U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sociaal Consulent Gehandicapten

Sociaal Consulent Gehandicapten worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sociaal Consulent Gehandicapten? Lees de functieomschrijving.

Een Sociaal Consulent Gehandicapten helpt gehandicapten of mensen die om andere redenen (tijdelijk) niet meer kunnen/konden werken bij het vinden van een baan en het zo zelfstandig mogelijk inrichten van het eigen leven. In dit werk is het belangrijk om hulp te bieden die aansluit bij de vraag van de cliënt, zoals aangepaste huisvesting, het aanvragen van een uitkering of schrijven van een sollicitatiebrief.

In het werkveld van de Sociaal Consulent is veel wet- en regelgeving van toepassing. Het is van de belang dat de Sociaal Consulent Gehandicapten ontwikkelingen op dit gebied volgt en hiervan altijd actuele kennis heeft. Evenals van alle relevante voorzieningen en de sociale kaart. Wanneer een cliënt ziek is, benadert de Consulent het ziekenhuis of vergezelt de cliënt naar het ziekenhuis.

Van elke cliënt houdt de Sociaal Consulent een dossier bij, waarin het behandelplan is opgenomen en de mogelijkheden en ontwikkelingen van de cliënt worden bijgehouden. Het is belangrijk om als Sociaal Consulent Gehandicapten zicht te hebben op de wensen van de cliënt, omdat de hulp aangepast moet zijn op het individu. Wanneer de Consulent een mogelijkheid ziet tot het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënt, moet hij dit duidelijk en overtuigend over kunnen brengen.

Het werk van de Sociaal Consulent Gehandicapten heeft dus een administratieve en adviserende kant (bijhouden van dossiers, adviezen geven ter verbetering van de zelfstandigheid) en een praktische kant (zoeken van huisvesting, meegaan naar ziekenhuis, schrijven sollicitatiebrief). Hierbij is hij altijd gericht op de individuele mogelijkheden van de cliënt in de maatschappij.

Mensen vonden ons op: Job Sociaal Consulent Gehandicapten, Baan Sociaal Consulent Gehandicapten, Sociaal Consulent Gehandicapten Worden, Functie-eisen Sociaal Consulent Gehandicapten, Verantwoordelijkheden Sociaal Consulent Gehandicapten, Functieprofiel Sociaal Consulent Gehandicapten, Wat doet een Sociaal Consulent Gehandicapten, Werken als Sociaal Consulent Gehandicapten.

Sociaal Consulent Gehandicapten worden: Opleiding tot sociaal Consulent Gehandicapten

Om Sociaal Consulent Gehandicapten te worden, kan een van de drie onderstaande opleidingen gevolgd worden:

Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (MBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sociaal Consulent Gehandicapten, Sociaal Consulent Gehandicapten Worden, Opleidingsniveau Sociaal Consulent Gehandicapten, Scholing Sociaal Consulent Gehandicapten, Studie Sociaal Consulent Gehandicapten, Bijscholing Sociaal Consulent Gehandicapten, Omscholing Sociaal Consulent Gehandicapten.

Organisaties waar een sociaal Consulent Gehandicapten doorgaans werkzaam is

Een Sociaal Consulent Gehandicapten kan bij meerdere organisaties werken, zoals een een instelling voor gehandicaptenzorg of thuiszorg. Ook bezoekt een Sociaal Consulent cliënten regelmatig thuis.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sociaal Consulent Gehandicapten, Sociaal Consulent Gehandicapten Worden, Opleidingsniveau Sociaal Consulent Gehandicapten, Scholing Sociaal Consulent Gehandicapten, Studie Sociaal Consulent Gehandicapten, Bijscholing Sociaal Consulent Gehandicapten, Omscholing Sociaal Consulent Gehandicapten.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sociaal Consulent Gehandicapten

Het startsalaris van een Sociaal Consulent Gehandicapten ligt tegen de €1495 bruto per maand.

Het eindsalaris kan €2435 bruto per maand bedragen. Hierbij komen nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Sociaal Consulent Gehandicapten, Loon Sociaal Consulent Gehandicapten, Wat verdien je als Sociaal Consulent Gehandicapten, Salarisschaal Sociaal Consulent Gehandicapten, Salarisindicatie Sociaal Consulent Gehandicapten, Bonus Sociaal Consulent Gehandicapten, CAO Sociaal Consulent Gehandicapten, Brutoloon Sociaal Consulent Gehandicapten, Nettoloon Sociaal Consulent Gehandicapten, Vakantiedagen Sociaal Consulent Gehandicapten, Pensioen Sociaal Consulent Gehandicapten.

Competenties, skills & vaardigheden sociaal consulent gehandicapten

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Adviseren en overtuigen
 • Empathisch vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Sociaal Consulent Gehandicapten, Vaardigheden Sociaal Consulent Gehandicapten, Attitude Sociaal Consulent Gehandicapten, Kwalificaties Sociaal Consulent Gehandicapten, Competentieprofiel Sociaal Consulent Gehandicapten.

