U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Slijter

Slijter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een slijter? Lees de functieomschrijving.

De Slijter is een verkoper van kleinhandel en is werkzaam in een slijterij. De Slijter koopt grote hoeveelheden handelswaar in bij een groothandel en verkoopt deze door in kleinere hoeveelheden (kleinhandel).

Vroeger handelde de Slijter in verschillende handelswaren. Zo bestond er de broodslijter, de vleesslijters en de drankslijter. Tegenwoordig staat de Slijter gelijk aan drankslijter. De Slijter heeft de winkel ingericht voor de verkoop van alcoholische dranken. Deze alcoholische dranken kunnen niet direct genuttigd worden, maar worden voor gebruik elders gekocht. Er wordt dus geen drank geschonken, maar enkel in flessen verkocht.

De Slijter moet specifieke kennis van de diverse alcoholische dranken hebben, maar ook voldoende kennis hebben van de wettelijke verplichtingen en over het runnen van een winkel. De wettelijke verplichtingen zijn te vinden in de Drank- en Horecawet. Om zijn winkel open te houden moet de Slijter zich aan deze wet houden. Aan het verkopen van alcoholische dranken zijn namelijk strenge eisen verbonden.

De Slijter kan een eigen winkel hebben en dus een zelfstandig ondernemer zijn of onderdeel van een grotere winkelketen zijn. De Slijter is dan vaak een franchisenemer die onder de naam van een grotere organisatie een eigen winkel runt. De Slijter is daardoor wel vaak eigen baas en heeft meestal meerdere medewerkers in dienst.

Mensen vonden ons op: Job Slijter, Baan Slijter, Slijter Worden, Functie-eisen Slijter, Verantwoordelijkheden Slijter, Functieprofiel Slijter, Wat doet een Slijter, Werken als Slijter.

Slijter worden: Opleiding tot slijter

Een opleiding gericht op ondernemen en het runnen van een eigen winkel is een goede basis voor de Slijter. Daarnaast zijn er ook meer specifieke opleidingen en cursussen voor de Slijter zoals het slijtervakdiploma. Ook zijn er speciale wijn- en biercursussen  waarbij de Slijter de benodigde kennis over de te verkopen dranken kan opdoen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Slijter, Slijter Worden, Opleidingsniveau Slijter, Scholing Slijter, Studie Slijter, Bijscholing Slijter, Omscholing Slijter.

Organisaties waar een slijter doorgaans werkzaam is

De Slijter werkt vaak als zelfstandig ondernemer en heeft zijn eigen slijterij. Ook kan de Slijter als franchisenemer werken en een bedrijf onder de naam van een grotere organisatie runnen. Het doel van de Slijter is het maken van winst en de Slijter is daarom werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Slijter, Slijter Worden, Opleidingsniveau Slijter, Scholing Slijter, Studie Slijter, Bijscholing Slijter, Omscholing Slijter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden slijter

Gemiddeld verdient de Slijter tussen de €2500,- en €3500,-. Dit is echter wel afhankelijk van de aard en het succes van de onderneming.

Mensen vonden ons op: Salaris Slijter, Loon Slijter, Wat verdien je als Slijter, Salarisschaal Slijter, Salarisindicatie Slijter, Bonus Slijter, CAO Slijter, Brutoloon Slijter, Nettoloon Slijter, Vakantiedagen Slijter, Pensioen Slijter.

Competenties, skills & vaardigheden slijter

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Slijter, Vaardigheden Slijter, Attitude Slijter, Kwalificaties Slijter, Competentieprofiel Slijter.

Boeken voor het beroep slijter

Wil je meer weten over het beroep slijter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je slijter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken slijter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Slijter, Slijter ebooks, boek Slijter.

Persoonstypen slijter

De Slijter moet beschikken over een goede kennis van alcoholische dranken en een goede kennis van ondernemen en het runnen van een slijterij hebben. De Slijter moet zelfstandig en doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker). De Slijter moet onafhankelijk zelf beslissingen kunnen nemen en medewerkers een kunnen sturen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Slijter, Karakter Slijter.

Netwerk slijter

De Slijter is meestal de eigenaar of manager van de slijterij. Vaak heeft de Slijter enkele medewerkers in dienst die voor  de Slijter werken. Daarnaast heeft de Slijter die franchisenemer is ook geregeld contact met medewerkers van de organisatie waar de slijterij onderdeel van is. Ook moet de Slijter zijn waren inkopen bij de groothandel en heeft de Slijter dan ook geregeld met hen contact.

Mensen vonden ons op: Collega’s Slijter, Medewerkers Slijter.

Is het beroep slijter iets voor jou?

Zou je graag slijter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als slijter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Slijter, beroepskeuzetest Slijter, beroep Slijter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden slijter

Er is een gemiddelde vraag naar Slijters. De Slijter kan doorgroeien door zijn eigen slijterij te openen of zijn kennis over en aanbod van alcoholische dranken uit te breiden.

Arbeidsmarktperspectief score slijter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep slijter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Slijter, Promotie mogelijkheden Slijter, Carriere Slijter.

Solliciteren op de functie slijter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als slijter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor slijter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als slijter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Slijter, CV Slijter, sollicitatie Slijter.

Interviews met slijter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen slijter

Vacatures slijter

Op zoek naar een nieuwe baan als Slijter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slijter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Slijter is een verkoper van kleinhandel en is werkzaam in een slijterij. De Slijter koopt grote hoeveelheden handelswaar in bij een groothandel en verkoopt deze door in kleinere hoeveelheden (kleinhandel). Vroeger handelde de Slijter in verschillende handelswaren.

Beoordeling Slijter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Slijter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Slijter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Als ik in.een slijterij wil gaan werken. heb ik.dan ook.een diploma nodig of een curus. en hoe veel gaat mij dit kosten als ik er wil werken en de eifenaar heedt wel een diploma. maar als hij niet in de zaak is en ik.wel zonder di

Door: joke

Beste Joke,hier boven staat alle informatie die je nodig hebt en anders een slijterij binnin stappen.De slijter of zijn medewerker geven graag alle informatie die jij denkt nodig te hebben.

Door: bacchus

Reageer op dit beroep