U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sportfunctionaris

Sportfunctionaris worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sportfunctionaris? Lees de functieomschrijving.

Als Sportfunctionaris ben je werkzaam op een sportaccomodatie. Je draagt de verantwoording voor onder andere de administratie en het beheer van de accomodaties. Eventuele verbouwingen die nodig zijn worden tevens uitgewerkt door de sportfunctionaris. Je doet dit in dienst van een lokaal of regionaal bestuur.

Andere taken van de Sportfunctionaris zijn het uitvoeren van sportbeleid en promoten van sport en sportanimatie. Het financiële gedeelte van het takenpakket behelst het verwerken van facturaties, opmaken van kasverslagen en bijvoorbeeld bestelbonnen uitwerken.

Onder de beheerstaken van de Sportfunctionaris vallen onder andere het opmaken van het bezettings- en urenrooster, het dagelijkse beheer en het uitvoeren van kleine herstelwerkzaamheden. Maar ook voor plotseling ontstane problemen kloppen gebruikers van de accomodatie bij de Sportfunctionaris aan.

Mensen vonden ons op: Job Sportfunctionaris, Baan Sportfunctionaris, Sportfunctionaris Worden, Functie-eisen Sportfunctionaris, Verantwoordelijkheden Sportfunctionaris, Functieprofiel Sportfunctionaris, Wat doet een Sportfunctionaris, Werken als Sportfunctionaris.

Sportfunctionaris worden: Opleiding tot sportfunctionaris

Om Sportfunctionaris te kunnen worden moet je in eerste instantie een Bachelor volgen die gerelateerd is aan de sport. Een mogelijkheid zou zijn de Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Eventueel kan worden doorgestudeerd met de Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Soms kan het ook mogelijk zijn een cursus te volgen die tot hetzelfde vak opleidt. En veelal bestaan er voor de verschillende landen ook verschillende aanvullende diploma's en erkenningen voor de branche.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sportfunctionaris, Sportfunctionaris Worden, Opleidingsniveau Sportfunctionaris, Scholing Sportfunctionaris, Studie Sportfunctionaris, Bijscholing Sportfunctionaris, Omscholing Sportfunctionaris.

Organisaties waar een sportfunctionaris doorgaans werkzaam is

Afhankelijk van of de sportaccomodatie behoort tot de profit of non-profit sector is de Sportfunctionaris in een van beide sectoren aan het werk. Non-profit is het bijvoorbeeld wanneer de accomodatie in handen is van de gemeente, terwijl sportaccomodaties die in privé handen zijn gelegen zijn in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sportfunctionaris, Sportfunctionaris Worden, Opleidingsniveau Sportfunctionaris, Scholing Sportfunctionaris, Studie Sportfunctionaris, Bijscholing Sportfunctionaris, Omscholing Sportfunctionaris.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sportfunctionaris

In de functie van Sportfunctionaris verdien je ergens tussen de €1750 en de €3000. De daadwerkelijke verdiensten zijn sterk afhankelijk van je werkgever. Grotere sportaccomodaties in privé eigendom kunnen veel meer spenderen aan een Sportfunctionaris dan een kleinere accomodatie in handen van de overheid.

Mensen vonden ons op: Salaris Sportfunctionaris, Loon Sportfunctionaris, Wat verdien je als Sportfunctionaris, Salarisschaal Sportfunctionaris, Salarisindicatie Sportfunctionaris, Bonus Sportfunctionaris, CAO Sportfunctionaris, Brutoloon Sportfunctionaris, Nettoloon Sportfunctionaris, Vakantiedagen Sportfunctionaris, Pensioen Sportfunctionaris.

Competenties, skills & vaardigheden sportfunctionaris

 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Sportfunctionaris, Vaardigheden Sportfunctionaris, Attitude Sportfunctionaris, Kwalificaties Sportfunctionaris, Competentieprofiel Sportfunctionaris.

Boeken voor het beroep sportfunctionaris

Wil je meer weten over het beroep sportfunctionaris? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sportfunctionaris bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sportfunctionaris te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Sportfunctionaris, Sportfunctionaris ebooks, boek Sportfunctionaris.

Persoonstypen sportfunctionaris

Aan de ene kant moet de Sportfunctionaris een coördinerende taak vervullen. Het is dus belangrijk dat je leiding kunt geven. Enige mate van zelfvertrouwen is wel belangrijk om je staande te houden (Baas).

Daarnaast moet een Sportfunctionaris ook energiek genoeg zijn om anderen te motiveren en een praktische kijk hebben. Immers andere mensen zullen moeten gaan uitvoeren wat jij als Sportfunctionaris besluit en inroostert (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sportfunctionaris, Karakter Sportfunctionaris.

Netwerk sportfunctionaris

Als Sportfunctionaris heb je te maken met de diverse medewerkers op de sportaccomodatie waaronder sportinstructeurs. Je verzorgt immers het agendabeheer en coördineert de werkzaamheden.

Daarnaast zul je vaak een leidinggevende hebben waaraan jij verantwoording af moet leggen. En bij grotere sportaccomodaties heb je mogeljk ook nog personeel onder je werken. Te denken valt bijvoorbeeld aan administratief personeel wanneer je als Sportfunctionaris de hoeveelheid administratie niet zelf kunt verwerken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sportfunctionaris, Medewerkers Sportfunctionaris.

Is het beroep sportfunctionaris iets voor jou?

Zou je graag sportfunctionaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sportfunctionaris bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sportfunctionaris, beroepskeuzetest Sportfunctionaris, beroep Sportfunctionaris kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sportfunctionaris

Veel vacatures voor de functie van Sportfunctionaris zijn te vinden in België of in het zuiden van het land. Er zijn dus wel vacatures te vinden, maar het zijn er niet veel.

Er zijn nog wel eens mogelijkheden om binnen het bedrijf cursussen en bijscholing te volgen waarmee je vanuit de functie van Sportfunctionaris nog groeien kunt. Je zit al in een coördinerende functie dus heel ver groeien is er niet bij. Wel zou een functie in het hoger management een optie kunnen zijn.

Arbeidsmarktperspectief score sportfunctionaris

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sportfunctionaris. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sportfunctionaris, Promotie mogelijkheden Sportfunctionaris, Carriere Sportfunctionaris.

Solliciteren op de functie sportfunctionaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sportfunctionaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sportfunctionaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sportfunctionaris. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sportfunctionaris, CV Sportfunctionaris, sollicitatie Sportfunctionaris.

Interviews met sportfunctionaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sportfunctionaris

Vacatures sportfunctionaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Sportfunctionaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sportfunctionaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Sportfunctionaris ben je werkzaam op een sportaccomodatie. Je draagt de verantwoording voor onder andere de administratie en het beheer van de accomodaties. Eventuele verbouwingen die nodig zijn worden tevens uitgewerkt door de sportfunctionaris.

Beoordeling Sportfunctionaris

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sportfunctionaris' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sportfunctionaris

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep