U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stalmedewerker

Stalmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stalmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een stalmedewerker doet allerlei klussen op bijvoorbeeld een manege, springstal, dressuurstal of fokkerij. De werkzaamheden variëren van het uitmesten van de paardenboxen en het voeren van de paarden tot het wassen en borstelen van de dieren, het invetten van het tuig en het onderhouden van het terrein. Een stalmedewerker heeft oog voor veiligheid van mens en dier. Hij of zij heeft kennis over paardenverzorging en paardengedrag en is vaak een aanspreekpunt voor bijvoorbeeld manegeklanten.

Mensen vonden ons op: Job Stalmedewerker, Baan Stalmedewerker, Stalmedewerker Worden, Functie-eisen Stalmedewerker, Verantwoordelijkheden Stalmedewerker, Functieprofiel Stalmedewerker, Wat doet een Stalmedewerker, Werken als Stalmedewerker.

Stalmedewerker worden: Opleiding tot stalmedewerker

 

Om stalmedewerkster te worden, hoef je niet altijd per se een vooropleiding te hebben gedaan. Toch willen de meeste bedrijven dat je een opleiding hebt gevolgd. Opleidingen die aansluiten bij het beroep zijn bijvoorbeeld de MBO-opleiding Medewerker Paardenhouderij en Paardensport en de MBO-opleiding  Dier & Zorg. De opleidingen bestaan vaak uit meerdere niveaus. Zo leer je op niveau 2 van laatstgenoemde opleiding voor Medewerker Dierverzorger, op niveau 3 voor  Vakbekwaam Medewerker Dierverzorger en op niveau 4 voor Middenkaderfunctionaris. Hoe hoger het niveau dat je volgt, hoe meer bevoegdheden je krijgt. Op het hoogste niveau mag je zelfstandig aan de slag en leidinggeven aan anderen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stalmedewerker, Stalmedewerker Worden, Opleidingsniveau Stalmedewerker, Scholing Stalmedewerker, Studie Stalmedewerker, Bijscholing Stalmedewerker, Omscholing Stalmedewerker.

Organisaties waar een stalmedewerker doorgaans werkzaam is

 

Bedrijven waar een stalmedewerker aan de slag kan, zijn onder andere profit-organisaties als maneges, stalhouderijen, sportstallen en rijverenigingen. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stalmedewerker, Stalmedewerker Worden, Opleidingsniveau Stalmedewerker, Scholing Stalmedewerker, Studie Stalmedewerker, Bijscholing Stalmedewerker, Omscholing Stalmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stalmedewerker

 

Het salaris van een stalmedewerker hangt af van de werkervaring en leeftijd. In vast dienstverband kan een stalhulp rekenen op zo’n € 1200,- per maand. Dit kan stijgen naar ongeveer € 1700,-. De meeste stalmedewerkers krijgen geen dertiende maand. De paardenbranche heeft echt voor zover bekend geen CAO, dus over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend. Vaak krijg je geen reiskosten-, onkosten- en ziektevergoeding. Een stalmedewerker krijgt zo'n 25 vakantiedagen per jaar. 

Mensen vonden ons op: Salaris Stalmedewerker, Loon Stalmedewerker, Wat verdien je als Stalmedewerker, Salarisschaal Stalmedewerker, Salarisindicatie Stalmedewerker, Bonus Stalmedewerker, CAO Stalmedewerker, Brutoloon Stalmedewerker, Nettoloon Stalmedewerker, Vakantiedagen Stalmedewerker, Pensioen Stalmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden stalmedewerker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis Stalmedewerker, Vaardigheden Stalmedewerker, Attitude Stalmedewerker, Kwalificaties Stalmedewerker, Competentieprofiel Stalmedewerker.

Boeken voor het beroep stalmedewerker

Wil je meer weten over het beroep stalmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stalmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stalmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Stalmedewerker, Stalmedewerker ebooks, boek Stalmedewerker.

Persoonstypen stalmedewerker

 

Voor een stalmedewerker is een groot verantwoordelijkheidsgevoel een benodigde karaktereigenschap. De veiligheid van mens en dier dient altijd gewaarborgd te blijven. Een stalhulp moet van paarden houden, maar ook goed met mensen om kunnen gaan. Bovendien moet een stalmedewerker hard willen werken. Het uitmesten van stallen is bijvoorbeeld fysiek erg zwaar werk. Het is ook belangrijk dat je zelfstandig kunt werken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stalmedewerker, Karakter Stalmedewerker.

Netwerk stalmedewerker

Een stalmedewerker werkt bijvoorbeeld bij een manege of een sportstal. Hij of zij komt dus in aanmerking met de eigenaar van het bedrijf, klanten met of zonder eigen paard, de veearts, de hoefsmid of grooms. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Stalmedewerker, Medewerkers Stalmedewerker.

Is het beroep stalmedewerker iets voor jou?

Zou je graag stalmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stalmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stalmedewerker, beroepskeuzetest Stalmedewerker, beroep Stalmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stalmedewerker

 

De economische crisis zorgt ervoor dat er minder banen zijn dan vroeger, ook in de paardensector. Een stalmedewerker, afhankelijk van de gevolgde opleiding, wellicht ook aan de slag als groom. Naar mate je meer ervaring hebt, kun je misschien doorgroeien binnen het bedrijf of bij steeds professionelere stallen en bedrijven terecht. Ook kun je door middel van cursussen je arbeidsperspectieven vergroten.  

Arbeidsmarktperspectief score stalmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stalmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stalmedewerker, Promotie mogelijkheden Stalmedewerker, Carriere Stalmedewerker.

Solliciteren op de functie stalmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stalmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stalmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stalmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stalmedewerker, CV Stalmedewerker, sollicitatie Stalmedewerker.

Interviews met stalmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stalmedewerker

Vacatures stalmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Stalmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stalmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een stalmedewerker doet allerlei klussen op bijvoorbeeld een manege, springstal, dressuurstal of fokkerij. De werkzaamheden variëren van het uitmesten van de paardenboxen en het voeren van de paarden tot het wassen en borstelen van de dieren, het invetten van het tuig en het onderhouden van het terrein. Een stalmedewerker heeft oog voor veiligheid van mens en dier.

Beoordeling Stalmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stalmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stalmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep