U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stoffeerder

Stoffeerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stoffeerder? Lees de functieomschrijving.

Een stoffeerder bekleedt vloeren, muren, meubels (meubelstoffeerder) of andere voorwerpen. ‘Bekleden’ betekent niet dat een stoffeerder per se enkel met stof werkt, een stoffeerder kan bijvoorbeeld ook harde vloeren aan moeten leggen. Een goede stoffeerder is sowieso van meer markten thuis, sommige (zelfstandige) stoffeerders combineren hun stoffeerwerk ook met andere klussen.

De omvang van het bedrijf waarvoor een stoffeerder werkt bepaalt de soort werkzaamheden. Werkt de stoffeerder voor een meubelmaker dan zal deze vooral bezig zijn met op maat snijden, stikken en vullen. Werkt de stoffeerder voor een groter bedrijf dat bijvoorbeeld vloeren stoffeert dan zal deze vooral bezig zijn met het veelvuldig herhalen van bepaalde handelingen. In beide gevallen kan het beroep zwaar zijn, er zijn dan ook nauwkeurig gespecificeerde normen voor.

Mensen vonden ons op: Job Stoffeerder, Baan Stoffeerder, Stoffeerder Worden, Functie-eisen Stoffeerder, Verantwoordelijkheden Stoffeerder, Functieprofiel Stoffeerder, Wat doet een Stoffeerder, Werken als Stoffeerder.

Stoffeerder worden: Opleiding tot stoffeerder

Om stoffeerder te worden is niet per se een opleiding nodig. Soms wordt er om een mbo-diploma gevraagd (bijvoorbeeld de opleiding meubelstoffeerder), maar belangrijk is vooral dat een stoffeerder van aanpakken weet en voldoende technisch inzicht heeft om zelfstandig te kunnen werken. Wel is een rijbewijs bijna altijd een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stoffeerder, Stoffeerder Worden, Opleidingsniveau Stoffeerder, Scholing Stoffeerder, Studie Stoffeerder, Bijscholing Stoffeerder, Omscholing Stoffeerder.

Organisaties waar een stoffeerder doorgaans werkzaam is

Een stoffeerder werkt voor een stoffeerdersbedrijf (ook wel gewoon ‘stoffeerder’), voor een algemener klusbedrijf of bij een andersoortig bedrijf dat op vaste basis een stoffeerder nodig heeft, bijvoorbeeld een autogarage.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stoffeerder, Stoffeerder Worden, Opleidingsniveau Stoffeerder, Scholing Stoffeerder, Studie Stoffeerder, Bijscholing Stoffeerder, Omscholing Stoffeerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stoffeerder

Het salaris van een stoffeerder zal meestal tussen de 1300 en de 2000 liggen. Het is natuurlijk ook mogelijk om als stoffeerder een eigen bedrijf te beginnen. Mits je klanten kunt vinden die bereid zijn te betalen (dit is dus niet aan te bevelen wanneer je nog weinig werkervaring hebt) kan het salaris hiermee iets hoger komen te liggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Stoffeerder, Loon Stoffeerder, Wat verdien je als Stoffeerder, Salarisschaal Stoffeerder, Salarisindicatie Stoffeerder, Bonus Stoffeerder, CAO Stoffeerder, Brutoloon Stoffeerder, Nettoloon Stoffeerder, Vakantiedagen Stoffeerder, Pensioen Stoffeerder.

Competenties, skills & vaardigheden stoffeerder

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Stoffeerder, Vaardigheden Stoffeerder, Attitude Stoffeerder, Kwalificaties Stoffeerder, Competentieprofiel Stoffeerder.

Boeken voor het beroep stoffeerder

Wil je meer weten over het beroep stoffeerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stoffeerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stoffeerder te komen.

Het handboek voor de stoffeerder | Dorothy Gates

Nederlands | Hardcover | 9783843023108 | 262 pagina's

Het handboek voor de stoffeerder is een perfecte gids voor de leerling, een waardevol naslagwerk voor de vakman en een onuitputtelijke bron van advies en inspiratie voor enthousiaste amateurs....

Mensen vonden ons op: boeken voor Stoffeerder, Stoffeerder ebooks, boek Stoffeerder.

Persoonstypen stoffeerder

Een stoffeerder wordt in principe ingezet om een klus te klaren. Zijn (of haar) efficiëntie en resultaatgerichtheid zijn dus van primair belang, eigenschappen die bij de Succesvolle werker horen. Soms moet de stoffeerder ook zeer precies wensen van een klant uitvoeren. In deze gevallen zijn eigenschappen van de Loyalist belangrijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stoffeerder, Karakter Stoffeerder.

Netwerk stoffeerder

Stoffeerders werken meestal of alleen of in teams met andere stoffeerders. Werkt een stoffeerder aan een nieuw in te richten pand kan deze ook in aanraking komen met bijvoorbeeld de interieurbouwer, de kitter, de stucadoor, de schilder, enzovoorts. Stoffeert de stoffeerder bijvoorbeeld auto’s in een garage dan zal hij vooral in contact staan met monteurs daar.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stoffeerder, Medewerkers Stoffeerder.

Is het beroep stoffeerder iets voor jou?

Zou je graag stoffeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stoffeerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stoffeerder, beroepskeuzetest Stoffeerder, beroep Stoffeerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stoffeerder

Het arbeidsmarktperspectief voor stoffeerders is momenteel goed. Naast het beginnen van een eigen bedrijf zijn er alleen geen directe doorgroeimogelijkheden denkbaar. Natuurlijk zijn er in grotere stoffeerdersbedrijven hogere functies denkbaar, maar er is zelden een vastgelegd doorgroeitraject, en deze functies liggen qua inhoud van de werkzaamheden ook niet voor de hand voor een stoffeerder.

Arbeidsmarktperspectief score stoffeerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stoffeerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stoffeerder, Promotie mogelijkheden Stoffeerder, Carriere Stoffeerder.

Solliciteren op de functie stoffeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stoffeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stoffeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stoffeerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stoffeerder, CV Stoffeerder, sollicitatie Stoffeerder.

Interviews met stoffeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stoffeerder

Vacatures stoffeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Stoffeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stoffeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een stoffeerder bekleedt vloeren, muren, meubels (meubelstoffeerder) of andere voorwerpen. ‘Bekleden’ betekent niet dat een stoffeerder per se enkel met stof werkt, een stoffeerder kan bijvoorbeeld ook harde vloeren aan moeten leggen. Een goede stoffeerder is sowieso van meer markten thuis, sommige (zelfstandige) stoffeerders combineren hun stoffeerwerk ook met andere klussen.

Beoordeling Stoffeerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stoffeerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stoffeerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep