U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stadsecoloog

Stadsecoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stadsecoloog? Lees de functieomschrijving.

In een stad wonen veel mensen. Ook kent een stad vaak vele (hoge) gebouwen en een drukke verkeerssituatie. Daarmee is een stad in de eerste plaats een mensenbiotoop. Maar in een stad komen ook veel planten en dieren voor. In alleen al Amsterdam komen rond de 10.000 verschillende soorten dieren voor.

 

Gezond stadsklimaat

Een stad kent een stadsklimaat. Hierdoor komen er vaak andere soorten planten en dieren voor dan in het gebied buiten de stad. Zo voelen diersoorten zoals de dwergvleermuis zich goed thuis in wat oudere gebouwen. De Stadsecoloog houdt zich bezig met alle soorten planten en dieren die in de stad voorkomen. Deze richting wordt ook wel de stadsecologie genoemd. De stadsecologie is ook van belang voor de leefbaarheid van de mensen. Groen is goed voor de welzijn en gezondheid van de inwoners van de stad en daarmee is het goed om in de ecologie van een stad te investeren.

 

Adviserende rol

De Stadsecoloog signaleert de belangrijke trends in de stad. Hiermee draagt de Stadsecoloog bij aan het behoud en de kennis van de stadsnatuur. Ook wordt hierdoor de biodiversiteit versterkt. Doordat de Stadsecoloog goed op de hoogte is, heeft de Stadsecoloog een adviserende rol. De Stadsecoloog geeft advies over ruimtelijke plannen en de inrichting van openbare ruimte. De Stadsecoloog bepaalt hiermee hoe de ‘groene’ inrichting van de stad er uit moet zien. Hiermee zorgt men ervoor dat er plaats is voor groen, dat diersoorten gestimuleerd worden om in de stad te verblijven en er voor de inwoners een gezond klimaat wordt gecreëerd.

Mensen vonden ons op: Job Stadsecoloog, Baan Stadsecoloog, Stadsecoloog Worden, Functie-eisen Stadsecoloog, Verantwoordelijkheden Stadsecoloog, Functieprofiel Stadsecoloog, Wat doet een Stadsecoloog, Werken als Stadsecoloog.

Stadsecoloog worden: Opleiding tot stadsecoloog

De Stadsecoloog heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van dieren en planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Biologie (WO) of Ecologie (HBO of WO). Ook zijn er cursussen speciaal gericht op de stadsecologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stadsecoloog, Stadsecoloog Worden, Opleidingsniveau Stadsecoloog, Scholing Stadsecoloog, Studie Stadsecoloog, Bijscholing Stadsecoloog, Omscholing Stadsecoloog.

Organisaties waar een stadsecoloog doorgaans werkzaam is

De Stadsecoloog werkt vaak voor een onafhankelijk werkgroep, een gemeente of een adviesbureau. De Stadsecoloog werkt meestal in de non-profit sector, maar kan ook in de profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stadsecoloog, Stadsecoloog Worden, Opleidingsniveau Stadsecoloog, Scholing Stadsecoloog, Studie Stadsecoloog, Bijscholing Stadsecoloog, Omscholing Stadsecoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stadsecoloog

Het salaris van de stadsecoloog is afhankelijk van de organisatie waar de Stadsecoloog voor werkt. Gemiddeld ligt het salaris van de Stadsecoloog tussen de €2000,- en €3600,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Stadsecoloog, Loon Stadsecoloog, Wat verdien je als Stadsecoloog, Salarisschaal Stadsecoloog, Salarisindicatie Stadsecoloog, Bonus Stadsecoloog, CAO Stadsecoloog, Brutoloon Stadsecoloog, Nettoloon Stadsecoloog, Vakantiedagen Stadsecoloog, Pensioen Stadsecoloog.

Competenties, skills & vaardigheden stadsecoloog

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Innovatief
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Stadsecoloog, Vaardigheden Stadsecoloog, Attitude Stadsecoloog, Kwalificaties Stadsecoloog, Competentieprofiel Stadsecoloog.

Boeken voor het beroep stadsecoloog

Wil je meer weten over het beroep stadsecoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stadsecoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stadsecoloog te komen.

Bestaat de ecologische stad? | Ans Hendrikse En Johan G. Vos

Lessen uit 25 jaar stadsecologie, een evaluatie - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402150070

Stadsecologie is een vakgebied dat zich richt op de ecologisch duurzame stad met kansen voor natuur. Dit rapport beschrijft de ontwikkelingen van de laatste 25 jaar, de huidige stand van zaken en nieuwe kansen voor de toekomst. Gegevens uit achttien gemee...

Mensen vonden ons op: boeken voor Stadsecoloog, Stadsecoloog ebooks, boek Stadsecoloog.

Persoonstypen stadsecoloog

De Stadsecoloog moet goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de stad. De stadsecoloog moet weten welke dieren en planten in de stad aanwezig zijn en welke goed bij het stadsklimaat passen (Waarnemer). De Stadsecoloog moet om goed advies te kunnen geven ook beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden en weten wat belangrijk is. De Stadsecoloog moet onafhankelijk en zelfverzekerd te werk gaan (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stadsecoloog, Karakter Stadsecoloog.

Netwerk stadsecoloog

De Stadsecoloog geeft advies en werkt hierdoor vaak met ambtenaren bij de gemeente, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stadsecoloog, Medewerkers Stadsecoloog.

Is het beroep stadsecoloog iets voor jou?

Zou je graag stadsecoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stadsecoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stadsecoloog, beroepskeuzetest Stadsecoloog, beroep Stadsecoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stadsecoloog

Er is weinig vraag naar Stadsecologen. Toch is het werkveld van de stadsecologie steeds belangrijker aan het worden. Door voldoende kennis en ervaring te hebben kan de stadsecoloog doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score stadsecoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stadsecoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stadsecoloog, Promotie mogelijkheden Stadsecoloog, Carriere Stadsecoloog.

Solliciteren op de functie stadsecoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stadsecoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stadsecoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stadsecoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stadsecoloog, CV Stadsecoloog, sollicitatie Stadsecoloog.

Interviews met stadsecoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stadsecoloog

Vacatures stadsecoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Stadsecoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stadsecoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. In een stad wonen veel mensen. Ook kent een stad vaak vele (hoge) gebouwen en een drukke verkeerssituatie. Daarmee is een stad in de eerste plaats een mensenbiotoop.

Beoordeling Stadsecoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stadsecoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stadsecoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep