U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Snowboardleraar

Snowboardleraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een snowboardleraar? Lees de functieomschrijving.

Een snowboardleraar is iemand die snowboardles geeft. Vaak verricht hij deze werkzaamheden in het buitenland, maar ook in Nederland zijn er snowboardleraren werkzaam, bijvoorbeeld in de skihallen. Het werk van een snowboardleraar wordt voor mensen die daar in aanraking mee komen, bijvoorbeeld tijdens de lessen op een wintersportvakantie, zeer belangrijk geacht. Niet alleen vinden zij de feitelijke werkzaamheden van hem belangrijk, ze willen na de lessen goed kunnen snowboarden, maar ook de sfeer die een snowboardleraar met zich meebrengt dient niet onderschat te worden. Dit laatste wordt belangrijk gevonden wegens het vaak intensieve contact wat een leerling met een snowboardleraar heeft.  Iemand die snowboardles geeft aan vakantiegangers kan de vakantie van deze personen hierdoor dan ook vaak maken of breken.

Een snowboardleraar in het buitenland is vaak aangesloten bij een skischool. Bij de skischool schrijven geïnteresseerden zich in, waarna ze naar niveau ingedeeld worden bij één van de snowboardleraren. De grootte van de groep hangt af van de animo op dat moment, maar het maximum is vaak acht leerlingen per groep. Veel snowboardleraren beheersen het snowboarden zo dusdanig goed dat zij zowel beginners als ver gevorderde les kunnen geven. Bij beginners zullen we werkzaamheden bestaan uit het aanleren van de basis van het snowboarden, terwijl deze bij gevorderden bestaat uit het verbeteren van de techniek of het uitbreiden van de vaardigheden door bijvoorbeeld in het funpark het maken van sprongen te leren. Het principe van het lesgeven is in het buitenland hetzelfde als in Nederland, al zijn er in de skihallen uiteraard minder mogelijkheden bijvoorbeeld omdat het funpark vaak maar uit één schans bestaat.

Mensen vonden ons op: Job Snowboardleraar, Baan Snowboardleraar, Snowboardleraar Worden, Functie-eisen Snowboardleraar, Verantwoordelijkheden Snowboardleraar, Functieprofiel Snowboardleraar, Wat doet een Snowboardleraar, Werken als Snowboardleraar.

Snowboardleraar worden: Opleiding tot snowboardleraar

Een snowboardleraar die in het buitenland via een skischool les wil geven, moet hier een diploma voor hebben. Deze opleiding kan behaald worden na een cursus succesvol afgerond te hebben. Deze cursus kan zowel in Nederland als in het buitenland gevolgd worden. De diploma’s worden echter vaak maar in één land erkend, waardoor er dan alleen in dat land snowboardles gegeven kan worden. Een buitenlands diploma tot snowboardleraar biedt wel de mogelijkheid om in Nederland les te geven. Het behalen van een diploma om in een ander land snowboardles te geven duurt vaak tussen de 10 en 14 dagen. Een leraar die alleen in Nederland snowboardles wil geven kan dit ook doen na het behalen van de 6-daagse cursus die leidt tot het NSL-diploma.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Snowboardleraar, Snowboardleraar Worden, Opleidingsniveau Snowboardleraar, Scholing Snowboardleraar, Studie Snowboardleraar, Bijscholing Snowboardleraar, Omscholing Snowboardleraar.

Organisaties waar een snowboardleraar doorgaans werkzaam is

Een snowboardleraar is werkzaam voor een profit organisatie. Deze organisatie betreft vaak een skischool. Binnen Nederland gaat het hier om een functie bij één van de skihallen.
De organisatie is zo opgebouwd dat een snowboardleraar personen boven zich heeft staan die de organisatie voeren. Geïnteresseerden in snowboardlessen schrijven zich bij hen in en zij plannen die personen bij een snowboardleraar in.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Snowboardleraar, Snowboardleraar Worden, Opleidingsniveau Snowboardleraar, Scholing Snowboardleraar, Studie Snowboardleraar, Bijscholing Snowboardleraar, Omscholing Snowboardleraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden snowboardleraar

Doordat een snowboardleraar overal ter wereld zijn werk kan doen, is het lastig om een gemiddeld salaris te geven. Daarnaast hangt het ook erg van het niveau van de leraar en de personen aan wie hij lesgeeft af. Gemiddeld ligt het salaris tussen de 1800,- en de 2800,- bruto per maand. Het werk van een snowboardleraar in het buitenland is echter vaak seizoensgebonden, waardoor het salaris alleen in de wintermaanden ontvangen zal worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Snowboardleraar, Loon Snowboardleraar, Wat verdien je als Snowboardleraar, Salarisschaal Snowboardleraar, Salarisindicatie Snowboardleraar, Bonus Snowboardleraar, CAO Snowboardleraar, Brutoloon Snowboardleraar, Nettoloon Snowboardleraar, Vakantiedagen Snowboardleraar, Pensioen Snowboardleraar.

Competenties, skills & vaardigheden snowboardleraar

 • Klantgerichtheid
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Snowboardleraar, Vaardigheden Snowboardleraar, Attitude Snowboardleraar, Kwalificaties Snowboardleraar, Competentieprofiel Snowboardleraar.

Boeken voor het beroep snowboardleraar

Wil je meer weten over het beroep snowboardleraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je snowboardleraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken snowboardleraar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Snowboardleraar, Snowboardleraar ebooks, boek Snowboardleraar.

Persoonstypen snowboardleraar

Een goede snowboardleraar dient zowel een baas als een gever te zijn. Dit lijken tegenstrijdige eigenschappen, maar in deze context is dat niet het geval. Een snowboardleraar heeft een groep van maximaal acht personen onder zich die hij allen (beter) moet leren snowboarden. Dit vergt veel organisatie. Een snowboardleraar moet daadkrachtig en zelfverzekerd zijn om de lessen in goede banen te leiden.
Naast deze eigenschappen van een baas is een snowboardleraar ook een gever. Hij dient niet alleen leiding te geven aan het groepje leerlingen, hij moet deze ook daadwerkelijk iets leren. Dit kan alleen als hij verzorgend is en inzicht heeft in de behoefte van zijn leerlingen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Snowboardleraar, Karakter Snowboardleraar.

Netwerk snowboardleraar

Een snowboardleraar heeft tijdens de lessen intensief contact met zijn leerlingen. Daarnaast, als een leraar aangesloten is bij een skischool, zal hij hier ook bijna dagelijks in contact mee staan. Dit contact zal dan voornamelijk gaan over nieuwe leerlingen. Een snowboardleraar heeft vaak ook dagelijks contact met andere snowboardleraar. Vooral een snowboardleraar die voor een skischool werkt heeft dit vaak. Dit heeft dan te maken met het niveau van de leerlingen, want als een leerling boven het niveau van de rest van de groep uitsteekt is er vaak de mogelijkheid om deze bij een andere leraar onder te brengen die een groep leidt die gevorderder is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Snowboardleraar, Medewerkers Snowboardleraar.

Is het beroep snowboardleraar iets voor jou?

Zou je graag snowboardleraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als snowboardleraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Snowboardleraar, beroepskeuzetest Snowboardleraar, beroep Snowboardleraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden snowboardleraar

Het arbeidsmarktperspectief van een snowboardleraar is slecht. Dit komt omdat er veel animo is voor het werk en er maar weinig werk in te vinden is. Er is vaak louter tijdens de wintermaanden werk in, maar de vacatures die hiervoor openstaan zijn te weinig om alle snowboarders met een diploma van werk te voorzien. In Nederland is er wel het hele jaar door werk in, maar ook hier gaat het maar over een klein aantal vacatures.

Doorgroeimogelijkheden voor een snowboardleraar zijn er wel, maar dit heeft dan meer met de organisatorische kant van het lesgeven te maken. Het betreft hier dan vaak een functie binnen de skischool. Deze werkzaamheden zijn echter zo anders dat deze functie vaak niet door snowboardleraren geprefereerd worden.

Arbeidsmarktperspectief score snowboardleraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep snowboardleraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Snowboardleraar, Promotie mogelijkheden Snowboardleraar, Carriere Snowboardleraar.

Solliciteren op de functie snowboardleraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als snowboardleraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor snowboardleraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als snowboardleraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Snowboardleraar, CV Snowboardleraar, sollicitatie Snowboardleraar.

Interviews met snowboardleraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen snowboardleraar

Vacatures snowboardleraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Snowboardleraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Snowboardleraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een snowboardleraar is iemand die snowboardles geeft. Vaak verricht hij deze werkzaamheden in het buitenland, maar ook in Nederland zijn er snowboardleraren werkzaam, bijvoorbeeld in de skihallen. Het werk van een snowboardleraar wordt voor mensen die daar in aanraking mee komen, bijvoorbeeld tijdens de lessen op een wintersportvakantie, zeer belangrijk geacht.

Beoordeling Snowboardleraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Snowboardleraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Snowboardleraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep