U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Slachter

Slachter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een slachter? Lees de functieomschrijving.

De Slachter slacht dieren. Onder het slachten van dieren wordt ‘het doden van dieren door verbloeding’ bedoeld. Hierdoor onderscheidt de slacht zich van de jacht.

De Slachter is werkzaam in en slachthuis. De Slachter moet zich aan verschillende wetten en regels houden en de geldende wetgeving volgen. Volgens de geldende wetgeving moeten dieren in de meeste gevallen in een slachthuis geslacht worden. Hierbij is het verplicht de dieren eerst de bedwelmen. Enkel om godsdienstige rituelen kan hier soms een uitzondering op gemaakt worden. Dit valt dan onder het ritueel slachten

De Slachter is werkzaam bij een bedrijf dat vee slacht. Een slachthuis wordt ook wel een slachterij of een abattoir genoemd. De dieren worden aangeleverd door veehouders. Dit zijn voornamelijk dieren die voor de slacht gefokt worden. De Slachter produceert karkassen voor de export, karkasonderdelen voor slagerijen en soms vleeswaren voor de detailhandel. De meeste slachters zijn gespecialiseerd in het slachten van een bepaald soort dier. De Slachter doorloopt een vooraf opgesteld proces en vaste stappen in het slachten van de dieren en het verwerken van het geslachte dier.

Mensen vonden ons op: Job Slachter, Baan Slachter, Slachter Worden, Functie-eisen Slachter, Verantwoordelijkheden Slachter, Functieprofiel Slachter, Wat doet een Slachter, Werken als Slachter.

Slachter worden: Opleiding tot slachter

Er is geen specifieke opleiding tot Slachter. De Slachter leert het vak vaak in de praktijk en kan losse opleidingen en cursussen volgen. Ook bestaat er een specifieke opleiding voor het ritueel slachten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Slachter, Slachter Worden, Opleidingsniveau Slachter, Scholing Slachter, Studie Slachter, Bijscholing Slachter, Omscholing Slachter.

Organisaties waar een slachter doorgaans werkzaam is

De Slachter werkt bij een slachterij. Hier worden dieren aangeleverd door veehouders. De Slachter slacht deze en produceert karkassen voor de export, karkasonderdelen voor slagerijen en soms vleeswaren voor de detailhandel. De Slachter is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Slachter, Slachter Worden, Opleidingsniveau Slachter, Scholing Slachter, Studie Slachter, Bijscholing Slachter, Omscholing Slachter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden slachter

De beginnende slachter verdient gemiddeld rond de €1750,-. Naarmate de Slachter meer ervaring krijgt kan dit salaris oplopen tot €2400,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Slachter, Loon Slachter, Wat verdien je als Slachter, Salarisschaal Slachter, Salarisindicatie Slachter, Bonus Slachter, CAO Slachter, Brutoloon Slachter, Nettoloon Slachter, Vakantiedagen Slachter, Pensioen Slachter.

Competenties, skills & vaardigheden slachter

 • Integriteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Slachter, Vaardigheden Slachter, Attitude Slachter, Kwalificaties Slachter, Competentieprofiel Slachter.

Boeken voor het beroep slachter

Wil je meer weten over het beroep slachter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je slachter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken slachter te komen.

De slachter | Ridley Pearson

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026972843 | 319 pagina's

Daphne trok het T-shirt van het meisje omhoog. Haar huid was jodiumbruin van een chirurgische ingreep. Midden in de vlek zat een incisie van zeven centimeter met kapotte hechtingen. Het was allemaal zo vers dat er nog niet eens een wondkorst was ontstaan....

Infinitus Memorias (De zonden van de slachters) 1 - Case: TQ15-832-01 | Bjorn Peeters

De zonden van de slachters (episode 1) - Nederlands | E-book | 1230002724683

Episode 1 van het razend spannende vervolgverhaal: De Zonden Van De Slachters Leva bezoekt een verlaten slachthuis en overweegt om het te kopen. Terwijl ze onderhandelt met de verkoper, doven plots de lichten. Het volgende moment loopt het verschrikkelijk...

Infinitus Memorias (De zonden van de slachters) 3 - Case: TQ15-832-03 | Bjorn Peeters

De zonden van de slachters (episode 3) - Nederlands | E-book | 1230002839202

Episode 3 van het razend spannende vervolgverhaal: De Zonden Van De Slachters Ronddwalend in de donkere kelders van het slachthuis, probeert Leva wanhopig om te ontsnappen. Met enkel haar zaklamp om licht te maken, dreigt het gevaar overal om haar heen. L...

Mensen vonden ons op: boeken voor Slachter, Slachter ebooks, boek Slachter.

Persoonstypen slachter

De Slachter moet bekend zijn met de geldende wet- en regelgeving en zich hier ook aan houden. De Slachter moet onafhankelijk en zelfstandig kunnen werken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Slachter, Karakter Slachter.

Netwerk slachter

De Slachter werkt vaak zelfstandig. Soms werkt de Slachter samen met andere Slachters of uitbeners. Daarnaast heeft de Slachter ook te maken met de veehouders die de dieren aanleveren en degene die de karkassen en karkasonderdelen van de Slachter overnemen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Slachter, Medewerkers Slachter.

Is het beroep slachter iets voor jou?

Zou je graag slachter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als slachter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Slachter, beroepskeuzetest Slachter, beroep Slachter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden slachter

Er is relatief weinig vraag naar Slachters. Ook zijn er relatief weinig doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score slachter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep slachter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Slachter, Promotie mogelijkheden Slachter, Carriere Slachter.

Solliciteren op de functie slachter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als slachter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor slachter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als slachter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Slachter, CV Slachter, sollicitatie Slachter.

Interviews met slachter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen slachter

Vacatures slachter

Op zoek naar een nieuwe baan als Slachter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slachter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Slachter slacht dieren. Onder het slachten van dieren wordt ‘het doden van dieren door verbloeding’ bedoeld. Hierdoor onderscheidt de slacht zich van de jacht.

Beoordeling Slachter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Slachter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Slachter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep