U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Store manager

Store manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een store manager? Lees de functieomschrijving.

Een store manager heeft de dagelijkse leiding over een winkelfiliaal. In het geval van een zelfstandige winkel is dit de hoogste functie, in het geval van een winkelketen heeft de store manager nog een regionaal en/of landelijk (en/of eventueel zelfs internationaal) bestuur boven zich. Zijn of haar verantwoordelijkheden bestaan uit een aantal dingen, waaronder:

-Het werven van nieuwe werknemers en het controleren van huidige werknemers.
-De financiële gezondheid van de winkel en overige financiële taken.
-Het uiterlijk van de winkel (inclusief schoonmaak).
-De veiligheid van de winkel.
-Het oplossen van (kleine) problemen die zich eventueel opdoen.

De store manager voert niet noodzakelijk alle werkzaamheden zelf uit, in veel gevallen zelfs niet, maar draagt wel de verantwoordelijkheid. In het geval van wat kleinere winkels is de store manager vaak wel dicht betrokken bij de alledaagse gang van zaken.

In het geval van een zelfstandige winkel heeft de store manager alle vrijheid, in het geval van een keten minder. Store managers moeten vaak voldoen aan bepaalde eisen die van hogerop opgelegd worden. Hierbij valt te denken aan een inrichting in bepaalde kleuren en materialen, bepaalde voorschriften voor klantencontact, kortingsacties en dergelijke. De omvang van de vrijheid die de store manager hierin krijgt zal per winkelketen sterk verschillen. Ook zal het vaak zo zijn dat de store manager van een succesvolle, winstgevende winkel meer vrijheid (en meer salaris) krijgt dan de manager van een slecht draaiend filiaal.

Een store manager kan zijn of haar winkel winstgevend maken door een aantrekkelijk interieur, een groot assortiment, veel kortingsacties, enzovoorts. Aan de andere kant kan de store manager uitgaven beperken door te zorgen dat hij of zij niet te veel inkoopt, werknemers minder laat werken wanneer dit niet nodig is, enzovoorts. Er kunnen veel factoren een rol spelen bij het goed of slecht draaien van een winkelfiliaal, en het is aan de store manager om deze factoren om te zetten in winst. Zijn of haar taak is uiteindelijk namelijk om de winkel voor een zo lang mogelijke tijd draaiende te houden.

Mensen vonden ons op: Job Store manager, Baan Store manager, Store manager Worden, Functie-eisen Store manager, Verantwoordelijkheden Store manager, Functieprofiel Store manager, Wat doet een Store manager, Werken als Store manager.

Store manager worden: Opleiding tot store manager

Van een store manager wordt vaak minimaal een mbo-opleiding gevraagd. Welke opleiding maakt in veel gevallen niet uit zolang de sollicitant genoeg relevante werkervaring heeft en beschikt over de juiste kwaliteiten. Meestal wordt gesproken van een commerciële instelling, krantvriendelijkheid, goede communicatieve vaardigheden, enzovoorts. Soms wordt ook gevraagd om een IMKO-opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Store manager, Store manager Worden, Opleidingsniveau Store manager, Scholing Store manager, Studie Store manager, Bijscholing Store manager, Omscholing Store manager.

Organisaties waar een store manager doorgaans werkzaam is

Een store manager heeft de leiding over een winkel. Dit kan alles van een kledingwinkel tot een speelgoedwinkel en van een muziekwinkel tot een juwelier zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Store manager, Store manager Worden, Opleidingsniveau Store manager, Scholing Store manager, Studie Store manager, Bijscholing Store manager, Omscholing Store manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden store manager

Het salaris van een store manager is sterk afhankelijk van de winkel. De store manager van een zelfstandige speciaalzaak zal een hoop minder verdienen dan bijvoorbeeld de store manager van een Apple store. Het salaris zal zelden onder de 1800 euro per maand liggen, maar waar de een met een aantal jaren ervaring doorgroeit naar 2400 per maand zal de andere ervaren store manager mogelijk boven de 3000 of zelfs 4000 verdienen. Hier moet bij gezegd worden dat veel grotere ketens werken met een bonusregeling: meer winst, meer salaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Store manager, Loon Store manager, Wat verdien je als Store manager, Salarisschaal Store manager, Salarisindicatie Store manager, Bonus Store manager, CAO Store manager, Brutoloon Store manager, Nettoloon Store manager, Vakantiedagen Store manager, Pensioen Store manager.

Competenties, skills & vaardigheden store manager

 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Conflicten beheersen
 • Delegeren
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Store manager, Vaardigheden Store manager, Attitude Store manager, Kwalificaties Store manager, Competentieprofiel Store manager.

Boeken voor het beroep store manager

Wil je meer weten over het beroep store manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je store manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken store manager te komen.

The Successful Treasure Hunter's Essential Coin and Relic Manager: How to Clean, Conserve, Display, Photograph, Repair, Restore, Replicate and Store Metal Detecting Finds | David Villanueva

Engels | E-book | 9781301863327

How to Clean, Conserve, Repair, Restore, Replicate, Store, Photograph and Display Metal Detecting Finds For Fun And Profit You have worked hard to recover your finds, the last thing you want to do is to throw them in a drawer and leave them to corrode to ...

Retail Store Manager Log (Logbook, Journal - 124 Pages, 6 X 9 Inches) | Unique Logbooks

Retail Store Manager Logbook (Red Cover, Medium) - Engels | Paperback | 9781544876221 | 124 pagina's

PERFECT BOUND, GORGEOUS SOFTBACK WITH SPACIOUS RULED PAGES.LOG INTERIOR: Click on the LOOK INSIDE link to view the Log, ensure that you scroll past the Title Page. Record Page numbers, Subject and Dates. Customize the Log with columns and headings that wo...

My Password Journal | Password Keeper Books

Password Keeper Manager 5 X 8 Store Up to 75 Passwords (Large Print Password Book) - Engels | Druk: Large type / large print edition | Paperback | 9781723333507 | 52 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Store manager, Store manager ebooks, boek Store manager.

Persoonstypen store manager

De eerste prioriteit voor de store manager is de winst. Een goede store manager ziet wat nodig is om een bepaald doel te bereiken en is bereid hier offers voor te brengen (Succesvolle werker). Daarbij moet de store manager wel rekening houden met het welzijn van de medewerkers, omdat gedemotiveerde medewerkers minder klantvriendelijk zijn en dit weer nadelige gevolgen kan hebben voor de winst. Een goede store manager is hierom ook een Baas, en ook eigenschappen van de Romanticus en de Levensgenieter zullen hem passen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Store manager, Karakter Store manager.

Netwerk store manager

De store manager is leidinggevende in een filiaal en komt normaal gesproken minstens met al zijn werknemers wel een keer in contact. Dit zullen voornamelijk verkoopmedewerk(st)ers zijn. In een grotere winkel (een warenhuis bijvoorbeeld) zullen de verantwoordelijkheden verspreid zijn over afdelingsleiders, waarmee de store manager veel in contact staat. Ook hebben deze bedrijven mogelijk hun eigen schoonmakers, bewakers, administratiemedewerkers, logistieke medewerkers, etc. Daarnaast zal de store manager contact hebben met de regionale (rayonhoofd) of landelijke afdeling van de keten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Store manager, Medewerkers Store manager.

Is het beroep store manager iets voor jou?

Zou je graag store manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als store manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Store manager, beroepskeuzetest Store manager, beroep Store manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden store manager

Vacatures voor store managers zijn goed te vinden op het moment. Het arbeidsmarktperspectief is dus prima. Doorgroeimogelijkheden zijn er minder. Store managers hebben vaak wel een regionaal en/of landelijk en/of internationaal bestuur boven zich, maar een doorgroeimogelijkheid ligt lang niet altijd voor de hand, terwijl store manager binnen een filiaal de hoogste functie is en op dat niveau dus geen doorgroeimogelijkheden biedt.

Arbeidsmarktperspectief score store manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep store manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Store manager, Promotie mogelijkheden Store manager, Carriere Store manager.

Solliciteren op de functie store manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als store manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor store manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als store manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Store manager, CV Store manager, sollicitatie Store manager.

Interviews met store manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen store manager

Vacatures store manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Store manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Store manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een store manager heeft de dagelijkse leiding over een winkelfiliaal. In het geval van een zelfstandige winkel is dit de hoogste functie, in het geval van een winkelketen heeft de store manager nog een regionaal en/of landelijk (en/of eventueel zelfs internationaal) bestuur boven zich. Zijn of haar verantwoordelijkheden bestaan uit een aantal dingen, waaronder: -Het werven van nieuwe werknemers en het controleren van huidige werknemers.

Beoordeling Store manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Store manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Store manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep