U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stylist

Stylist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stylist? Lees de functieomschrijving.

De Stylist geeft anderen stijladvies. Dit advies kan op verschillende gebieden zijn. Denk hierbij aan advies op het gebied van mode (modestylist), op het gebied van wonen (woningstylist) of op het gebied van voeding (voedselstylist). Er zijn allerlei verschillende soorten Stylisten. Ze hebben gemeen dat zij een adviserende rol hebben op het gebied van stijl.

 

Mode

De naam Stylist wordt meestal gebruikt voor een modestylist. Een Stylist geeft een persoon advies over het complete plaatje. Kleding, kapsel, make-up en accessoires worden zorgvuldig uitgekozen. De Stylist kleedt bijvoorbeeld fotomodellen, acteurs, zangers en televisiepersoonlijkheden. Dit kan voor een optreden, modeshow, galadiner of videoclip zijn. De Stylist bouwt daarmee aan het imago van de persoon.

 

Imago

Met de keuze voor een bepaalde stijl geeft de Stylist de persoon een bepaald imago mee. Voor een make over probeert de Stylist vaak voor een compleet andere stijl te gaan, maar meestal moet de Stylist aan de wensen en de huidige stijl van de persoon proberen te voldoen. Creativiteit, kritisch kunnen kijken en iemand van het juiste advies kunnen voorzien zijn belangrijke eigenschappen van de Stylist. De Stylist moet daarnaast op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen en goed in de gaten houden voor welk doel de persoon gestyled moet worden.

Mensen vonden ons op: Job Stylist, Baan Stylist, Stylist Worden, Functie-eisen Stylist, Verantwoordelijkheden Stylist, Functieprofiel Stylist, Wat doet een Stylist, Werken als Stylist.

Stylist worden: Opleiding tot stylist

Een Stylist heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van mode, haarstyling, interieurstyling of voeding. Door deze opleiding beschikt de Stylist over voldoende kennis om aan de slag te kunnen. Deze opleiding zijn vaak op verschillende niveaus te volgen en kennen elk een andere duur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stylist, Stylist Worden, Opleidingsniveau Stylist, Scholing Stylist, Studie Stylist, Bijscholing Stylist, Omscholing Stylist.

Organisaties waar een stylist doorgaans werkzaam is

Afhankelijk van de branche waarin de Stylist werkt, kan de Stylist bij een organisatie werken of als zelfstandige werkzaam zijn. De Stylist is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stylist, Stylist Worden, Opleidingsniveau Stylist, Scholing Stylist, Studie Stylist, Bijscholing Stylist, Omscholing Stylist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stylist

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Stylist zijn afhankelijk van de organisatie waar de Stylist voor werkt en in welke branche de Stylist werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Stylist, Loon Stylist, Wat verdien je als Stylist, Salarisschaal Stylist, Salarisindicatie Stylist, Bonus Stylist, CAO Stylist, Brutoloon Stylist, Nettoloon Stylist, Vakantiedagen Stylist, Pensioen Stylist.

Competenties, skills & vaardigheden stylist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Stylist, Vaardigheden Stylist, Attitude Stylist, Kwalificaties Stylist, Competentieprofiel Stylist.

Boeken voor het beroep stylist

Wil je meer weten over het beroep stylist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stylist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stylist te komen.

Truants | Kate Weinberg

'One of the standout books of the summer' STYLIST - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781526600127 | 336 pagina's

Jess has perfected the art of vanishing in plain sight. Drawn into a tightly-knit group of rule breakers at university – headed up by their maverick teacher, Lorna Clay – Jess begins to experiment with a new version of herself. But the dynamic between the...

The Truants | Weinberg, Kate

'One of the standout books of the summer' STYLIST - Engels | Hardcover | 9781526600110 | 352 pagina's

'A remarkably assured debut, deftly plotted and with vivid, compelling characters that leap off the page' JOJO MOYES 'One of the best books I have read in... forever' SCARLETT CURTIS 'Entirely gripping ... Combines the best elements of a crime thriller, a...

De Pocket Stylist | K. Farr

je eigen modemanual - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043906029 | 198 pagina's

Een onmisbare gids voor een onweerstaanbare look. Of ze nu klein, groot, dun of iets minder dun is, iedere vrouw kent de frustratie van het zoeken naar de juiste kleding. In De Pocket Stylist geeft modestyliste Kendall Farr persoonlijke adviezen voor elk ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Stylist, Stylist ebooks, boek Stylist.

Persoonstypen stylist

De Stylist gaat zelfverzekerd en doelgericht te werk (Succesvolle werker). De Stylist weet voor welke stijl hij of zij gaat en is energiek. Daarnaast kan de Stylist goed zelf keuzes maken en werkt onafhankelijk (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stylist, Karakter Stylist.

Netwerk stylist

De Stylist werkt soms samen met andere stylisten. Denk hierbij bijvoorbeeld een de modestylist die samenwerkt met een kapper en een make upartiest. Daarnaast werkt de Stylist meestal voor een klant en moet aan de wensen van de klant voldoen en hem of haar adviseren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stylist, Medewerkers Stylist.

Is het beroep stylist iets voor jou?

Zou je graag stylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stylist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stylist, beroepskeuzetest Stylist, beroep Stylist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stylist

Er is voldoende vraag naar Stylisten, al is dit wel afhankelijk van de branche waarin de Stylist werkzaam is. Door hard te werken, veel inzet te tonen en op de hoogte te blijven van de laatste trends kan de Stylist doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score stylist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stylist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stylist, Promotie mogelijkheden Stylist, Carriere Stylist.

Solliciteren op de functie stylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stylist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stylist, CV Stylist, sollicitatie Stylist.

Interviews met stylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stylist

Vacatures stylist

Op zoek naar een nieuwe baan als Stylist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stylist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Stylist geeft anderen stijladvies. Dit advies kan op verschillende gebieden zijn. Denk hierbij aan advies op het gebied van mode (modestylist), op het gebied van wonen (woningstylist) of op het gebied van voeding (voedselstylist).

Beoordeling Stylist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stylist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stylist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep