U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Skileraar

Skileraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een skileraar? Lees de functieomschrijving.

Na de opleiding tot Skileraar kun je zowel in binnen- als buitenland aan de slag. Wat je ook kiest het is altijd je doel om mensen te leren skiën of hun techniek te verbeteren. Daar werk je als Skileraar aan samen met de deelnemers.

Een Skileraar is eigenlijk altijd aangesloten bij een skischool. Afhankelijk van je kunnen en van je wensen mag je lesgeven aan beginnersgroepen of meer gevorderde deelnemers. Dat kunnen kinderen zijn of volwassenen, in groepen of individueel. Skilessen duren meestal ca. twee uur, waardoor je meerdere groepen op een dag kunt hebben. Soms zal iemand een dag of dagdeel voor individuele lessen boeken.

De Skileraar treft zijn leerlingen op een afgesproken plaats onderaan de piste(s), waar hij ze na afloop ook weer aflevert. Hij moet in staat zijn een inschatting te maken van wat mensen kunnen zodat hij weet waar aan gewerkt moet worden. Je laat de cursisten in eerste instantie een warming-up uitvoeren en maakt daarna de keuze om te gaan oefenen op bijvoorbeeld het onderdeel remmen of bochtjes maken.

Je moet goed in staat zijn om de oefeningen aan de cursisten uit te leggen en je vertelt ze ook waarom je bepaalde oefeningen doet. Zo weet de cursist wat de functie is van een bepaalde beweging en hoe die beweging past in het skieën als geheel. Zo leer je het klasje beginners stap voor stap remmen, waarbij ze eerst hun ski's nog uit elkaar hebben en later juist bij elkaar.

Skileraren zijn meestal ook een bron van informatie over geschikte kleding, materiaalkeuze of haalbare pistes die niet in de les zijn opgenomen.

Mensen vonden ons op: Job Skileraar, Baan Skileraar, Skileraar Worden, Functie-eisen Skileraar, Verantwoordelijkheden Skileraar, Functieprofiel Skileraar, Wat doet een Skileraar, Werken als Skileraar.

Skileraar worden: Opleiding tot skileraar

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie Skileraar wil worden. De drie brancheverenigingen bieden cursussen en opleidingen aan waarna je als Skileraar aan de slag kunt, maar veelal bieden skischolen ook de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot Skileraar.

Je moet wel altijd in je achterhoofd houden of je in binnenland of buitenland les wilt gaan geven en of de opleidingen wel erkend zijn. Sommige van deze opleidingen zijn namelijk alleen in het binnenland geldig en sommigen worden niet door de branche erkend. Een in het buitenland geldend diploma wordt meestal verkregen door een opleiding te volgen bij een van de buitenlandse brancheorganisaties.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Skileraar, Skileraar Worden, Opleidingsniveau Skileraar, Scholing Skileraar, Studie Skileraar, Bijscholing Skileraar, Omscholing Skileraar.

Organisaties waar een skileraar doorgaans werkzaam is

In skischolen wordt een dienst aangeboden tegen vergoeding met het uiteindelijke doel om winst te maken. De Skischool an sich is dus onderdeel van de profit sector, maar er is een grijs gebied. Er zijn namelijk ook skischolen die niet in handen zijn van een privépersoon, maar in handen van de gemeente. Aangezien de gemeente zelf tot de non-profit behoort zouden deze skischolen daar ook toe behoren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Skileraar, Skileraar Worden, Opleidingsniveau Skileraar, Scholing Skileraar, Studie Skileraar, Bijscholing Skileraar, Omscholing Skileraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden skileraar

Wanneer je als Skileraar aan de slag gaat zul je meestal ergens tussen de €1800 en de €3200 euro verdienen. Daarbij moet je er rekening mee houden dat het beroep van skileraar vooral in het buitenland eigenlijk een seizoensberoep is en dat er maar weinig fulltime skileraren zijn.

Soms zit het verblijf er voor skileraren in het buitenland bij in. Je verdient dan per uur meestal minder maar kunt uiteindelijk meer overhouden dan met een hoger salaris en hogere te maken kosten

Mensen vonden ons op: Salaris Skileraar, Loon Skileraar, Wat verdien je als Skileraar, Salarisschaal Skileraar, Salarisindicatie Skileraar, Bonus Skileraar, CAO Skileraar, Brutoloon Skileraar, Nettoloon Skileraar, Vakantiedagen Skileraar, Pensioen Skileraar.

Competenties, skills & vaardigheden skileraar

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Aanpassingsvermogen
 • Geduld
 • Didactische vaardigheden
 • Motiveren
Mensen vonden ons op: Kennis Skileraar, Vaardigheden Skileraar, Attitude Skileraar, Kwalificaties Skileraar, Competentieprofiel Skileraar.

Boeken voor het beroep skileraar

Wil je meer weten over het beroep skileraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je skileraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken skileraar te komen.

Resurrected Hope | Elizabeth Skiler

Engels | Paperback | 9781794006034 | 324 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Skileraar, Skileraar ebooks, boek Skileraar.

Persoonstypen skileraar

Een Skileraar geeft het grootste deel van de tijd les. Het is belangrijk dat je dan ook een zeker overwicht hebt en niet alleen volwassenen maar ook kinderen naar je willen luisteren en je willen volgen in wat je doet (Baas).

In functie van Skileraar ben je altijd bezig met anderen helpen en dat moet je liggen. Je moet je in de cursisten kunnen verplaatsen en de lessen op hen afstemmen. Zo houd je het voor iedereen leuk en leerzaam (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Skileraar, Karakter Skileraar.

Netwerk skileraar

Zoals gezegd werkt een Skileraar meestal binnen een skischool. Je zult dan ook in een team met andere Skileraren werken. Tijdens de lessen werk je in principe zelfstandig met de aanwezige cursisten, maar je zult ook contact hebben met de overige Skileraren en andere medewerkers van de skischool. Dit is vooral bij grotere skischolen, die een centraal ontmoetingspunt hebben, het geval.

Er zal ook een leidinggevende aanwezig zijn, bijvoorbeeld het management van de skischool, tegenover wie jij je als Skileraar moet verantwoorden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Skileraar, Medewerkers Skileraar.

Is het beroep skileraar iets voor jou?

Zou je graag skileraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als skileraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Skileraar, beroepskeuzetest Skileraar, beroep Skileraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden skileraar

Er zijn maar weinig vacatures voor de functie van Skileraar en daarbij is het banenaanbod sterk seizoensgebonden. In Nederland werkt een deel in skihallen met sneeuw en een deel op skihellingen zonder sneeuw. In het buitenland ga je meestal als Skileraar aan de slag in het toeristische seizoen wanneer er sneeuw ligt.

Naast het feit dat er niet heel veel vacatures zijn is het ook nog eens populair beroep. Er zijn veel mensen die het leuk vinden van hun hobby hun beroep te maken.

Eenmaal een baan gevonden als beginnend Skileraar heb je wel doorgroeimogelijkheden. Door studie of ervaring kun je meer soorten lessen en meer soorten groepen les gaan geven. Uiteindelijk zou je nog een eigen skischool kunnen beginnen, maar de daadwerkelijke lesaspecten binnen je takenpakket zullen dan wel afnemen en plaats maken voor coördineren en bedrijfsvoering.

Arbeidsmarktperspectief score skileraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep skileraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Skileraar, Promotie mogelijkheden Skileraar, Carriere Skileraar.

Solliciteren op de functie skileraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als skileraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor skileraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als skileraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Skileraar, CV Skileraar, sollicitatie Skileraar.

Interviews met skileraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen skileraar

Vacatures skileraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Skileraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Skileraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Na de opleiding tot Skileraar kun je zowel in binnen- als buitenland aan de slag. Wat je ook kiest het is altijd je doel om mensen te leren skiën of hun techniek te verbeteren. Daar werk je als Skileraar aan samen met de deelnemers.

Beoordeling Skileraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Skileraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Skileraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Zelf wil ik een opleiding gaan volgen en les gaan geven, maar ik wil ook graag in contact komen met mensen die al les geven en die deze ervaring hebben en in een interview willen vertellen wat men weet en hoe men dit ervaren heeft.

 

bel gerust +31(0)622869860

Of mail: info@GODOGOOD.nl

Ps zie meer youtube en soundcloud producties via:

http://www.GODOGOOD.tv

 

Met vriendelijke groet,

Stijn Gabeler +31(0)622869860

Stijn.Gabeler@gmail.com

Willem Kalfstraat 102, 1816 KA Alkmaar

Door: Stijn Gabeler

Beste Stijn,ga op wintersport en leg daar je contacten.Sucses gegarandeerd.

Door: Silvio

Reageer op dit beroep