Boeken voor het beroep sociaal consulent gehandicapten

Wil je meer weten over het beroep sociaal consulent gehandicapten? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sociaal consulent gehandicapten bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sociaal consulent gehandicapten te komen.

Haben | Haben Girma

The Deafblind Woman Who Conquered Harvard Law - Engels | Hardcover | 9781538728727 | 288 pagina's

Haben grew up spending summers with her family in the enchanting Eritrean city of Asmara. There, she discovered courage as she faced off against a bull she couldn't see, and found in herself an abiding strength as she absorbed her parents' harrowing exper...

Ugly | Robert Hoge

My Memoir - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780425287750 | 208 pagina's

“We all have scars only we can own.” When Robert Hoge was born, he had a tumor the size of a tennis ball in the middle of his face and short, twisted legs. Surgeons removed the tumor and made him a new nose from one of his toes. Amazingly, he survived—wit...

Meedoen met beperkingen | M.M.Y. de Klerk

rapportage gehandicapten 2007 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037703108 | 238 pagina's

Er zijn in Bederland ongeveer 1,7 miljoen zelfstanding wonende mensen met lichamelijke beperkingen. Deze zevende Rapportage gehandicapten geeft een overzicht van hun deelname aan de samenleving en hun leefomstandigheden, en vergelijkt deze met die van men...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sociaal Consulent Gehandicapten, Sociaal Consulent Gehandicapten ebooks, boek Sociaal Consulent Gehandicapten.

Persoonstypen sociaal Consulent Gehandicapten

Een Sociaal Consulent Gehandicapten is op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, zodat de cliënt het beste geholpen wordt bij het vergroten van zijn zelfstandigheid. Hij is gemotiveerd om cliënten hierin actief te begeleiden. Met andere woorden: hij werkt volgens maatschappelijke normen en is gedreven, zelfverzekerd en praktisch (Succesvolle werker).

Een Sociaal Consulent Gehandicapten is bekend met de situatie van de cliënt en kan een positieve relatie met de cliënt opbouwen. Hij is geïnteresseerd in mensen en komt warm en vriendelijk over (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sociaal Consulent Gehandicapten, Karakter Sociaal Consulent Gehandicapten.

Netwerk sociaal Consulent Gehandicapten

Een Sociaal Consulent Gehandicapten behartigt de wensen van de cliënt en helpt de cliënt bij het vergroten van zijn zelfstandigheid, onder andere door hem aan werk te helpen. De cliënten vormen een diverse doelgroep.

Met leidinggevenden binnen de instelling waar een Sociaal Consulent Gehandicapten werkt, vindt overleg plaats over de begeleiding en ontwikkeling van cliënten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sociaal Consulent Gehandicapten, Medewerkers Sociaal Consulent Gehandicapten.

Is het beroep sociaal Consulent Gehandicapten iets voor jou?

Zou je graag sociaal Consulent Gehandicapten willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sociaal Consulent Gehandicapten bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sociaal Consulent Gehandicapten, beroepskeuzetest Sociaal Consulent Gehandicapten, beroep Sociaal Consulent Gehandicapten kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sociaal Consulent Gehandicapten

Een Sociaal Consulent Gehandicapten kan doorgroeien naar een functie als (re)integratiedeskundige. Hierbij heeft een Sociaal ConsulentGehandicapten zich gespecialiseerd in het zoeken en vinden van passend werk voor mensen die geen werk meer hebben.

Arbeidsmarktperspectief score sociaal Consulent Gehandicapten

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sociaal Consulent Gehandicapten. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sociaal Consulent Gehandicapten, Promotie mogelijkheden Sociaal Consulent Gehandicapten, Carriere Sociaal Consulent Gehandicapten.

Solliciteren op de functie sociaal Consulent Gehandicapten

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sociaal Consulent Gehandicapten dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sociaal Consulent Gehandicapten belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sociaal Consulent Gehandicapten. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sociaal Consulent Gehandicapten, CV Sociaal Consulent Gehandicapten, sollicitatie Sociaal Consulent Gehandicapten.

Interviews met sociaal Consulent Gehandicapten

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sociaal Consulent Gehandicapten

Vacatures sociaal consulent gehandicapten

Op zoek naar een nieuwe baan als Sociaal Consulent Gehandicapten? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sociaal Consulent Gehandicapten. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Sociaal Consulent Gehandicapten helpt gehandicapten of mensen die om andere redenen (tijdelijk) niet meer kunnen/konden werken bij het vinden van een baan en het zo zelfstandig mogelijk inrichten van het eigen leven. In dit werk is het belangrijk om hulp te bieden die aansluit bij de vraag van de cliënt, zoals aangepaste huisvesting, het aanvragen van een uitkering of schrijven van een sollicitatiebrief. In het werkveld van de Sociaal Consulent is veel wet- en regelgeving van toepassing.

Beoordeling Sociaal Consulent Gehandicapten

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep