U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sterilisatie Medewerker

Sterilisatie Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sterilisatie Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een medewerker steriele medische hulpmiddelen is een allround productie medewerker. Hij of zij houdt zich vooral bezig met reiniging, desinfectie en sterilisatie van medisch instrumentarium. Daarnaast -afhankelijk van de werkgever- kan ook bestellen, repararatie en bevoorrading van de afdelingen onderdeel zijn van het werk. Ook de reiniging en desinfectie van scopen hoort hierbij. Het gaat in alle gevallen over steriele medische hulpmiddelen, disposable en reusables. Een Centrale Sterilisatie Afdeling werkt nauw samen met de operatiekamers en klinische afdelingen van een ziekenhuis.

Mensen vonden ons op: Job Sterilisatie Medewerker, Baan Sterilisatie Medewerker, Sterilisatie Medewerker Worden, Functie-eisen Sterilisatie Medewerker, Verantwoordelijkheden Sterilisatie Medewerker, Functieprofiel Sterilisatie Medewerker, Wat doet een Sterilisatie Medewerker, Werken als Sterilisatie Medewerker.

Sterilisatie Medewerker worden: Opleiding tot sterilisatie Medewerker

De opleiding tot MSMH'er is een tweejarige BBL opleiding op niveau MBO 3. Hier leer je alle ins en outs van medisch instrumentarium, maar ook alle technische aspecten aangaande de apparatuur die gebruikt worden in het proces. De opleidingen worden aangeboden in Eindhoven, Leiden en Zwolle.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sterilisatie Medewerker, Sterilisatie Medewerker Worden, Opleidingsniveau Sterilisatie Medewerker, Scholing Sterilisatie Medewerker, Studie Sterilisatie Medewerker, Bijscholing Sterilisatie Medewerker, Omscholing Sterilisatie Medewerker.

Organisaties waar een sterilisatie Medewerker doorgaans werkzaam is

Een Sterilisatie Medewerker kan werkzaam zijn bij:

Ziekenhuis

Klinieken

Tandartsen

Producenten Medisch Instrumentarium

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sterilisatie Medewerker, Sterilisatie Medewerker Worden, Opleidingsniveau Sterilisatie Medewerker, Scholing Sterilisatie Medewerker, Studie Sterilisatie Medewerker, Bijscholing Sterilisatie Medewerker, Omscholing Sterilisatie Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sterilisatie Medewerker

Het salaris van een Sterilisatie Medewerker kan oplopen tot 2750 euro bruto per maand (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). De UMC CAO Schaal 5 is van toepassing.

Mensen vonden ons op: Salaris Sterilisatie Medewerker, Loon Sterilisatie Medewerker, Wat verdien je als Sterilisatie Medewerker, Salarisschaal Sterilisatie Medewerker, Salarisindicatie Sterilisatie Medewerker, Bonus Sterilisatie Medewerker, CAO Sterilisatie Medewerker, Brutoloon Sterilisatie Medewerker, Nettoloon Sterilisatie Medewerker, Vakantiedagen Sterilisatie Medewerker, Pensioen Sterilisatie Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden sterilisatie medewerker

 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Aanpassingsvermogen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Sterilisatie Medewerker, Vaardigheden Sterilisatie Medewerker, Attitude Sterilisatie Medewerker, Kwalificaties Sterilisatie Medewerker, Competentieprofiel Sterilisatie Medewerker.

Boeken voor het beroep sterilisatie medewerker

Wil je meer weten over het beroep sterilisatie medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sterilisatie medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sterilisatie medewerker te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | 3e druk | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Pedagogisch medewerker SAW 3 Kinderopvang | Edu'Actief

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789085240907 | 608 pagina's

'Pedagogisch Werk; SAW 3' is een vervolgboek voor de opleiding PW. De inhoud van dit boek is gebaseerd op de werkprocessen uit het competentiegerichte kwalificatiedossier PW. Dit boek bevat die thema's die de pw'er-in-opleiding gedurende zijn/haar opleidi...

Medewerker Personeelszaken Personeel Organisatie Communicatie 2018/2019 | L.M. van Rees

Personeel Organisatie Communicatie - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789463171168

Hét studieboek samen met BKL Arbeidsrecht Sociale Zekerheid en BKL Loonheffingen voor de opleiding Medewerker Personeelszaken. Dit studieboek richt zich op het examen MPZ Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 van de Nederlandse Associatie voor E...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sterilisatie Medewerker, Sterilisatie Medewerker ebooks, boek Sterilisatie Medewerker.

Persoonstypen sterilisatie Medewerker

Het is belangrijk voor een Sterilisatie Medewerker om analytisch en onderzoekend te zijn (Waarnemer).

Tevens is een Sterilisatie Medewerker iemand die helpend en ondersteunend is (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sterilisatie Medewerker, Karakter Sterilisatie Medewerker.

Netwerk sterilisatie Medewerker

Als Sterilisatie Medewerker heb je veel contact met je collega's in het ziekenhuis, met name in de operatiekamers en van de verschillende afdelingen. Ook zal je zo nu en dan contact hebben met de producenten van instrumentarium.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sterilisatie Medewerker, Medewerkers Sterilisatie Medewerker.

Is het beroep sterilisatie Medewerker iets voor jou?

Zou je graag sterilisatie Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sterilisatie Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sterilisatie Medewerker, beroepskeuzetest Sterilisatie Medewerker, beroep Sterilisatie Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sterilisatie Medewerker

Als Sterilisatie Medewerker werk je dichtbij de operatiekamers en de logistieke afdelingen in het ziekenhuis. Hier liggen mogelijkheden om door te groeien. Ook is het mogelijk om door te groeien naar een leidinggevende rol zoals teamleider.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sterilisatie Medewerker, Promotie mogelijkheden Sterilisatie Medewerker, Carriere Sterilisatie Medewerker.

Solliciteren op de functie sterilisatie Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sterilisatie Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sterilisatie Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sterilisatie Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sterilisatie Medewerker, CV Sterilisatie Medewerker, sollicitatie Sterilisatie Medewerker.

Interviews met sterilisatie Medewerker

Daniel Duvigneau is Sterilisatie Medewerker.
 
Waarom ben je Sterilisatie Medewerker geworden?
 
Het kwam toevallig op mijn pad. Net als bij veel van mijn collega's. Het is niet iets waar je meteen aan denkt als je gaat werken. Als je éénmaal gepakt bent door het werk is het een prachtig beroep.
 
Welke opleiding heb je gevolgd om Sterilisatie Medewerker te worden?
 
Ik heb de opleiding gedaan bij de LOI. Deze opleiding duurde toen nog een jaar. Tegenwoordig is het een BBL opleiding van 2 jaar waarbij je een MBO 3 diploma krijgt.
 
Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
 
Onze werkdag is zeer gevarieerd. Soms sta je in de desinfectie,...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen sterilisatie Medewerker

 • Operatie-assistent
 • Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH)
 • Medewerker Infectie Preventie

Vacatures sterilisatie medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Sterilisatie Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sterilisatie Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een medewerker steriele medische hulpmiddelen is een allround productie medewerker. Hij of zij houdt zich vooral bezig met reiniging, desinfectie en sterilisatie van medisch instrumentarium. Daarnaast -afhankelijk van de werkgever- kan ook bestellen, repararatie en bevoorrading van de afdelingen onderdeel zijn van het werk.

Beoordeling Sterilisatie Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sterilisatie Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sterilisatie Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep