U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Spreekstalmeester

Spreekstalmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een spreekstalmeester? Lees de functieomschrijving.

De Spreekstalmeester werkt in het circus en heeft daar als taak om de acts en optredende artiesten aan te kondigen. De Spreekstalmeester is daarmee als het ware de ceremoniemeester van het circus. De Spreekstalmeester is de gastheer. Hij spreekt het publiek aan tijdens de voorstelling, zorgt ervoor dat de overgangen tussen de verschillende acts soepel verlopen en houdt daarmee de voortgang in de voorstelling. De Spreekstalmeester heeft van oudsher ook het toezicht op de stallen. Vandaar de naam spreekstalmeester.

 

Kenmerkende kleding

De Spreekstalmeester draagt vaak kenmerkende kleding waardoor hij goed te herkennen is. De Spreekstalmeester draagt meestal een jacquet met gouden knopen en kwasten. Daarbij heeft hij een hoge zwarte hoed op zijn hoofd en een krul- of hangsnor en een zware luide stem. Over het algemeen begint hij zijn aankondigingen met “Hooggeëerd publiek!”.

 

Scala aan artiesten

De Spreekstalmeester werkt bij een circus. Het circus is een reizend gezelschap die in een grote tent diverse optredens en acts verzorgd. Denk hierbij aan clowns, acrobaten, dompteurs, de vrouw met de baard, jongleurs, paarden in vrijheidsdressuur en goochelaars. De Spreekstalmeester kondigt al deze acts aan en zorgt dat de show voldoende voortgang heeft en als één voorstelling gezien wordt door het publiek. 

Mensen vonden ons op: Job Spreekstalmeester, Baan Spreekstalmeester, Spreekstalmeester Worden, Functie-eisen Spreekstalmeester, Verantwoordelijkheden Spreekstalmeester, Functieprofiel Spreekstalmeester, Wat doet een Spreekstalmeester, Werken als Spreekstalmeester.

Spreekstalmeester worden: Opleiding tot spreekstalmeester

De Spreekstalmeester leert het vak vaak in de praktijk. Soms reist de Spreekstalmeester al van jongs af aan mee met het circus of hij heeft er op latere leeftijd voor gekozen. Er is geen specifieke opleiding tot Spreekstalmeester.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Spreekstalmeester, Spreekstalmeester Worden, Opleidingsniveau Spreekstalmeester, Scholing Spreekstalmeester, Studie Spreekstalmeester, Bijscholing Spreekstalmeester, Omscholing Spreekstalmeester.

Organisaties waar een spreekstalmeester doorgaans werkzaam is

De Spreekstalmeester werkt voor een circus. Een circus is een rondreizend gezelschap die een voorstelling met verschillende acts laten zien in een grote tent. De Spreekstalmeester werkt in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Spreekstalmeester, Spreekstalmeester Worden, Opleidingsniveau Spreekstalmeester, Scholing Spreekstalmeester, Studie Spreekstalmeester, Bijscholing Spreekstalmeester, Omscholing Spreekstalmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden spreekstalmeester

De Spreekstalmeester reist veel met het circus. Om deze reden behoort een slaapplek vaak tot de secundaire arbeidsvoorwaarden, daarnaast behoren hier ook vakantiedagen en doorleermogelijkheden tot de arbeidsvoorwaarden. Over het salaris van de Spreekstalmeester is maar weinig bekend. 

Mensen vonden ons op: Salaris Spreekstalmeester, Loon Spreekstalmeester, Wat verdien je als Spreekstalmeester, Salarisschaal Spreekstalmeester, Salarisindicatie Spreekstalmeester, Bonus Spreekstalmeester, CAO Spreekstalmeester, Brutoloon Spreekstalmeester, Nettoloon Spreekstalmeester, Vakantiedagen Spreekstalmeester, Pensioen Spreekstalmeester.

Competenties, skills & vaardigheden spreekstalmeester

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Spreekstalmeester, Vaardigheden Spreekstalmeester, Attitude Spreekstalmeester, Kwalificaties Spreekstalmeester, Competentieprofiel Spreekstalmeester.

Boeken voor het beroep spreekstalmeester

Wil je meer weten over het beroep spreekstalmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je spreekstalmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken spreekstalmeester te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Spreekstalmeester, Spreekstalmeester ebooks, boek Spreekstalmeester.

Persoonstypen spreekstalmeester

De Spreekstalmeester heeft vaak een innemende persoonlijkheid. De Spreekstalmeester heeft een duidelijke stem, is een persoon die er echt staat en weet de mensen te enthousiasmeren voor de verschillende acts (Levensgenieter). De Spreekstalmeester weet wat de mensen willen. Hij kan goed zelfstandig werken en is een harde werker (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Spreekstalmeester, Karakter Spreekstalmeester.

Netwerk spreekstalmeester

De Spreekstalmeester werkt samen met allerlei circusartiesten zoals acrobaten, jongleurs en goochelaars. Daarnaast werkt de Spreekstalmeester onder leiding van de circusdirecteur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Spreekstalmeester, Medewerkers Spreekstalmeester.

Is het beroep spreekstalmeester iets voor jou?

Zou je graag spreekstalmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als spreekstalmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Spreekstalmeester, beroepskeuzetest Spreekstalmeester, beroep Spreekstalmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden spreekstalmeester

Er is maar weinig vraag naar Spreekstalmeesters. Er zijn niet veel circussen waardoor er ook maar weinig behoefte is aan Spreekstalmeesters. Door bekendheid te vergaren en ervaring op te doen kan de Spreekstalmeester doorgroeien naar bijvoorbeeld een groter circus.

Arbeidsmarktperspectief score spreekstalmeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep spreekstalmeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Spreekstalmeester, Promotie mogelijkheden Spreekstalmeester, Carriere Spreekstalmeester.

Solliciteren op de functie spreekstalmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als spreekstalmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor spreekstalmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als spreekstalmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Spreekstalmeester, CV Spreekstalmeester, sollicitatie Spreekstalmeester.

Interviews met spreekstalmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen spreekstalmeester

Vacatures spreekstalmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Spreekstalmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Spreekstalmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Spreekstalmeester werkt in het circus en heeft daar als taak om de acts en optredende artiesten aan te kondigen. De Spreekstalmeester is daarmee als het ware de ceremoniemeester van het circus. De Spreekstalmeester is de gastheer.

Beoordeling Spreekstalmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Spreekstalmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Spreekstalmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep