U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Specialistisch Onderofficier

Specialistisch Onderofficier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een specialistisch Onderofficier? Lees de functieomschrijving.

De Specialistische Onderofficier heeft een afwisselende baan, waarbij geen '9 tot 5' mentaliteit past. Als Specialistisch Onderofficier beschik je voor toetreding tot de specialistische eenheden van de Landmacht al over een specifieke vooropleiding, afhankelijk van de gewenste richting. De Onderofficier dient in staat te zijn samen te werken binnen een team, bij het uitvoeren van opdrachten van Officieren. De Onderofficier dient ook in staat te zijn om zelf kleinere groepen mensen, per functie verschillend, aan te sturen.

De Onderofficier Muzikant houdt zich bezig met oefenen en uitvoeren van zijn muzikale kunsten in groepsverband. Om de kwaliteit van het muziekkorps op peil te houden, dient er enerzijds veel getraind te worden en dient er anderzijds voldoende onderhoud te worden verricht aan de instrumenten. De optredens zullen voor publiek zijn, waardoor de Muzikant moet beschikken over enige stressbestendigheid.

De Onderofficier Lichamelijke Oefening/Sportinstructeur houdt zich bezig met de voorbereiding van militairen op fysiek en mentaal gebied. Door de conditie van de militairen op peil te houden, wordt de operationele sterkte van de Landmacht gegarandeerd met meer kans op succesvolle afronding van oefeningen en missies tot gevolg. De Onderofficier verzorgt dus fysiek inspannende trainingen, welke de fysieke en mentale conditie van de Landmachtseenheden zullen versterken.

Aangezien de Specialistisch Onderofficier in de regel geen gevechts- of gevechtsondersteunende taken heeft, maar wel militair is, dient de Onderofficier in staat te zijn wapens en gepast geweld te gebruiken wanneer het nodig is.

Net zoals alle militairen dient de Specialistisch Onderofficier er rekening mee te houden dat er een mogelijkheid is uitgezonden te worden op internationale oefeningen en missies. Daarnaast is het zo dat de Onderofficier een representatieve functie heeft: hij dient dus van onbesproken gedrag te zijn.

Mensen vonden ons op: Job Specialistisch Onderofficier, Baan Specialistisch Onderofficier, Specialistisch Onderofficier Worden, Functie-eisen Specialistisch Onderofficier, Verantwoordelijkheden Specialistisch Onderofficier, Functieprofiel Specialistisch Onderofficier, Wat doet een Specialistisch Onderofficier, Werken als Specialistisch Onderofficier.

Specialistisch Onderofficier worden: Opleiding tot specialistisch Onderofficier

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Muzikant en Onderofficier Sportinstructeur dient de gegadigde in het bezit te zijn van specifieke vooropleidingen.

De toekomstige Onderofficier Muzikant moet het Conservatorium hebben afgerond of een Dienstperiode uitgezeten hebben, of een VMBO diploma kaderberoepsgerichte leerweg  te bezitten én de muziekschool hebben afgerond.

De toekomstige Onderofficier Sportinstructeur dient een opleiding tot Docent Lichamelijke Opvoeding (met zwembevoegdheid) te hebben gedaan aan de Academie Lichamelijke Opvoeding of een diploma Sport & Beweging met de richting Overheid of Algemeen (MBO niveau-4) te hebben. Tevens moet de gegadigde een zwembevoegdheid hebben en moet hij deelgenomen hebben aan een stage bij de Lichamelijke Oefening/Sport groep en een competentiedag van deze groep.

De opleiding binnen de Landmacht bestaat voor de Sportinstructeur uit acht maanden onderofficiersvorming en dertien weken vaktechnische opleiding. De opleiding voor de Muzikant bestaat uit acht maanden onderofficiersvorming, gevolgd door een interne opleiding bij de onderdeel waar de Onderofficier geplaatst wordt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Specialistisch Onderofficier, Specialistisch Onderofficier Worden, Opleidingsniveau Specialistisch Onderofficier, Scholing Specialistisch Onderofficier, Studie Specialistisch Onderofficier, Bijscholing Specialistisch Onderofficier, Omscholing Specialistisch Onderofficier.

Organisaties waar een specialistisch Onderofficier doorgaans werkzaam is

Na afronding van de Opleiding tot Specialistisch Onderofficier word je geplaatst bij een eenheid van de Koninklijke Landmacht, waarmee deelgenomen dient te worden aan internationale oefeningen en uitzendingen.

De Sportinstructeur wordt geplaatst bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte, het Operationeel Ondersteuningscommando Land in Wezep, Het Harde of Apeldoorn of de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen.

De Muzikant wordt geplaatst bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' in Assen, het Fanfarekorps 'Bereden Wapens' in Vught of de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' in Assen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Specialistisch Onderofficier, Specialistisch Onderofficier Worden, Opleidingsniveau Specialistisch Onderofficier, Scholing Specialistisch Onderofficier, Studie Specialistisch Onderofficier, Bijscholing Specialistisch Onderofficier, Omscholing Specialistisch Onderofficier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden specialistisch Onderofficier

De Specialistisch Onderofficier gaat bij de start van zijn opleiding direct loon ontvangen. Net na aanvang van de opleiding heeft de toekomstige Onderfficier nog een relatief lage rang, zodat hij nog niet het volledige onderofficiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon, dat tussen de €1197 en €2866 ligt, bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Specialistisch Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Specialistisch Onderofficier, Loon Specialistisch Onderofficier, Wat verdien je als Specialistisch Onderofficier, Salarisschaal Specialistisch Onderofficier, Salarisindicatie Specialistisch Onderofficier, Bonus Specialistisch Onderofficier, CAO Specialistisch Onderofficier, Brutoloon Specialistisch Onderofficier, Nettoloon Specialistisch Onderofficier, Vakantiedagen Specialistisch Onderofficier, Pensioen Specialistisch Onderofficier.

Competenties, skills & vaardigheden specialistisch onderofficier

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Gepast geweld gebruiken
Mensen vonden ons op: Kennis Specialistisch Onderofficier, Vaardigheden Specialistisch Onderofficier, Attitude Specialistisch Onderofficier, Kwalificaties Specialistisch Onderofficier, Competentieprofiel Specialistisch Onderofficier.

Boeken voor het beroep specialistisch onderofficier

Wil je meer weten over het beroep specialistisch onderofficier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je specialistisch onderofficier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken specialistisch onderofficier te komen.

De verpleegkundige in de AGZ | IJ.D. Jungen

specialistische verpleegkundige zorg - Nederlands | Druk: 2011 ed. | Hardcover | 9789031379453 | 487 pagina's

De verpleegkundige in de AGZ 1e druk is een boek van IJ.D. Jungen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031379453 In dit boek komen verschillende verpleegsituaties van patiënten met veelal ernstige ziekten van de verschillende orgaansystemen aa...

Leerboek specialistische kinderverpleegkunde | I. de Kock

zorg voor het zieke kind - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789036817097 | 1126 pagina's

Leerboek specialistische kinderverpleegkunde 2e druk is een boek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036817097 In dit boek wordt de zorg voor zieke kinderen in het ziekenhuis beschreven. De nadruk ligt daarbij op de verpleegkundige zorg. Het ...

Beauty level basics / specialistische behandelingen |

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789491277337

Beauty level basics / specialistische behandelingen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Specialistisch Onderofficier, Specialistisch Onderofficier ebooks, boek Specialistisch Onderofficier.

Persoonstypen specialistisch Onderofficier

De Specialistisch Onderofficier heeft een ijverige, zelfverzekerde, energieke, praktische, prestatiegericht en gedreven persoonlijkheid. Op zijn tijd kan de Onderofficier ook pretentieus, ijdel en oppervlakkig over komen (Succesvolle werker). Tevens is de Officier zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en loyaal, met op zijn tijd dominante, onvoorspelbare en defensieve trekjes (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Specialistisch Onderofficier, Karakter Specialistisch Onderofficier.

Netwerk specialistisch Onderofficier

De Muzikant wordt onderdeel van een orkest, kapel of fanfare en zal hier onder leiding staan van een Specialistisch Officier Muzikant. Tijdens de werkzaamheden zal er samen worden gewerkt met collega Onderofficieren Muzikant. Er zal sprake zijn van contact met het publiek (varierend van particuliere bezoekers tot buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders).

De Sportinstructeur werkt samen met collega's bij het in stand houden van de sportieve kant van de Krijgsmacht. Afhankelijk van de toegewezen taken zal er bijvoorbeeld contact zijn met eenheden die sportieve trainingen moeten ondergaan, maar het is ook mogelijk dat er contact is met revaliderende soldaten die om verschillende redenen een blessure opgelopen hebben.

Tijdens uitzendingen of opendagen is er een kans om in contact te komen met burger of vijand.

Mensen vonden ons op: Collega’s Specialistisch Onderofficier, Medewerkers Specialistisch Onderofficier.

Is het beroep specialistisch Onderofficier iets voor jou?

Zou je graag specialistisch Onderofficier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als specialistisch Onderofficier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Specialistisch Onderofficier, beroepskeuzetest Specialistisch Onderofficier, beroep Specialistisch Onderofficier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden specialistisch Onderofficier

De Specialistisch Onderofficier kan na afronding van een dienstperiode bij de Koninklijke Landmacht bijtekenen voor eenzelfde functie. Tevens is het mogelijk om door te groeien naar hogere Onderofficiersfuncties, of zelfs Officiersfuncties als er voldaan wordt aan de gestelde vooropleidingseisen (die op kosten van Defensie gevolgd kunnen worden).

Naast een zelfde soort functie is het ook mogelijk om door te solliciteren naar andere functies binnen de krijgsmacht (zowel binnen als buiten de Landmacht).

Naast de krijgsmacht is het mogelijk om in bestuurlijke middenkader functies werkzaam te worden bij de Overheid of binnen het Bedrijfsleven. Ook zou de muzikant werkzaam kunnen worden voor een andere professionele muziekgroep en zou de Sportinstructeur bij een ziekenhuis of sportschool kunnen gaan werken.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor de Specialistisch Onderofficier.

Arbeidsmarktperspectief score specialistisch Onderofficier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep specialistisch Onderofficier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Specialistisch Onderofficier, Promotie mogelijkheden Specialistisch Onderofficier, Carriere Specialistisch Onderofficier.

Solliciteren op de functie specialistisch Onderofficier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als specialistisch Onderofficier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor specialistisch Onderofficier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als specialistisch Onderofficier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Specialistisch Onderofficier, CV Specialistisch Onderofficier, sollicitatie Specialistisch Onderofficier.

Interviews met specialistisch Onderofficier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen specialistisch Onderofficier

Vacatures specialistisch onderofficier

Op zoek naar een nieuwe baan als Specialistisch Onderofficier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Specialistisch Onderofficier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Specialistische Onderofficier heeft een afwisselende baan, waarbij geen '9 tot 5' mentaliteit past. Als Specialistisch Onderofficier beschik je voor toetreding tot de specialistische eenheden van de Landmacht al over een specifieke vooropleiding, afhankelijk van de gewenste richting. De Onderofficier dient in staat te zijn samen te werken binnen een team, bij het uitvoeren van opdrachten van Officieren.

Beoordeling Specialistisch Onderofficier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Specialistisch Onderofficier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Specialistisch Onderofficier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep