U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sportdiëtist

Sportdiëtist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sportdiëtist? Lees de functieomschrijving.

Een Sportdiëtist geeft een (top)sporter advies over zijn voeding, waarbij rekening wordt gehouden met het type sport dat wordt beoefend, persoonlijke wensen, mogelijkheden en doelstellingen. Het doel van de Sportdiëtist is het optimaliseren van de sportprestatie en het verbeteren of behouden van de gezondheid. Een Sportdiëtist kan individuele begeleiding geven, maar hij kan ook groepen of teams begeleiden. De Sportdiëtist speelt een rol bij het herstel van een sporter na ziekte of een blessure. Ook houdt een Sportdiëtist zich bezig met de vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk, bijvoorbeeld rondom de invloed van voedingssupplementen.

De taken en werkzaamheden van een Sportdiëtist omvatten behandelende taken, zoals het opstellen van een behandelplan of een richtlijn. Een Sportdiëtist heeft daarnaast een adviserende rol, geeft hij voorlichting en doet hij onderzoek.  

Mensen vonden ons op: Job Sportdiëtist, Baan Sportdiëtist, Sportdiëtist Worden, Functie-eisen Sportdiëtist, Verantwoordelijkheden Sportdiëtist, Functieprofiel Sportdiëtist, Wat doet een Sportdiëtist, Werken als Sportdiëtist.

Sportdiëtist worden: Opleiding tot sportdiëtist

Een Sportdiëtist heeft de HBO opleiding Voeding en Diëtiek gedaan. Daarna heeft hij de post HBO opleiding Sportdiëtiek gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sportdiëtist, Sportdiëtist Worden, Opleidingsniveau Sportdiëtist, Scholing Sportdiëtist, Studie Sportdiëtist, Bijscholing Sportdiëtist, Omscholing Sportdiëtist.

Organisaties waar een sportdiëtist doorgaans werkzaam is

Een Sportdiëtist kan werkzaam zijn in verschillende typen organisaties, zoals in het wetenschappelijk onderzoek, bij voedingsmiddelenbedrijven of voorlichtingsinstanties, bij sportscholen, bij het NOC*NSF of als individuele begeleider.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sportdiëtist, Sportdiëtist Worden, Opleidingsniveau Sportdiëtist, Scholing Sportdiëtist, Studie Sportdiëtist, Bijscholing Sportdiëtist, Omscholing Sportdiëtist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sportdiëtist

Een beginnende Sportdiëtist verdient ongeveer €1800 bruto per maand. Dit kan naarmate leeftijd, kennis en ervaring groeien, oplopen tot zo'n € 3000. De arbeidsvoorwaarden van een Sportdiëtist zijn afhankelijk van de organisatie waar hij werkzaam is. Het salaris van een zelfstandige Sportdiëtist ligt meestal hoger.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren een vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering, een levensloop- of spaarregeling en meestal ook collectieve verzekeringen.

Mensen vonden ons op: Salaris Sportdiëtist, Loon Sportdiëtist, Wat verdien je als Sportdiëtist, Salarisschaal Sportdiëtist, Salarisindicatie Sportdiëtist, Bonus Sportdiëtist, CAO Sportdiëtist, Brutoloon Sportdiëtist, Nettoloon Sportdiëtist, Vakantiedagen Sportdiëtist, Pensioen Sportdiëtist.

Competenties, skills & vaardigheden sportdiëtist

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Coachen
 • Motiveren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Sportdiëtist, Vaardigheden Sportdiëtist, Attitude Sportdiëtist, Kwalificaties Sportdiëtist, Competentieprofiel Sportdiëtist.

Boeken voor het beroep sportdiëtist

Wil je meer weten over het beroep sportdiëtist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sportdiëtist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sportdiëtist te komen.

Killerbody Dieet | Fajah Lourens

Slank in 12 weken - Nederlands | Druk: 19 | Paperback | 9789021572604 | 208 pagina's

Boek Killerbody Dieet geschreven door Fajah Lourens uitgegeven door Vbk Media Dieetboeken...

My Shredded Lifestyle 2 | Merijn Schoeber

De ultieme strategische voedingsgids - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789492745026 | 232 pagina's

"Buikspieren worden gemaakt in de keuken", is een veelgehoorde uitspraak rondom sport en voeding. Dit betekent dat voeding, naast sporten, een zeer belangrijke rol speelt bij het bereiken van je droomlichaam. Voeding is in My Shredded Lifestyle één van de...

Killerbody dieet | Fajah Lourens

slank in 12 weken - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789021562681 | 208 pagina's

In het rijk geïllustreerde Killerbody dieet , helpen Fajah Lourens en haar team van fitnessexperts, voedingsdeskundigen en artsen je om de eerste stappen te zetten om jouw eigen Killerbody te vormen én te behouden. Met haar Killerbody dieet is een gezond ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sportdiëtist, Sportdiëtist ebooks, boek Sportdiëtist.

Persoonstypen sportdiëtist

Een Sportdiëtist moet onafhankelijk werken en moet ontwikkelingen of afwijkingen vast kunnen stellen, hiervoor heeft hij een onderzoekende en kritische houding (Waarnemer). Een Sportdiëtist kan goed luisteren en zich in mensen verplaatsen (Gever). Ook kan hij goed coachen en motiveren.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sportdiëtist, Karakter Sportdiëtist.

Netwerk sportdiëtist

Een Sportdiëtist werkt samen met andere begeleiders of adviseurs van een (top)sporter. Zij maken doelstellingen, trainingsschema's en stippelen het tijdspad uit. De Sportdiëtist moet goed naar deze wensen en eisen luisteren om zijn behandelplan of advies hierop af te stemmen. Ook als iemand anders een blessure of ziekte heeft vastgesteld, moet in overleg de voeding worden aangepast. Verder heeft de Sportdiëtist vaak contacten met leveranciers van sportvoeding en voedingssupplementen

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Sportdiëtist, Medewerkers Sportdiëtist.

Is het beroep sportdiëtist iets voor jou?

Zou je graag sportdiëtist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sportdiëtist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sportdiëtist, beroepskeuzetest Sportdiëtist, beroep Sportdiëtist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sportdiëtist

Het arbeidsmarktperspectief voor een Diëtist is goed, voor een Sportdiëtist is de markt iets kleiner en specifieker, maar er zijn volop mogelijkheden.

Een Sportdiëtist kan doorgroeien door leidinggevende taken op zich te nemen, door zich verder te specialiseren of door zelfstandig een praktijk op te zetten.

Arbeidsmarktperspectief score sportdiëtist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sportdiëtist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sportdiëtist, Promotie mogelijkheden Sportdiëtist, Carriere Sportdiëtist.

Solliciteren op de functie sportdiëtist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sportdiëtist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sportdiëtist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sportdiëtist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sportdiëtist, CV Sportdiëtist, sollicitatie Sportdiëtist.

Interviews met sportdiëtist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sportdiëtist

Vacatures sportdiëtist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sportdiëtist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sportdiëtist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Sportdiëtist geeft een (top)sporter advies over zijn voeding, waarbij rekening wordt gehouden met het type sport dat wordt beoefend, persoonlijke wensen, mogelijkheden en doelstellingen. Het doel van de Sportdiëtist is het optimaliseren van de sportprestatie en het verbeteren of behouden van de gezondheid. Een Sportdiëtist kan individuele begeleiding geven, maar hij kan ook groepen of teams begeleiden.

Beoordeling Sportdiëtist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sportdiëtist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sportdiëtist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep