U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Storingsmonteur

Storingsmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een storingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Een storingsmonteur is iemand die zelfstandig of in een team storingen verhelpt, preventieve onderhoudswerkzaamheden verricht en soms ook machines en dergelijke installeert. Bijna ieder bedrijf dat met grote hoeveelheden machines werkt heeft een storingsmonteur nodig, want installaties kunnen nu eenmaal uitvallen en het is meestal van belang dat deze weer snel in werking gesteld worden zodra dit gebeurt.

De storingsmonteur is dus veelal bezig met controleren, onderhouden en repareren. Het repareren gebeurt zonder regelmaat, omdat natuurlijk niet te voorzien is wanneer en hoe vaak defecten zich voordoen. Hierbij hoort bijna altijd het schriftelijk rapporteren van de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, zodat anderen de grote lijn in de gaten kunnen houden. Voor de storingsmonteur is het vooral belangrijk snel ter plekke te zijn, snel in te zien waar de fout zit en deze te verhelpen, en daarbij te begrijpen wat er mis is gegaan om het te kunnen rapporteren. Stressbestendigheid is dus zeker een competentie die een goede storingsmonteur moet hebben. Ook flexibiliteit is belangrijk, want de storingsmonteur werkt vaak in ploegendienst en heeft dus geen vaste werktijden.

Mensen vonden ons op: Job Storingsmonteur, Baan Storingsmonteur, Storingsmonteur Worden, Functie-eisen Storingsmonteur, Verantwoordelijkheden Storingsmonteur, Functieprofiel Storingsmonteur, Wat doet een Storingsmonteur, Werken als Storingsmonteur.

Storingsmonteur worden: Opleiding tot storingsmonteur

Voor de storingsmonteur liggen de mbo-opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en dergelijke voor de hand. Meestal wordt gevraagd om minimaal mbo-werk- en denkniveau en enkele jaren ervaring in een technisch beroep.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Storingsmonteur, Storingsmonteur Worden, Opleidingsniveau Storingsmonteur, Scholing Storingsmonteur, Studie Storingsmonteur, Bijscholing Storingsmonteur, Omscholing Storingsmonteur.

Organisaties waar een storingsmonteur doorgaans werkzaam is

Storingsmonteurs zijn nodig in organisaties die werken met grote aantallen machines/installaties die bovengemiddelde technische kennis vereisen om bediend en gerepareerd te worden. Dit kunnen spoorbedrijven of fabrieken zijn, maar ook bijvoorbeeld een gevangenis of ziekenhuis. Ook op festivals, om maar een voorbeeld te noemen, zijn storingsmonteurs aanwezig, hoewel deze mogelijk onder een andere titel werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Storingsmonteur, Storingsmonteur Worden, Opleidingsniveau Storingsmonteur, Scholing Storingsmonteur, Studie Storingsmonteur, Bijscholing Storingsmonteur, Omscholing Storingsmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden storingsmonteur

Een beginnend storingsmonteur verdient meestal tussen de 1700 en 2000 per maand, en kan doorgroeien naar rond de 3000 per maand. In verband met de ploegendienst die bij het werk hoort kent het beroep vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook is soms een bonusregeling van toepassing.

Mensen vonden ons op: Salaris Storingsmonteur, Loon Storingsmonteur, Wat verdien je als Storingsmonteur, Salarisschaal Storingsmonteur, Salarisindicatie Storingsmonteur, Bonus Storingsmonteur, CAO Storingsmonteur, Brutoloon Storingsmonteur, Nettoloon Storingsmonteur, Vakantiedagen Storingsmonteur, Pensioen Storingsmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden storingsmonteur

 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Storingsmonteur, Vaardigheden Storingsmonteur, Attitude Storingsmonteur, Kwalificaties Storingsmonteur, Competentieprofiel Storingsmonteur.

Boeken voor het beroep storingsmonteur

Wil je meer weten over het beroep storingsmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je storingsmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken storingsmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Storingsmonteur, Storingsmonteur ebooks, boek Storingsmonteur.

Persoonstypen storingsmonteur

Storingsmonteur is een zeer prestatie-gericht beroep. Wanneer er iets kapot is moet de storingsmonteur snel en effectief handelen: hoe langer een machine kapot is hoe meer geld er doorgaans verloren gaat. De storingsmonteur moet dus een zeer doelgerichte mentaliteit hebben. Deze eigenschap hoort bij het persoonstype Succesvolle Werker. Vanwege de technische aard van het werk is de storingsmonteur ook een Waarnemer: hij (of zij) houdt zich bezig met problemen die vaak veroorzaakt worden door minimale details, en het vinden van de oorzaak van een probleem en het verhelpen ervan geeft de storingsmonteur voldoening.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Storingsmonteur, Karakter Storingsmonteur.

Netwerk storingsmonteur

Een storingsmonteur heeft het meeste contact met andere storingsmonteurs. Storingsmonteurs werken vaak in grote organisaties, waar communicatie van groot belang is. Naast de storingsmonteurs en andere monteurs, installatiebeheerders, installatietechnici enzovoorts staat de storingsmonteur altijd in contact met een leidinggevende, en natuurlijk een shift coördinator of shift operator. Alle verdere contacten zijn afhankelijk van het soort bedrijf waar hij werkt. Werkt hij in een metaalfabriek, dan zal hij in contact komen met machine operators en procesoperators, werkt hij bij een voedingsmiddelenconcern, dan zal zijn netwerk er geheel anders uitzien.

Mensen vonden ons op: Collega’s Storingsmonteur, Medewerkers Storingsmonteur.

Is het beroep storingsmonteur iets voor jou?

Zou je graag storingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als storingsmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Storingsmonteur, beroepskeuzetest Storingsmonteur, beroep Storingsmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden storingsmonteur

Het arbeidsmarktperspectief voor storingsmonteurs is momenteel goed. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Zou een storingsmonteur genoeg technische kennis hebben en ook over leidinggevende kwaliteiten beschikken, dan zou hij kunnen doorgroeien naar de functie van hoofdmonteur, teamcoördinator of procesleider. Vanuit die functies valt er vanzelfsprekend ook weer door te groeien.

Arbeidsmarktperspectief score storingsmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep storingsmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Storingsmonteur, Promotie mogelijkheden Storingsmonteur, Carriere Storingsmonteur.

Solliciteren op de functie storingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als storingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor storingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als storingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Storingsmonteur, CV Storingsmonteur, sollicitatie Storingsmonteur.

Interviews met storingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen storingsmonteur

Vacatures storingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Storingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Storingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een storingsmonteur is iemand die zelfstandig of in een team storingen verhelpt, preventieve onderhoudswerkzaamheden verricht en soms ook machines en dergelijke installeert. Bijna ieder bedrijf dat met grote hoeveelheden machines werkt heeft een storingsmonteur nodig, want installaties kunnen nu eenmaal uitvallen en het is meestal van belang dat deze weer snel in werking gesteld worden zodra dit gebeurt. De storingsmonteur is dus veelal bezig met controleren, onderhouden en repareren.

Beoordeling Storingsmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Storingsmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Storingsmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep