sjorder te komen.

Schrijven op B1 + online | Joke Olie

examentraining schrijfvaardigheid voor het staatsexamen 1 - Nederlands | Druk: 1 | 9789089533159 | 100 pagina's

Schrijven op B1 1e druk is een boek van Joke Olie uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789089533159 Studeer je voor het Staatsexamen NT2 programma I en wil je kijken of je het niveau al hebt bereikt? Of heb je al examen gedaan, maar heb je het o...

CRM in de praktijk | Sjors van Leeuwen

het succesvol invoeren van een klantgerichte bedrijfstrategie. van CRM naar klantgedreven ondernemen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789462200982 | 312 pagina's

CRM in de praktijk 3e druk is een boek van Sjors van Leeuwen uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789462200982 CRM in de praktijk laat zien hoe u uw klanten serieus neemt en CRM met succes invoert als bedrijfsstrategie. Met veel cases, checklists en do'...

Vers hout | Sjors van der Meer

over het maken van stoelen, lepels en gereedschap uit vers geoogst rondhout - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462501720 | 176 pagina's

Werken met vers hout, de natuurlijke weg Sjors van der Meer & Job Suijker nemen je mee in de rijke en magische wereld van bomen, hout en ambacht. Ze laten zien hoe je met eenvoudige gereedschappen en eeuwenoude technieken unieke werkstukken kunt maken van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sjorder, Sjorder ebooks, boek Sjorder.

Persoonstypen sjorder

Een Sjorder bezit zowel persoonlijkheidskenmerken van een succesvolle werker als van een loyalist.

Een Sjorder is een succesvolle werker, omdat hij zijn werk zo gedreven en doelgericht mogelijk verricht. Als het werk van een Sjorder niet goed verricht is, kan dit grote gevolgen voor de containers en de inhoud ervan hebben.

De loyalist moet schuilen in een Sjorder, omdat zijn leidinggevende er vanuit moet gaan dat de werkzaamheden die een Sjorder verricht naar verwachting gedaan zijn. Een leidinggevende kan niet al het werk van alle Sjorders controleren, waardoor hij moet kunnen vertrouwen op het werk van de Sjorders. De Sjorder moet dus betrouwbaar zijn. Naast betrouwbaar moet hij ook verantwoordelijkheidsgevoel bezitten, mede ook omdat zijn werkzaamheden dus niet altijd gecontroleerd worden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sjorder, Karakter Sjorder.

Netwerk sjorder

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden doorgaans in teamverband. Het meeste contact zal een Sjorder tijdens zijn werkzaamheden dan ook hebben met mede-Sjorders. Naast deze Sjorders, kent het team ook leerling-Sjorders. Deze Sjorders lopen vaak enige tijd mee met een ervaren Sjorder. Het kan dan ook zijn dat een leerling-Sjorder met een Sjorder meeloopt. De taak van de Sjorder is dan de leerling-Sjorder kennis te laten maken met het vak. Het contact zal dan ook intensief zijn.
Het team waarin een Sjorder werkzaam is, kent doorgaans ook een leidinggevende Sjorder. Deze draagt de eindverantwoordelijkheid en een Sjorder zal dan ook verantwoording en uitleg aan deze leidinggevende moeten geven (indien gevraagd).
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Sjorder, Medewerkers Sjorder.

Is het beroep sjorder iets voor jou?

Zou je graag sjorder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sjorder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sjorder, beroepskeuzetest Sjorder, beroep Sjorder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sjorder

De arbeidsmarkt van een Sjorder in Nederland is redelijk. Nederland staat bekend als doorvoerland, iets wat voor relatief veel werkgelegenheid zorgt, vooral in de zeehavens. Het werk van een Sjorder is onmisbaar in de havens. De vraag naar Sjorders hangt af van het aantal zeeschepen dat in de Nederlandse havens aanmeert, maar in het algemeen is de vraag stabiel. Voor het werk van een Sjorder is geen specifieke opleiding vereist, en dit houdt dan ook in dat er in theorie een grote groep personen is die in aanmerking komt voor het werk van een Sjorder. In de praktijk valt dit echter mee, omdat het gezien wordt als fysiek zwaar werk en hierdoor niet voor iedereen geschikt.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Sjorder redelijk. Dit heeft er mee te maken dat een Sjorder doorgaans in teamverband werkt en er in dit systeem een bepaalde rangorde is. Een Sjorder begint vaak als leerling-Sjorder. Hij loopt dan mee met een ervaren Sjorder om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. Na enige tijd wordt hij dan aangesteld als Sjorder. Naast een leerling-Sjorder en een Sjorder kent het team van Sjorders doorgaans een leidinggevende Sjorder. Dit is de functie waartoe een Sjorder kan doorgroeien. Het is verantwoordelijker werk dan het werk van een normale Sjorder, omdat de leidinggevende de eindverantwoording draagt.
 

Arbeidsmarktperspectief score sjorder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sjorder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sjorder, Promotie mogelijkheden Sjorder, Carriere Sjorder.

Solliciteren op de functie sjorder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sjorder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sjorder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sjorder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sjorder, CV Sjorder, sollicitatie Sjorder.

Interviews met sjorder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sjorder

Vacatures sjorder

Op zoek naar een nieuwe baan als Sjorder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sjorder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Sjorder zet deskundig containers op zeeschepen vast. Dit doet een Sjorder door de containers aan elkaar vast te sjorren. Dit houdt in dat de containers met stangen en spanschroeven aan elkaar en aan het schip vast worden gemaakt.

Beoordeling Sjorder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sjorder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sjorder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het mooiste beroep doe het al vanaf 2001 nog steeds met veel plezier

Door: Muis010

Volledig eens met Muis.Veel mensen weten niet wat dit beroep inhoudt.H.Gr.(p.s.wel de Rotterdammers)

Door: Willem

Reageer op dit beroep