U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Slagbaltrainer

Slagbaltrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een slagbaltrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Slagbaltrainer train je een of meerder groepen in Slagbal. De Slagbaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Slagbaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.    

Ook is het aan de Slagbaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.    

De Slagbaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Slagbaltrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.    

Mensen vonden ons op: Job Slagbaltrainer, Baan Slagbaltrainer, Slagbaltrainer Worden, Functie-eisen Slagbaltrainer, Verantwoordelijkheden Slagbaltrainer, Functieprofiel Slagbaltrainer, Wat doet een Slagbaltrainer, Werken als Slagbaltrainer.

Slagbaltrainer worden: Opleiding tot slagbaltrainer

 

De Slagbaltrainer kan in principe les geven in Slagbal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Slagbaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Slagbaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Slagbaltrainer, hoe hoger het niveau van de Slagbaltrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de Slagbaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Slagbaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Slagbaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Slagbaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Slagbaltrainer, Slagbaltrainer Worden, Opleidingsniveau Slagbaltrainer, Scholing Slagbaltrainer, Studie Slagbaltrainer, Bijscholing Slagbaltrainer, Omscholing Slagbaltrainer.

Organisaties waar een slagbaltrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Slagbaltrainer werkzaam is. Als de Slagbaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Slagbalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Slagbaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.   

Mensen vonden ons op: Studeren voor Slagbaltrainer, Slagbaltrainer Worden, Opleidingsniveau Slagbaltrainer, Scholing Slagbaltrainer, Studie Slagbaltrainer, Bijscholing Slagbaltrainer, Omscholing Slagbaltrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden slagbaltrainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Slagbaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Slagbaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Slagbaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Slagbaltrainer. Als de Slagbaltrainer al jaren lesgeeft in Slagbal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Slagbaltrainers. Dan zal de Slagbaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Slagbaltrainer, Loon Slagbaltrainer, Wat verdien je als Slagbaltrainer, Salarisschaal Slagbaltrainer, Salarisindicatie Slagbaltrainer, Bonus Slagbaltrainer, CAO Slagbaltrainer, Brutoloon Slagbaltrainer, Nettoloon Slagbaltrainer, Vakantiedagen Slagbaltrainer, Pensioen Slagbaltrainer.

Competenties, skills & vaardigheden slagbaltrainer

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Organiseren
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Slagbaltrainer, Vaardigheden Slagbaltrainer, Attitude Slagbaltrainer, Kwalificaties Slagbaltrainer, Competentieprofiel Slagbaltrainer.

Boeken voor het beroep slagbaltrainer

Wil je meer weten over het beroep slagbaltrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je slagbaltrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken slagbaltrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Slagbaltrainer, Slagbaltrainer ebooks, boek Slagbaltrainer.

Persoonstypen slagbaltrainer

 

Als Slagbaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Slagbaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Slagbaltrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Slagbaltrainer ook zien als leider. Bij Slagbal wordt er ook meestal op een groot veld getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de Slagbaltrainer een goede waarnemer is. De Slagbaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Slagbaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Slagbaltrainer, Karakter Slagbaltrainer.

Netwerk slagbaltrainer

 

De Slagbaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Slagbaltrainers. Zeker als de Slagbaltrainer werkzaam is op een Slagbalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Slagbaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Slagbaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Slagbaltrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.    

Mensen vonden ons op: Collega’s Slagbaltrainer, Medewerkers Slagbaltrainer.

Is het beroep slagbaltrainer iets voor jou?

Zou je graag slagbaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als slagbaltrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Slagbaltrainer, beroepskeuzetest Slagbaltrainer, beroep Slagbaltrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden slagbaltrainer

 

 

Voor de Slagbaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Slagbaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Slagbaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Slagbaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Slagbaltrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Slagbaltrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.      

Arbeidsmarktperspectief score slagbaltrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep slagbaltrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Slagbaltrainer, Promotie mogelijkheden Slagbaltrainer, Carriere Slagbaltrainer.

Solliciteren op de functie slagbaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als slagbaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor slagbaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als slagbaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Slagbaltrainer, CV Slagbaltrainer, sollicitatie Slagbaltrainer.

Interviews met slagbaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen slagbaltrainer

Vacatures slagbaltrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Slagbaltrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slagbaltrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Slagbaltrainer train je een of meerder groepen in Slagbal. De Slagbaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Slagbaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Slagbaltrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Slagbaltrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Slagbaltrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep