U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stellingbouwer

Stellingbouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stellingbouwer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Stellingbouwer monteert en demonteert allerlei soorten stellingen, evenals podia en tribunes. Ook kan het zijn dat een Stellingbouwer stellingen om moet vormen.

Eerst overlegt de Stellingbouwer met de opdrachtgever waar de stellingen moeten komen te staan en hoe ze er uit moeten komen te zien. Hiervan wordt een werktekening gemaakt. Vervolgens begint de Stellingbouwer met het monteren van de stellingen. Een aantal collega’s staat op de grond om materiaal aan te geven, andere Stellingbouwers zetten ze vervolgens in elkaar. De Stellingbouwer gebruikt systeemstellingen of buizen en koppelingen om de onderdelen stevig met elkaar te verbinden. De stellingen worden vaak geaard. Natuurlijk controleert de Stellingbouwer na het in elkaar zetten van de stellingen of ze veilig en stevig staan.

Een Stellingbouwer werkt op grote hoogte en dient dus geen last te hebben van hoogtevrees. Hij werkt buiten op wisselende locaties of zet de stellingen in een overdekte hal in elkaar. De Stellingbouwer werkt in een team en moet er altijd voor zichzelf en de anderen voor zorgen dat alles veilig is. Daarom houdt de Stellingbouwer zich te allen tijden aan de veiligheidsregels.

De Stellingbouwer werkt in de bouw, industrie of evenementensector.

Mensen vonden ons op: Job Stellingbouwer, Baan Stellingbouwer, Stellingbouwer Worden, Functie-eisen Stellingbouwer, Verantwoordelijkheden Stellingbouwer, Functieprofiel Stellingbouwer, Wat doet een Stellingbouwer, Werken als Stellingbouwer.

Stellingbouwer worden: Opleiding tot stellingbouwer

 

Vaak wordt een Stellingbouwer intern opgeleid. Een vooropleiding in de bouw is relevant, maar niet altijd noodzakelijk. Een voorbeeld is een MBO-opleiding tot Steigerbouwer. Meestal moeten de leerlingen één dag per week naar school en vier dagen praktijkervaring opdoen.

Er bestaan ook meerdaagse cursussen tot Stellingbouwer. Dit betekent niet dat iemand na een paar dagen gemakkelijk allerlei soorten stellingen en podia in elkaar kan zetten. Dit leert men door ervaring op te doen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stellingbouwer, Stellingbouwer Worden, Opleidingsniveau Stellingbouwer, Scholing Stellingbouwer, Studie Stellingbouwer, Bijscholing Stellingbouwer, Omscholing Stellingbouwer.

Organisaties waar een stellingbouwer doorgaans werkzaam is

 

Een Stellingbouwer werkt bij een groot bouwbedrijf of een kleiner, gespecialiseerd bouwbedrijf. Tevens kan een Stellingbouwer werkzaam zijn in de evenementensector. Al deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stellingbouwer, Stellingbouwer Worden, Opleidingsniveau Stellingbouwer, Scholing Stellingbouwer, Studie Stellingbouwer, Bijscholing Stellingbouwer, Omscholing Stellingbouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stellingbouwer

 

Een Stellingbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2800,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van zijn ervaring en leeftijd.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een dertiende maand, vakantiegeld en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Stellingbouwer, Loon Stellingbouwer, Wat verdien je als Stellingbouwer, Salarisschaal Stellingbouwer, Salarisindicatie Stellingbouwer, Bonus Stellingbouwer, CAO Stellingbouwer, Brutoloon Stellingbouwer, Nettoloon Stellingbouwer, Vakantiedagen Stellingbouwer, Pensioen Stellingbouwer.

Competenties, skills & vaardigheden stellingbouwer

 • Energie
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
 • Durf
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Stellingbouwer, Vaardigheden Stellingbouwer, Attitude Stellingbouwer, Kwalificaties Stellingbouwer, Competentieprofiel Stellingbouwer.

Boeken voor het beroep stellingbouwer

Wil je meer weten over het beroep stellingbouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stellingbouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stellingbouwer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Stellingbouwer, Stellingbouwer ebooks, boek Stellingbouwer.

Persoonstypen stellingbouwer

 

Persoonstypen die passen bij een Stellingbouwer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Stellingbouwer heeft veel energie en werkt efficiënt naar een doel toe. Hij is gedreven en vindt het niet erg hard te werken, ook niet in de regen (Succesvolle Werker).

Daarnaast kan een Stellingbouwer goed analyseren. Hij ziet waar zich problemen voor kunnen gaan doen en speelt hier op in. Hij kan goed overzicht houden en is kritisch (Waarnemer).  

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stellingbouwer, Karakter Stellingbouwer.

Netwerk stellingbouwer

 

Een Stellingbouwer komt met veel mensen in contact. Natuurlijk heeft hij contact met zijn teamleden en zijn Leidinggevende. Bij laatstgenoemde kan de Stellingbouwer terecht bij vragen en problemen. Ook maakt de Stellingbouwer afspraken met de Opdrachtgever. De Opdrachtgever zal ook soms een kijkje komen nemen en aanwijzingen geven. Tevens komt de Stellingbouwer in aanraking met andere mensen die op de locatie werken, zoals Bouwvakkers, Schilders en Metselaars. Zij maken gebruik van de stellingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stellingbouwer, Medewerkers Stellingbouwer.

Is het beroep stellingbouwer iets voor jou?

Zou je graag stellingbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stellingbouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stellingbouwer, beroepskeuzetest Stellingbouwer, beroep Stellingbouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stellingbouwer

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Stellingbouwer is redelijk. Voor elk podiumevenement en elk bouwproject zijn stellingen nodig. Toch gaat het in deze economische slechte tijden niet goed in de bouw. Er zijn minder bouwprojecten, en dus is er ook veel minder werk voor Stellingbouwers.

Bij goed functioneren kan een Stellingbouwer leiding gaan geven aan een ‘subteam’ of aan alle teams. Eventueel kan een Stellingbouwer uiteindelijk een eigen bedrijf oprichten.

Arbeidsmarktperspectief score stellingbouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stellingbouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stellingbouwer, Promotie mogelijkheden Stellingbouwer, Carriere Stellingbouwer.

Solliciteren op de functie stellingbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stellingbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stellingbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stellingbouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stellingbouwer, CV Stellingbouwer, sollicitatie Stellingbouwer.

Interviews met stellingbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stellingbouwer

Vacatures stellingbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Stellingbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stellingbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Stellingbouwer monteert en demonteert allerlei soorten stellingen, evenals podia en tribunes. Ook kan het zijn dat een Stellingbouwer stellingen om moet vormen. Eerst overlegt de Stellingbouwer met de opdrachtgever waar de stellingen moeten komen te staan en hoe ze er uit moeten komen te zien.

Beoordeling Stellingbouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stellingbouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stellingbouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Welke bedryf van stellingbouwer is dit.

Door: gregory. d. martis

Reageer op dit beroep