U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Spelersmakelaar

Spelersmakelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een spelersmakelaar? Lees de functieomschrijving.

Hoewel in de volksmond met het beroep van Spelersmakelaar vaak iemand bedoeld wordt die voetballers aan voetbalclubs koppelt, heeft het beroep niet louter met voetbal te maken. Spelersmakelaars zijn er namelijk (bijna) in alle sporten, zoals bij basketbal, wielrennen en hockey. Het aantal Spelersmakelaars per sport hangt af van de mate van interesse in Spelersmakelaar vanuit die betreffende sport. In het voetbal heeft een Spelersmakelaar een groot werkveld (omdat het in Nederland de populairste sport is) en de vraag naar Spelersmakelaars is binnen deze sport ook groot. Vandaar ook dat Nederlanders het beroep van Spelersmakelaar vaak koppelen aan voetbal.

Een Spelersmakelaar probeert een arbeidsovereenkomst tussen een sporter en een sportclub tot stand te brengen. Het zijn zowel spelers als clubs die een Spelersmakelaar ter hand nemen, omdat deze nou eenmaal beter gespecialiseerd zijn in onderhandelen en beter inzicht in de situatie hebben dan de speler of de club. Werkzaamheden die bij de onderhandelingen komen zijn, hangen af van het belang dat een Spelersmakelaar heeft (dus aan wiens kant hij staat). Een Spelersmakelaar die door een sportclub ingehuurd wordt, zal spelers contacteren met een voorstel van een contract. Een Spelersmakelaar die door een speler ingehuurd wordt zal juist met verschillende sportclubs contact op nemen.

Een Spelersmakelaar krijgt vaak een bepaald percentage van de gesloten arbeidsovereenkomst en hij zal hierdoor proberen een zo gunstig mogelijke overeenkomst te sluiten voor degene aan wiens kant hij staat.
 

Mensen vonden ons op: Job Spelersmakelaar, Baan Spelersmakelaar, Spelersmakelaar Worden, Functie-eisen Spelersmakelaar, Verantwoordelijkheden Spelersmakelaar, Functieprofiel Spelersmakelaar, Wat doet een Spelersmakelaar, Werken als Spelersmakelaar.

Spelersmakelaar worden: Opleiding tot spelersmakelaar

Er is geen opleiding die een student opleidt tot Spelersmakelaar. Dit is ook geen vereiste om aan het werk te gaan als Spelersmakelaar. Omdat een Spelersmakelaar ondernemend is en een goede onderhandelaar moet zijn om zijn werk goed te doen, zijn veel Spelersmakelaren opgeleid via een economische opleiding. Daarnaast moet een Spelersmakelaar inzicht hebben in de vraag en aanbod in de sport, dus enige kennis van deze sport is vaak erg nuttig. Een opleiding die zowel inzicht geeft in sporten én een student ondernemend leert zijn, is de opleiding ‘sport, management en ondernemen’. Dit (of een vergelijkbare opleiding) is dan ook de opleiding die veel Spelersmakelaars gevolgd hebben.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Spelersmakelaar, Spelersmakelaar Worden, Opleidingsniveau Spelersmakelaar, Scholing Spelersmakelaar, Studie Spelersmakelaar, Bijscholing Spelersmakelaar, Omscholing Spelersmakelaar.

Organisaties waar een spelersmakelaar doorgaans werkzaam is

Een Spelersmakelaar kan werkzaam als zelfstandige zijn of hij kan in dienst zijn bij een sportclub. Hoe dan ook, zowel de spelersmakelaar als de club waar hij eventueel werkzaam voor is, zijn gericht op het behalen van winst. Beide organisaties zijn dan ook profit-organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Spelersmakelaar, Spelersmakelaar Worden, Opleidingsniveau Spelersmakelaar, Scholing Spelersmakelaar, Studie Spelersmakelaar, Bijscholing Spelersmakelaar, Omscholing Spelersmakelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden spelersmakelaar

Een Spelersmakelaar krijgt vaak een bepaald percentage provisie van het contract dat hij tot stand heeft gebracht. Het loont voor een Spelersmakelaar dan ook erg om een contract van een zo hoog mogelijk bedrag tot stand te brengen. Het beloningssysteem is vaak op deze manier georganiseerd voor Spelersmakelaars die zelfstandig zijn. Echter, er zijn ook Spelersmakelaars die in dienst zijn van een bepaalde club. Het kan zijn dat de Spelersmakelaar daar een vast contract heeft, waardoor zijn maandsalaris een stuk stabieler is dan dat van een zelfstandige Spelersmakelaar. Reiskosten kunnen in dat geval als goede secundaire arbeidsvoorwaarden genoemd worden, omdat het beroep nogal eens meebrengt dat er regelmatig grote afstanden afgelegd moeten worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Spelersmakelaar, Loon Spelersmakelaar, Wat verdien je als Spelersmakelaar, Salarisschaal Spelersmakelaar, Salarisindicatie Spelersmakelaar, Bonus Spelersmakelaar, CAO Spelersmakelaar, Brutoloon Spelersmakelaar, Nettoloon Spelersmakelaar, Vakantiedagen Spelersmakelaar, Pensioen Spelersmakelaar.

Competenties, skills & vaardigheden spelersmakelaar

 • Ondernemerschap
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Overtuigen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Spelersmakelaar, Vaardigheden Spelersmakelaar, Attitude Spelersmakelaar, Kwalificaties Spelersmakelaar, Competentieprofiel Spelersmakelaar.

Boeken voor het beroep spelersmakelaar

Wil je meer weten over het beroep spelersmakelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je spelersmakelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken spelersmakelaar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Spelersmakelaar, Spelersmakelaar ebooks, boek Spelersmakelaar.

Persoonstypen spelersmakelaar

Een Spelersmakelaar is zowel een bemiddelaar als een succesvolle werker.

Dat een Spelersmakelaar een bemiddelaar is, ligt voor de hand omdat hij bemiddeld tussen de speler en de club. Eigenschappen die een bemiddelaar heeft zijn onder andere dat hij onpartijdig en ondersteunend is. Een Spelersmakelaar die in dienst is van een sportclub is misschien niet altijd even onpartijdig (hij is ten slotte in dienst bij één van de partijen), maar dat maakt hem geen mindere bemiddelaar. Hij wil namelijk hoe dan ook een zo goed mogelijk contract tot stand brengen en hij doet hier alles voor.

Een Spelersmakelaar is ook een succesvolle werker. Het maakt hiervoor niet uit of hij in dienst is bij een club of dat hij zelfstandig is. Een succesvolle werker bezit onder andere de eigenschappen doelgericht en zelfverzekerd. Dit zijn eigenschappen die een Spelersmakelaar zeker moet bezitten, omdat hij alleen op die manier in kan spelen op de behoeftes en hij dan ook daadwerkelijk een contract tot stand kan brengen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Spelersmakelaar, Karakter Spelersmakelaar.

Netwerk spelersmakelaar

Het hangt sterk af van de organisatie waarin de Spelersmakelaar werkzaam is, om te zeggen met wie hij tijdens zijn werkzaamheden in contact staat, maar er zijn een aantal personen waar hij hoe dan ook in contact mee staat. Dit zijn spelers en clubs. Dit ligt ook voor de hand, omdat zijn werkzaamheden gericht zijn op het linken van spelers aan clubs (en andersom). Het kan zijn dat er bij de mogelijke transacties ook nog andere Spelersmakelaars betrokken zijn. Een Spelersmakelaar zal in dat geval ook in contact staan met deze andere Spelersmakelaar.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Spelersmakelaar, Medewerkers Spelersmakelaar.

Is het beroep spelersmakelaar iets voor jou?

Zou je graag spelersmakelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als spelersmakelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Spelersmakelaar, beroepskeuzetest Spelersmakelaar, beroep Spelersmakelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden spelersmakelaar

De arbeidsmarkt voor een Spelersmakelaar is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt omdat er geen opleidingseisen aan een Spelersmakelaar gesteld worden en, omdat er veel geld mee gemoeid kan zijn, het aantrekkelijk is voor jongeren om in dit beroep aan de slag te gaan. Het aanbod naar Spelersmakelaars is door de jaren heen stabiel gebleven en is goed te noemen. Dit komt omdat er continu clubs op spelers zitten te wachten en (semi-)professionele sporters graag bij een (grote) club in dienst willen treden.

Doorgroeimogelijkheden die in het verlengde liggen van de werkzaamheden die een Spelersmakelaar heeft, heeft een Spelersmakelaar niet. Dit komt omdat het een zeer specifiek beroep is en omdat het werk doorgaans zelfstandig verricht wordt. Hierbij wordt wel, indien een Spelersmakelaar in dienst is bij een club, verantwoording afgelegd, maar er staat niemand boven hem die soortgelijke werkzaamheden verricht waarna de Spelersmakelaar eventueel zou kunnen doorgroeien.
 

Arbeidsmarktperspectief score spelersmakelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep spelersmakelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Spelersmakelaar, Promotie mogelijkheden Spelersmakelaar, Carriere Spelersmakelaar.

Solliciteren op de functie spelersmakelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als spelersmakelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor spelersmakelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als spelersmakelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Spelersmakelaar, CV Spelersmakelaar, sollicitatie Spelersmakelaar.

Interviews met spelersmakelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen spelersmakelaar

Vacatures spelersmakelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Spelersmakelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Spelersmakelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Hoewel in de volksmond met het beroep van Spelersmakelaar vaak iemand bedoeld wordt die voetballers aan voetbalclubs koppelt, heeft het beroep niet louter met voetbal te maken. Spelersmakelaars zijn er namelijk (bijna) in alle sporten, zoals bij basketbal, wielrennen en hockey. Het aantal Spelersmakelaars per sport hangt af van de mate van interesse in Spelersmakelaar vanuit die betreffende sport.

Beoordeling Spelersmakelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Spelersmakelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Spelersmakelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hoe kan je dan als zaakwaarnemer binnen stromen als er geen directe opleiding voor is?

Momenteel studeer ik af voor mijn Bachelor Commerciele Economie. Hoe kan ik in die wereld binnen stromen? Er zijn niet zomaar vacatures etc..

Door: Joeri Sturkenboom

Reageer op dit beroep