U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sourcing Specialist

Sourcing Specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sourcing Specialist? Lees de functieomschrijving.

Een Sourcing Specialist is iemand die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren van toeleveranciers voor het bedrijf waarvoor hij werkt.

In overleg bepaalt de Sourcing Specialist aan welke producten het bedrijf behoefte heeft. Vervolgens start de Sourcing Specialist een inkoopmarktonderzoek. Hij zoekt leveranciers die leveren waarnaar hij op zoek is en gaat met hen in onderhandeling. Uiteindelijk kiest de Sourcing Specialist voor de leveranciers die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Er wordt een deal gesloten en de Sourcing Specialist begeleidt het leveringsproces. Soms handelt hij ook de administratie af, soms doen andere werknemers dat.

Een Sourcing Specialist werkt meestal voor grote, soms internationale bedrijven. Hij regelt dan de aankopen voor investeringsprojecten en sluit contracten met verschillende leveranciers.

Het is belangrijk dat de Sourcing Specialist op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de branche. Ook heeft hij een goed strategisch inzicht en kan prima onderhandelen. Hij houdt daarbij altijd de doelstellingen van het bedrijf voor ogen.

Mensen vonden ons op: Job Sourcing Specialist, Baan Sourcing Specialist, Sourcing Specialist Worden, Functie-eisen Sourcing Specialist, Verantwoordelijkheden Sourcing Specialist, Functieprofiel Sourcing Specialist, Wat doet een Sourcing Specialist, Werken als Sourcing Specialist.

Sourcing Specialist worden: Opleiding tot sourcing Specialist

Er is niet één bepaalde opleiding om Sourcing Specialist te worden. Opleiding die een stevige basis bieden voor het werk van een Sourcing Specialist zijn HBO of WO Economie en Business Management. Waar de werkgever om vraagt, hangt af van de sector. Het bedrijf kan bijvoorbeeld vragen om een logistiek of medisch diploma. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sourcing Specialist, Sourcing Specialist Worden, Opleidingsniveau Sourcing Specialist, Scholing Sourcing Specialist, Studie Sourcing Specialist, Bijscholing Sourcing Specialist, Omscholing Sourcing Specialist.

Organisaties waar een sourcing Specialist doorgaans werkzaam is

Een Sourcing Specialist kan bij allerlei bedrijven in allerlei sectoren terecht. Denk bijvoorbeeld aan de transport- of de technieksector. Meestal gaat het om heel grote, soms internationale bedrijven. De meeste banen voor een Sourcing Specialist zijn te vinden in de profitsector, maar ook steeds meer non-profitorganisaties schakelen een Sourcing Specialist in. Denk aan ziekenhuizen. Het zijn wel altijd middelgrote tot grote bedrijven. Bij kleinere bedrijven houden Facilitair Medewerkers zich hiermee bezig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sourcing Specialist, Sourcing Specialist Worden, Opleidingsniveau Sourcing Specialist, Scholing Sourcing Specialist, Studie Sourcing Specialist, Bijscholing Sourcing Specialist, Omscholing Sourcing Specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sourcing Specialist

Een Sourcing Specialist kan rekenen op zo’n €2000,- en €4000,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Sourcing Specialist. De Sourcing Specialist kan bij allerlei bedrijven in allerlei sectoren terecht, dus er zijn verschillende arbeidsvoorwaarden van toepassing.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Voorbeelden zijn doorbetaalde vakantiedagen, een telefoon van de zaak en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Sourcing Specialist, Loon Sourcing Specialist, Wat verdien je als Sourcing Specialist, Salarisschaal Sourcing Specialist, Salarisindicatie Sourcing Specialist, Bonus Sourcing Specialist, CAO Sourcing Specialist, Brutoloon Sourcing Specialist, Nettoloon Sourcing Specialist, Vakantiedagen Sourcing Specialist, Pensioen Sourcing Specialist.

Competenties, skills & vaardigheden sourcing specialist

 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Sourcing Specialist, Vaardigheden Sourcing Specialist, Attitude Sourcing Specialist, Kwalificaties Sourcing Specialist, Competentieprofiel Sourcing Specialist.

Boeken voor het beroep sourcing specialist

Wil je meer weten over het beroep sourcing specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sourcing specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sourcing specialist te komen.

Keep Calm Because I Am A Global Sourcing Specialist | Blue Stone Publishers

Motivational: 6X9 unlined 129 pages Notebook writing journal - Engels | Paperback | 9781081254551 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sourcing Specialist, Sourcing Specialist ebooks, boek Sourcing Specialist.

Persoonstypen sourcing Specialist

Persoonstypen die goed passen bij een Sourcing Specialist zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Resultaten boeken is het belangrijkst voor de Sourcing Specialist. Hij moet goede deals sluiten, zodat de bedrijfsresultaten worden gehaald. De Sourcing Specialist kan goed onderhandelen en staat stevig in zijn schoenen (Succesvolle Werker).

Daarnaast houdt de Sourcing Specialist de markt goed in de gaten. Hij kan goed observeren en goed anticiperen op ontwikkelingen in zijn sector (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sourcing Specialist, Karakter Sourcing Specialist.

Netwerk sourcing Specialist

Natuurlijk heeft de Sourcing Specialist veel contact met leveranciers. Ze onderhandelen over de inkoopprijs van producten die de leverancier kan leveren. Ook moet de Sourcing Specialist veel praten met leveranciers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de markt en het productaanbod. De Sourcing Specialist werkt samen met andere medewerkers van het bedrijf. Zij helpen hem bij het vaststellen van de benodigde producten en bij de administratieve afhandeling van een deal. De Sourcing Specialist krijgt leiding van een leidinggevende. Hij kan bij hem ook terecht bij vragen of problemen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sourcing Specialist, Medewerkers Sourcing Specialist.

Is het beroep sourcing Specialist iets voor jou?

Zou je graag sourcing Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sourcing Specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sourcing Specialist, beroepskeuzetest Sourcing Specialist, beroep Sourcing Specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sourcing Specialist

Het arbeidsmarktperspectief voor een Sourcing Specialist is redelijk. Er zijn aardig wat vacatures voor deze job te vinden. Wel wordt vaak ervaring gevraagd en kennis van de specifieke bedrijfstak. Ook moet je echt goed kunt onderhandelen, anders kom je er niet.

Als de Sourcing Specialist zijn werk goed uitvoert, kan hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ook kan hij uiteindelijk een leidinggevende positie krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score sourcing Specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sourcing Specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sourcing Specialist, Promotie mogelijkheden Sourcing Specialist, Carriere Sourcing Specialist.

Solliciteren op de functie sourcing Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sourcing Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sourcing Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sourcing Specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sourcing Specialist, CV Sourcing Specialist, sollicitatie Sourcing Specialist.

Interviews met sourcing Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sourcing Specialist

Vacatures sourcing specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sourcing Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sourcing Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Sourcing Specialist is iemand die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren van toeleveranciers voor het bedrijf waarvoor hij werkt. In overleg bepaalt de Sourcing Specialist aan welke producten het bedrijf behoefte heeft. Vervolgens start de Sourcing Specialist een inkoopmarktonderzoek.

Beoordeling Sourcing Specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sourcing Specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sourcing Specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep