U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sloper

Sloper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sloper? Lees de functieomschrijving.

De Sloper voert alle voorkomende sloopwerkzaamheden uit. Slopen is het (tot aan de grond) afbreken van een roerend of onroerend goed tot kleinere componenten. De Sloper voert de sloopwerkzaamheden vaak in opdracht van een klant uit. De klant kan om verschillende redenen iets gesloopt willen hebben. Zo kan de Sloper iets slopen om bepaalde onderdelen opnieuw te gebruiken, om de grond vrij te maken, omdat iets vervallen is, om vandalistisch gedrag te voorkomen of uit het oogpunt van recycling.

Wanneer het doel van de sloop is om de grond vrij te maken, is het voor de Sloper onbelangrijk of de delen heel blijven. Als delen wel gerecycled of hergebruikt gaan worden, moet de Sloper anders te werk gaan en de sloop stapsgewijs uitvoeren. De manier van slopen hangt dus sterk af van het doel van de sloop. De meest voorkomende dingen die de Sloper sloopt zijn huizen of gebouwen en auto’s.

De CAO Bouw deelt de functie van Sloper in drie niveaus in, Sloper I, Sloper II en Springmeester I. Sloper I en II voeren de gewenste sloopwerkzaamheden uit, de Springmeester verricht sloopwerk met behulp van springstoffen. De Sloper heeft vaak gevarieerde werkzaamheden. De te slopen objecten kunnen zeer uiteenlopend en met diverse specialisaties zijn. Naast het daadwerkelijke slopen, voert de Sloper ook de voorbereidende werkzaamheden uit en verricht onderhoud aan de benodigde machines en gereedschappen.

Mensen vonden ons op: Job Sloper, Baan Sloper, Sloper Worden, Functie-eisen Sloper, Verantwoordelijkheden Sloper, Functieprofiel Sloper, Wat doet een Sloper, Werken als Sloper.

Sloper worden: Opleiding tot sloper

Om aan de slag te kunnen als Sloper kan het beste een sloopopleiding op MBO niveau gevolgd worden. Denk hierbij aan de opleiding Machinist (machinist sloopwerk) of Allround sloper. Vaak bieden deze opleiding een combinatie van werken en leren waarbij de Sloper het vaak voor een groot deel in de praktijk leert.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sloper, Sloper Worden, Opleidingsniveau Sloper, Scholing Sloper, Studie Sloper, Bijscholing Sloper, Omscholing Sloper.

Organisaties waar een sloper doorgaans werkzaam is

De Sloper werkt vaak voor een sloop- of bouwbedrijf. De werkzaamheden van de Sloper kunnen zeer uiteenlopend zijn. Vaak sloopt de Sloper in opdracht van een klant. De Sloper is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sloper, Sloper Worden, Opleidingsniveau Sloper, Scholing Sloper, Studie Sloper, Bijscholing Sloper, Omscholing Sloper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sloper

Gemiddeld ligt het salaris van de Sloper tussen de €1500,- en €2600,-. De startende Sloper of sloper in opleiding verdient vaak het minimumloon. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt en de Sloper grotere en meer specialistische sloopopdrachten krijgt, kan dit salaris oplopen tot €2600,-. De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Bouw.

Mensen vonden ons op: Salaris Sloper, Loon Sloper, Wat verdien je als Sloper, Salarisschaal Sloper, Salarisindicatie Sloper, Bonus Sloper, CAO Sloper, Brutoloon Sloper, Nettoloon Sloper, Vakantiedagen Sloper, Pensioen Sloper.

Competenties, skills & vaardigheden sloper

 • Energie
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Sloper, Vaardigheden Sloper, Attitude Sloper, Kwalificaties Sloper, Competentieprofiel Sloper.

Boeken voor het beroep sloper

Wil je meer weten over het beroep sloper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sloper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sloper te komen.

Stille slopers | Wim Zeegers

over vitamine- en mineralentekorten in onze voeding - Nederlandstalig | Paperback | 9789463450614 | 248

''Vijfentwintig jaar geleden veranderde ik mijn voedingspatroon. Mijn te hoog geachte cholesterolwaarde daalde met een derde, van 8,5 naar 5,8. Het zogenaamde goede cholesterol steeg met een kwart. De aangeboden cholesterolverlagende medicijnen (statines)...

Melk de witte sloper | Alissa Hamilton

waarom melk slecht voor je is en je best zonder kunt - Nederlandstalig | Paperback | 2015 | 9789021559377 | 352

In Melk de witte sloper biedt voedingsjournalist Alissa Hamilton eenvoudige tips en menu's om zonder koemelk te leven. Jarenlang is ons namelijk ten onrechte wijs gemaakt dat melk gezond voor je is: je zou er sterke botten van krijgen. Maar onderzoek in o...

Mah Jongg | Tom Sloper

The Art of the Game: A Collector's Guide to Mah Jongg Tiles and Sets - Engelstalig | Hardcover | 2014 | 9784805313237 | 192

''I thoroughly enjoyed this book. Whether used as a reference or a beautiful keepsake, it's a very worthy addition to the world of Mah Jongg.'' —Ruth Unger, President,National Mah Jongg League This is the first book to fully capture the story of the exoti...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sloper, Sloper ebooks, boek Sloper.

Persoonstypen sloper

De Sloper moet een energieke persoonlijkheid hebbe, beschikken over doorzettingsvermogen en goed het overzicht kunnen bewaren (Levensgenieter). De Sloper moet hard kunnen werken en praktisch ingesteld zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sloper, Karakter Sloper.

Netwerk sloper

De Sloper werkt vaak met andere slopers en machinisten. De Sloper werkt in opdracht van een klant en de opdracht wordt vaak geleid door een leidinggevende of projectleider.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sloper, Medewerkers Sloper.

Is het beroep sloper iets voor jou?

Zou je graag sloper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sloper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sloper, beroepskeuzetest Sloper, beroep Sloper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sloper

Er is voldoende vraag naar geschikte en goed opgeleide slopers. De Sloper kan zijn vaardigheden uitbreiden door zich te specialiseren in bijvoorbeeld het slopen van gebouwen met asbest. Ook kan de Sloper doorgroeien naar een meer leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score sloper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sloper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sloper, Promotie mogelijkheden Sloper, Carriere Sloper.

Solliciteren op de functie sloper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sloper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sloper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sloper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sloper, CV Sloper, sollicitatie Sloper.

Interviews met sloper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sloper

Vacatures sloper

Op zoek naar een nieuwe baan als Sloper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sloper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Sloper voert alle voorkomende sloopwerkzaamheden uit. Slopen is het (tot aan de grond) afbreken van een roerend of onroerend goed tot kleinere componenten. De Sloper voert de sloopwerkzaamheden vaak in opdracht van een klant uit.

Beoordeling Sloper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sloper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sloper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het lijkt me leuk dit te mogen doen

Door: Dominique den braver

Reageer op dit beroep