U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stuwadoor

Stuwadoor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stuwadoor? Lees de functieomschrijving.

Als Stuwadoor ben je werkzaam bij een haven en vervoersbedrijf en vaak ook bij de logistieke afdelingen van distributie-bedrijven. Je werk als Stuwadoor bestaat vooral uit het laden en lossen van vrachtwagens en de schepen die de haven binnen komen.

Voornamelijk zul je bezig zijn met het verpakken van goederen in materiaal zoals zakken of netten zodat de goederen goed versleept kunnen worden. Ook zal je aanwijzingen geven aan anderen en moet je ervoor zorgen dat de goederen niet door elkaar raken of draag je er zorg voor dat goederen goed afgesloten zijn en moet je voorzichtig zijn met breekbare goederen. Het werk als Stuwadoor kan wel af en toe gevaarlijk zijn omdat je op een gladde ondergrond werkt en soms op grote hoogtes goederen moet doorsluizen. Daarom is het ook erg belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Belangrijk is ook dat je het fijn vindt om samen te werken want je zult vaak in ploegen werken. Als Stuwadoor ben je dus voornamelijk belast met het vakkundig laden en lossen van de schepen. Je werkt vaak samen met de Cargadoor om te zorgen dat het schip zowel in de lengte als in de breedte in balans is zodat het schip niet kan breken of kapseizen.

Mensen vonden ons op: Job Stuwadoor, Baan Stuwadoor, Stuwadoor Worden, Functie-eisen Stuwadoor, Verantwoordelijkheden Stuwadoor, Functieprofiel Stuwadoor, Wat doet een Stuwadoor, Werken als Stuwadoor.

Stuwadoor worden: Opleiding tot stuwadoor

Een goede opleiding om Stuwadoor te worden is de MBO opleiding Manager Haven Vervoer en Logistiek. Je krijgt hier een brede basisopleiding en je wordt goed voorbereid op je werkzaamheden. Andere opleidingen die je kunt volgen zijn allemaal gericht op de Havensector. Ook tijdens je werk zal je nog dingen bijgeleerd krijgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stuwadoor, Stuwadoor Worden, Opleidingsniveau Stuwadoor, Scholing Stuwadoor, Studie Stuwadoor, Bijscholing Stuwadoor, Omscholing Stuwadoor.

Organisaties waar een stuwadoor doorgaans werkzaam is

Als Stuwadoor ben je werkzaam bij een rederij. Dit is bedrijf gelegen in de profitsector. Er zijn bij een haven vaak meerdere rederijen dus er zal in principe wel keuze zijn bij welke rederij je wil gaan werken. Rederijen zijn er vaak in verschillende maten, van grote rederijen naar de kleinere rederijen. Er zal dus in principe voldoende keuze zijn om een baan te vinden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stuwadoor, Stuwadoor Worden, Opleidingsniveau Stuwadoor, Scholing Stuwadoor, Studie Stuwadoor, Bijscholing Stuwadoor, Omscholing Stuwadoor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stuwadoor

Als Stuwadoor verdien je tussen de 2000 en 3000 euro bruto per maand. Dit salaris is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal jaar ervaring dat je hebt en van je werkgever. Naar mate je meer ervaring je hebt zal je over het algemeen ook meer verdienen. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat het niet zomaar gegarandeerd is dat je overal het zelfde krijgt. Veel werkgevers zullen verschillen over de secundaire arbeidsvoorwaarden en dat is dan ook iets om mee rekening te houden als je gaat solliciteren als Stuwadoor bij bedrijven.

Mensen vonden ons op: Salaris Stuwadoor, Loon Stuwadoor, Wat verdien je als Stuwadoor, Salarisschaal Stuwadoor, Salarisindicatie Stuwadoor, Bonus Stuwadoor, CAO Stuwadoor, Brutoloon Stuwadoor, Nettoloon Stuwadoor, Vakantiedagen Stuwadoor, Pensioen Stuwadoor.

Competenties, skills & vaardigheden stuwadoor

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Stuwadoor, Vaardigheden Stuwadoor, Attitude Stuwadoor, Kwalificaties Stuwadoor, Competentieprofiel Stuwadoor.

Boeken voor het beroep stuwadoor

Wil je meer weten over het beroep stuwadoor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stuwadoor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stuwadoor te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Stuwadoor, Stuwadoor ebooks, boek Stuwadoor.

Persoonstypen stuwadoor

Als Stuwadoor is het belangirjk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk zorgen dat alle goederen op de goede manier terecht komen en dan is het dus essentieel dat je ordelijk bent(Perfectionist). Daarnaast is het ook belangrijk dat je ijverig en gedreven bent omdat het over het algemeen nogal zwaar werk is en dat moet je wel vol kunnen houden. Ook het feit dat het gevaarloijk werk kan zijn maakt het dat het werk zwaar is en ook veel energie kost. Ben je dus niet erg ijverig ingesteld en staat het gevaarlijke aspect je niet aan dan zal dit waarschijnlijk niet de goede baan voor je zijn(Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stuwadoor, Karakter Stuwadoor.

Netwerk stuwadoor

Als Stuwadoor werk je veel samen met de Cargadoor. Je coordineert dus met z'n 2en de binnenkomende vracht en het is dus ook erg belangrijk dat jullie goed samenwerken om te zorgen dat het alles goed georganiseerd is. Verder sta je natuurlijk ook regelmatig in contact met je collega's van je ploeg met wie je veel samenwerkt zodat het werk in goede banen word geleid.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stuwadoor, Medewerkers Stuwadoor.

Is het beroep stuwadoor iets voor jou?

Zou je graag stuwadoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stuwadoor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stuwadoor, beroepskeuzetest Stuwadoor, beroep Stuwadoor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stuwadoor

Over het arbeidsmarktperspectief van een Stuwadoor is weinig bekend, dit zal over het algemeen redelijk gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden als Stuwadoor zijn niet erg groot, dit komt omdat de Havensector erg is opgedeeld in specifieke beroepen en elk beroep heeft echt zijn eigen functie binnen de sector, dus je kunt niet makkelijk doorstromen naar een ander beroep zonder dat daarvoor een nieuwe opleiding is vereist. Wel zal je eventueel kunnen doorstromen naar een managementfucntie binnen de rederij waarvoor je werkzaam bent.

Arbeidsmarktperspectief score stuwadoor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stuwadoor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stuwadoor, Promotie mogelijkheden Stuwadoor, Carriere Stuwadoor.

Solliciteren op de functie stuwadoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stuwadoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stuwadoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stuwadoor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stuwadoor, CV Stuwadoor, sollicitatie Stuwadoor.

Interviews met stuwadoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stuwadoor

 • Cargadoor

Vacatures stuwadoor

Op zoek naar een nieuwe baan als Stuwadoor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stuwadoor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Stuwadoor ben je werkzaam bij een haven en vervoersbedrijf en vaak ook bij de logistieke afdelingen van distributie-bedrijven. Je werk als Stuwadoor bestaat vooral uit het laden en lossen van vrachtwagens en de schepen die de haven binnen komen. Voornamelijk zul je bezig zijn met het verpakken van goederen in materiaal zoals zakken of netten zodat de goederen goed versleept kunnen worden.

Beoordeling Stuwadoor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stuwadoor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stuwadoor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte heer ,mevrouw,

 

Hoewel de tijd van Ketelbinkie reeds ver achter ons ligt bestaan er nog steeds jongelui zoals ondergetekende die met hart en ziel aan de Rotterdamse have, de zee en de scheepvaart verknocht zijn ,vandaar deze open sollicitatie bij uw bedrijf.

 

Ik was werkzaam als isolatiemedewerker bij Bilfinger waarbij het mijn werk is om onder -en bovengronds buizen en delen te isoleren met daartoe geëigende materialen.

Momenteel ben ik, via uitzendbureau,  werkzaam als filteroperator  bij :”De Rijke” Spijkenisse .

  Mijn hart lag  niet echt bij dit werk, maar ik heb het wel gedaan, liever werken dan thuis zitten. Mijn hart ligt  naar diverse haven-,stuwadoors- en aanverwante werkzaamheden ,vandaar deze brief.

 

 Ik ben 23 jaar jong ,actief , multi-inzetbaar , enthousiast , betrouwbaar en leergierig met respect voor  medewerknemers en gezagsgetrouw tot leidinggevenden. Ik ben communicatief en prestatiegericht. Ik heb geen bezwaar tegen onregelmatige diensten etc.

 

Voor mijn  werkervaring op diverse fronten - zonder enig ziekteverzuimderwisj ik naar mijn bijgaand CV waaruit ook mijn opleidingsgegevens blijken.

 

Ik zou het geweldig vinden om bij uw bedrijf als Stuwadoor, of Terminal Medewerker  aan de slag te gaan.

 

 Mijn motivatie en CV  zou ik   gaarne komen toelichten in een persoonlijk gesprek. Tot deelname aan een onderzoek of test ben ik vanzelfsprekend ook bereid. Ook kan ik u referenties ter hand stellen indien gewenst.

 

 

Mocht er thans geen vacature zijn dan verzoek ik u deze brief in portefeuille te houden.

Door: Daniel Zuur

Dit is ,dacht ik,geen vacature-side.Kijk op de NationaleVacaturebank of loopt de bedrijven af in de haven,bij volhouden sucses gegarandeerd.Gr.toekomstig collega.

Door: stuwadoor

ik heb een ruime haven ervaring opgedaan in Rotterdam en diverse andere havens.Aanhoeken en afboeken van diverse ladingen.

ik Ben 57 jaar en sinds 28-2-2019 weer opzoek naar een werkgever.

 

 

Door: Rene kievit

Reageer op dit beroep