U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stagiair

Stagiair worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stagiair? Lees de functieomschrijving.

Een stagiair is iemand die een tijdelijk dienstverband aangaat om werkervaring op te doen. In bijna alle gevallen loopt een stagiair stage als onderdeel van zijn opleiding (in veel mbo- en hbo-opleidingen zijn stages verplicht). Er kan in principe bij elk bedrijf stage gedaan worden, zolang dit bedrijf natuurlijk medewerking verleent. Meestal hoort bij een stage het schrijven van een stageverslag, en moet het onderdeel (van de opleiding) met een voldoende afgesloten te worden voor een succesvolle voltooiing van de opleiding.

Een stage biedt goede kansen voor een baan na het afronden van de opleiding. Sommige stagiairs leggen contacten op hun stageplek zodat ze na hun opleiding een plek hebben waar ze al bekend zijn en dus makkelijker aangenomen worden. Sommigen krijgen zo zelfs tijdens hun opleiding al een baan (tijdelijke aanstelling) aangeboden. Een stage kan ook gelopen worden zonder dat deze deel is van een opleiding, dit komt vooral voor wanneer iemand ervaring op wil doen maar niet aangenomen wordt voor een baan. Dit heet dan weer niet altijd ‘stagiair’, soms ook gewoon ‘vrijwilliger’.

Mensen vonden ons op: Job Stagiair, Baan Stagiair, Stagiair Worden, Functie-eisen Stagiair, Verantwoordelijkheden Stagiair, Functieprofiel Stagiair, Wat doet een Stagiair, Werken als Stagiair.

Stagiair worden: Opleiding tot stagiair

Een stage is meestal onderdeel van een opleiding, er is dan ook geen opleiding voor nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stagiair, Stagiair Worden, Opleidingsniveau Stagiair, Scholing Stagiair, Studie Stagiair, Bijscholing Stagiair, Omscholing Stagiair.

Organisaties waar een stagiair doorgaans werkzaam is

In principe kan elk bedrijf een stagiair aannemen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stagiair, Stagiair Worden, Opleidingsniveau Stagiair, Scholing Stagiair, Studie Stagiair, Bijscholing Stagiair, Omscholing Stagiair.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stagiair

Een stagiair krijgt soms een vergoeding. Dit kan komen in de vorm van giften, (hoge) korting bij het bedrijf, of een deel  van het normale salaris. Een stage is echter altijd een voorbereiding op de “echte” beroepspraktijk, en een stagiair zal dan ook nooit een volwaardig inkomen krijgen.

Mensen vonden ons op: Salaris Stagiair, Loon Stagiair, Wat verdien je als Stagiair, Salarisschaal Stagiair, Salarisindicatie Stagiair, Bonus Stagiair, CAO Stagiair, Brutoloon Stagiair, Nettoloon Stagiair, Vakantiedagen Stagiair, Pensioen Stagiair.

Competenties, skills & vaardigheden stagiair

 • Ambitie
 • Initiatief ontplooien
 • Leervermogen
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Stagiair, Vaardigheden Stagiair, Attitude Stagiair, Kwalificaties Stagiair, Competentieprofiel Stagiair.

Boeken voor het beroep stagiair

Wil je meer weten over het beroep stagiair? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stagiair bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stagiair te komen.

De stagiaire | Esther Verhoef

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789026335129 | 25 pagina's

“De stagiaire” is het tweede verhaal uit de bundel ‘Erken mij & andere wraakverhalen’ van bestsellerauteur Esther Verhoef. In 2006 brak Esther Verhoef door met ‘Rendez-vous’, en recent verschenen ‘Tegenlicht’, ‘De kraamhulp’ en ‘Lieve mama’. In “De stagia...

Opnieuw de gelukkige klas | Marja Veen

handboek voor stagiaires en beginnende leerkrachten in het basisonderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023250777 | 164 pagina's

"Opnieuw de gelukkige klas 1e druk is een boek van P.H.J. Essers uitgegeven bij Uitgeverij Kluwer Bv. ISBN 9789023250777 Wat doe je als leerlingen niet naar je luisteren, als een collega heel anders tegen de onderwijspraktijk aankijkt, of als je denkt dat...

Gids voor de kantoorjungle | Japke-d. Bouma

over de bitch, irritante stagiair, geboren leider, controlfreak en andere kantoortypes - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789046816110 | 117 pagina's

Hoe overleef je de Bitch, ontwijk je de Flirt en waarom staan er planten op kantoor? Werken op kantoor is een avontuurlijke maar vaak ook frustrerende expeditie. Het is een oerwoud vol sociale valkuilen, verraderlijke afgronden, een woekerende tuin met al...

Mensen vonden ons op: boeken voor Stagiair, Stagiair ebooks, boek Stagiair.

Persoonstypen stagiair

Een stage kan voor beroepen in alle sectoren gelopen worden. Daarmee is nog niets gezegd over de inhoud van de werkzaamheden. Daarom is geen persoonstype opgegeven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stagiair, Karakter Stagiair.

Netwerk stagiair

Er zijn geen concrete beroepen te noemen voor het netwerk van een stagiair, maar voor een stagiair is netwerken wel van groot belang. Een netwerk in de beroepspraktijk vergroot de kans op een baan in een later carrièrestadium aanzienlijk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stagiair, Medewerkers Stagiair.

Is het beroep stagiair iets voor jou?

Zou je graag stagiair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stagiair bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stagiair, beroepskeuzetest Stagiair, beroep Stagiair kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stagiair

Stageplekken zijn binnen een opleiding altijd beschikbaar wanneer de opleiding vereist dat een stage gedaan wordt. Zou iemand een stage willen lopen buiten een opleiding om, zal hij of zij met de juiste motivatie een goede kans maken bij een hoop bedrijven. Een stagiair biedt immers zijn diensten aan zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan, wat voor veel bedrijven natuurlijk aantrekkelijk is. Het kan overigens wel zo zijn dat men iemand wil met bepaalde basiskennis en dat men een sollicitant daarom niet aanneemt.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stagiair, Promotie mogelijkheden Stagiair, Carriere Stagiair.

Solliciteren op de functie stagiair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stagiair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stagiair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stagiair. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stagiair, CV Stagiair, sollicitatie Stagiair.

Interviews met stagiair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stagiair

Vacatures stagiair

Op zoek naar een nieuwe baan als Stagiair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stagiair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een stagiair is iemand die een tijdelijk dienstverband aangaat om werkervaring op te doen. In bijna alle gevallen loopt een stagiair stage als onderdeel van zijn opleiding (in veel mbo- en hbo-opleidingen zijn stages verplicht). Er kan in principe bij elk bedrijf stage gedaan worden, zolang dit bedrijf natuurlijk medewerking verleent.

Beoordeling Stagiair

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stagiair' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stagiair

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep