U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stroper

Stroper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stroper? Lees de functieomschrijving.

De Stroper staat vooral bekend als illegale jager die op beschermde diersoorten jaagt, maar in werkelijkheid is de stroperij een veel breder begrip. De stroperij is een vorm van diefstal. Het is het zonder toestemming verwerven van natuurlijke zaken uit een gebied wat niet van die persoon is. Onderdeel hiervan is de wildstroperij, waar deze term vooral om bekend staat.

 

Hout sprokkelen zonder toestemming van de eigenaar, het meenemen van planten en bomen (met of zonder schade aan te richten) en het vergaren van de na de oogst overgebleven producten vallen allemaal onder de stroperij. Deze vorm van misdaad is in het Nederlandse Wetboek van Strafrecht opgenomen. In de praktijk worden Stropers vooral veroordeeld als zij op grote schaal en voor handelsdoeleinden stropen.

 

De meest bekende vorm van stroperij is de wildstroperij. Dit is het zonder vergunning vissen of jagen. Het verwonden, doden, bemachtigen of vangen van dieren zonder de benodigde vergunningen worden als stroperij gezien. Het is een vorm van diefstal die wereldwijd plaatsvindt. Veel dierenrechtenorganisaties strijden tegen stropers en een strengere aanpak van wildstroperij. Stropers jagen vaak op bedreigde diersoorten en vormen hierdoor een groot gevaar voor hun overlevingskansen.

Mensen vonden ons op: Job Stroper, Baan Stroper, Stroper Worden, Functie-eisen Stroper, Verantwoordelijkheden Stroper, Functieprofiel Stroper, Wat doet een Stroper, Werken als Stroper.

Stroper worden: Opleiding tot stroper

De Stroper heeft vaak geen specifieke opleiding gevolgd, maar heeft zijn vaardigheden in de praktijk geleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stroper, Stroper Worden, Opleidingsniveau Stroper, Scholing Stroper, Studie Stroper, Bijscholing Stroper, Omscholing Stroper.

Organisaties waar een stroper doorgaans werkzaam is

De Stroper werkt vaak als zelfstandige of werkt samen met andere stropers. De Stroper verkoopt de verworven goederen om zo winst te maken. De Stroper werkt hierdoor in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stroper, Stroper Worden, Opleidingsniveau Stroper, Scholing Stroper, Studie Stroper, Bijscholing Stroper, Omscholing Stroper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stroper

Het salaris van de Stroper is sterk afhankelijk van de gestroopte goederen en hoe goed deze verkocht worden. De verdiensten zijn dan ook heel wisselend.

Mensen vonden ons op: Salaris Stroper, Loon Stroper, Wat verdien je als Stroper, Salarisschaal Stroper, Salarisindicatie Stroper, Bonus Stroper, CAO Stroper, Brutoloon Stroper, Nettoloon Stroper, Vakantiedagen Stroper, Pensioen Stroper.

Competenties, skills & vaardigheden stroper

 • Energie
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Stroper, Vaardigheden Stroper, Attitude Stroper, Kwalificaties Stroper, Competentieprofiel Stroper.

Boeken voor het beroep stroper

Wil je meer weten over het beroep stroper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stroper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stroper te komen.

Stropers | Lucy Daniels

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020674217 | 124 pagina's

Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling. Samen met haar ouders,m haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur, sp...

Malkenhorst, Berend de stroper | Gerrit van Malkenhorst

een waar gebeurd verzetsverhaal - Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789033608414 | 255 pagina's

Gebaseerd op ware feiten! Als de oorlog uitbreekt, verandert de rivaliteit tussen stroper Berend uit Garderen en jachtopziener Janssen al snel in een strijd op leven en dood. 'De schut' blijkt een landverrader te zijn. Berend is uit ander hout gesneden. H...

Schippersserie 45 - De stroper | Willem Schippers

als het geweten spreekt... - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461150707 | 102 pagina's

Willem werkt aan de draaiband van een grote metaalfabriek, gelegen aan de rivier. Een machinist die met het schip van zijn baas in de haven ligt, haalt hem over om een buks te kopen met de bedoeling ermee te gaan stropen. Toch spreekt Willems geweten. Mag...

Mensen vonden ons op: boeken voor Stroper, Stroper ebooks, boek Stroper.

Persoonstypen stroper

De Stroper moet een goede kennis hebben van de flora en fauna van het gebied om goed te kunnen stropen. Ook moet de Stroper een goede handelsgeest hebben om zijn waren zo goed mogelijk te kunnen verkopen. (Baas). De Stroper gaat doelgericht en energiek te werk (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stroper, Karakter Stroper.

Netwerk stroper

De Stroper werkt soms samen met andere Stropers. Ook heeft de Stroper vaak een goed netwerk van mogelijks kopers van de gestroopte waren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stroper, Medewerkers Stroper.

Is het beroep stroper iets voor jou?

Zou je graag stroper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stroper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stroper, beroepskeuzetest Stroper, beroep Stroper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stroper

Er is geen vraag naar Stropers en het is een illegale activiteit. Stropers kunnen binnen hun eigen netwerk wel bekend worden door de juiste waren te stropen en voor de juiste prijs weer te verkopen.

Arbeidsmarktperspectief score stroper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stroper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stroper, Promotie mogelijkheden Stroper, Carriere Stroper.

Solliciteren op de functie stroper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stroper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stroper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stroper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stroper, CV Stroper, sollicitatie Stroper.

Interviews met stroper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stroper

Vacatures stroper

Op zoek naar een nieuwe baan als Stroper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stroper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Stroper staat vooral bekend als illegale jager die op beschermde diersoorten jaagt, maar in werkelijkheid is de stroperij een veel breder begrip. De stroperij is een vorm van diefstal. Het is het zonder toestemming verwerven van natuurlijke zaken uit een gebied wat niet van die persoon is.

Beoordeling Stroper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stroper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stroper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep