U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Slaapadviseur

Slaapadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een slaapadviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Slaapadviseur is iemand die anderen adviseert bij het kopen van een matras.
 
De Slaapadviseur verdiept zich in de situatie van de klant. Is er sprake van gezondheidsklachten? Wat zijn de wensen? Wat is het slaapritme? Wat zijn de slaapgewoontes? Hoe zwaar en lang is de klant?
 
Aan de hand van dit ‘onderzoek’ selecteert de Slaapadviseur een aantal matrassen. Hij licht zijn keuzes toe aan de klant. Vervolgens mag de klant de matrassen testen. De Slaapadviseur kijkt grondig naar de houding van de klant en ondersteuning vanuit het matras. Iemand die groot en smal is, heeft doorgaans een zachter matras nodig dan een klein, breed persoon. Hij kijkt ook of het matras lang genoeg is (20 centimeter langer dan de persoon).
 
Hierna neemt hij de opties met de klant nogmaals door. Ze bespreken de voor- en eventuele nadelen van elk matras. Op basis hiervan kan de klant een beslissing nemen. De Slaapadviseur maakt een passende offerte.
 
Mensen vonden ons op: Job Slaapadviseur, Baan Slaapadviseur, Slaapadviseur Worden, Functie-eisen Slaapadviseur, Verantwoordelijkheden Slaapadviseur, Functieprofiel Slaapadviseur, Wat doet een Slaapadviseur, Werken als Slaapadviseur.

Slaapadviseur worden: Opleiding tot slaapadviseur

Om Slaapadviseur te worden, heb je geen specifieke opleiding nodig. Soms kun je een cursus bij het bedrijf volgen. Het is belangrijk dat je gastvriendelijk en ondersteunend bent. Ook moet je goed kunnen verkopen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Slaapadviseur, Slaapadviseur Worden, Opleidingsniveau Slaapadviseur, Scholing Slaapadviseur, Studie Slaapadviseur, Bijscholing Slaapadviseur, Omscholing Slaapadviseur.

Organisaties waar een slaapadviseur doorgaans werkzaam is

Een Slaapadviseur werkt in een bedden- en/of matrassenzaak. Het bedrijf wil winst maken en behoort dus tot de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Slaapadviseur, Slaapadviseur Worden, Opleidingsniveau Slaapadviseur, Scholing Slaapadviseur, Studie Slaapadviseur, Bijscholing Slaapadviseur, Omscholing Slaapadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden slaapadviseur

Wat een Slaapadviseur verdient, is lastig te zeggen. Het zal gaan om zo’n €1600,- tot €2400,- bruto per maand.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf. Je krijgt waarschijnlijk doorbetaalde vakantiedagen en wellicht een cursus Verkopen en bedrijfskleding.

Mensen vonden ons op: Salaris Slaapadviseur, Loon Slaapadviseur, Wat verdien je als Slaapadviseur, Salarisschaal Slaapadviseur, Salarisindicatie Slaapadviseur, Bonus Slaapadviseur, CAO Slaapadviseur, Brutoloon Slaapadviseur, Nettoloon Slaapadviseur, Vakantiedagen Slaapadviseur, Pensioen Slaapadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden slaapadviseur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Slaapadviseur, Vaardigheden Slaapadviseur, Attitude Slaapadviseur, Kwalificaties Slaapadviseur, Competentieprofiel Slaapadviseur.

Boeken voor het beroep slaapadviseur

Wil je meer weten over het beroep slaapadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je slaapadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken slaapadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Slaapadviseur, Slaapadviseur ebooks, boek Slaapadviseur.

Persoonstypen slaapadviseur

Persoonstypen die passen bij een Slaapadviseur zijn Gever en Succesvolle Werker
 
Een Slaapadviseur moet klaarstaan voor de klant. Hij wil hem of haar graag helpen. Hij is betrokken, gastvrij en gevoelig voor de wensen van anderen (Gever).
 
Aan de andere kant is de adviseur ook iemand die moet verkopen. Hij is zelfverzekerd en houdt altijd het doel van het bedrijf voor ogen; matrassen verkopen (Succesvolle Werker).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Slaapadviseur, Karakter Slaapadviseur.

Netwerk slaapadviseur

De Slaapadviseur heeft vanzelfsprekend veel contact met klanten. Verder is er contact met collega’s en de manager. Misschien is er ook contact met beddenfabrikanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Slaapadviseur, Medewerkers Slaapadviseur.

Is het beroep slaapadviseur iets voor jou?

Zou je graag slaapadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als slaapadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Slaapadviseur, beroepskeuzetest Slaapadviseur, beroep Slaapadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden slaapadviseur

Het arbeidsmarktperspectief voor een Slaapadviseur is gemiddeld. Er zijn aardig wat vacatures, maar er zullen ook veel reacties op komen.
 
Het is voor een Slaapadviseur lastig om door te groeien. Bij voldoende ervaring kan hij een team managen.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Slaapadviseur, Promotie mogelijkheden Slaapadviseur, Carriere Slaapadviseur.

Solliciteren op de functie slaapadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als slaapadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor slaapadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als slaapadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Slaapadviseur, CV Slaapadviseur, sollicitatie Slaapadviseur.

Interviews met slaapadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen slaapadviseur

Vacatures slaapadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Slaapadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slaapadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Slaapadviseur is iemand die anderen adviseert bij het kopen van een matras.   De Slaapadviseur verdiept zich in de situatie van de klant. Is er sprake van gezondheidsklachten? Wat zijn de wensen? Wat is het slaapritme? Wat zijn de slaapgewoontes? Hoe zwaar en lang is de klant?   Aan de hand van dit ‘onderzoek’ selecteert de Slaapadviseur een aantal matrassen.

Beoordeling Slaapadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Slaapadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Slaapadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep