Stylist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris
Direct naar:
Wat doet een stylist? Lees de functieomschrijving.
De Stylist geeft anderen stijladvies. Dit advies kan op verschillende gebieden zijn. Denk hierbij aan advies op het gebied van mode (modestylist), op het gebied van wonen (woningstylist) of op het gebied van voeding (voedselstylist). Er zijn allerlei verschillende soorten Stylisten. Ze hebben gemeen dat zij een adviserende rol hebben op het gebied van stijl.
Mode
De naam Stylist wordt meestal gebruikt voor een modestylist. Een Stylist geeft een persoon advies over het complete plaatje. Kleding, kapsel, make-up en accessoires worden zorgvuldig uitgekozen. De Stylist kleedt bijvoorbeeld fotomodellen, acteurs, zangers en televisiepersoonlijkheden. Dit kan voor een optreden, modeshow, galadiner of videoclip zijn. De Stylist bouwt daarmee aan het imago van de persoon.
Imago
Met de keuze voor een bepaalde stijl geeft de Stylist de persoon een bepaald imago mee. Voor een make over probeert de Stylist vaak voor een compleet andere stijl te gaan, maar meestal moet de Stylist aan de wensen en de huidige stijl van de persoon proberen te voldoen. Creativiteit, kritisch kunnen kijken en iemand van het juiste advies kunnen voorzien zijn belangrijke eigenschappen van de Stylist. De Stylist moet daarnaast op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen en goed in de gaten houden voor welk doel de persoon gestyled moet worden.
Stylist worden: Opleiding tot stylist
Een Stylist heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van mode, haarstyling, interieurstyling of voeding. Door deze opleiding beschikt de Stylist over voldoende kennis om aan de slag te kunnen. Deze opleiding zijn vaak op verschillende niveaus te volgen en kennen elk een andere duur.
Opleidingen, cursussen en trainingen:
Organisaties waar een stylist doorgaans werkzaam is
Afhankelijk van de branche waarin de Stylist werkt, kan de Stylist bij een organisatie werken of als zelfstandige werkzaam zijn. De Stylist is altijd werkzaam in de profit sector.
Salaris en Arbeidsvoorwaarden stylist
Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Stylist zijn afhankelijk van de organisatie waar de Stylist voor werkt en in welke branche de Stylist werkzaam is.
Competenties, skills & vaardigheden stylist
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Klantgerichtheid
- Creativiteit
- Kritisch
- Onafhankelijkheid
- Besluitvaardigheid
Boeken voor het beroep stylist
Wil je meer weten over het beroep stylist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stylist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.
Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stylist te komen.
Jas tot tas | Dyanne Beekman
je bent je eigen stylist - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789400502260 | 128 pagina's
Life Lessons from Remarkable Women | Stylist Magazine
Tales of Triumph, Failure and Learning to Love Yourself - Engels | 1e druk | Hardcover | 9780241322826 | 192 pagina's
The Pocket Stylist | Kendall Farr
Behind-the-Scenes Expertise from a Fashion Pro on Creating Your Own Unique Look - Engels | 1e druk | Hardcover | 9781592400416 | 197 pagina's
Persoonstypen stylist
De Stylist gaat zelfverzekerd en doelgericht te werk (Succesvolle werker). De Stylist weet voor welke stijl hij of zij gaat en is energiek. Daarnaast kan de Stylist goed zelf keuzes maken en werkt onafhankelijk (Baas).
Netwerk stylist
De Stylist werkt soms samen met andere stylisten. Denk hierbij bijvoorbeeld een de modestylist die samenwerkt met een kapper en een make upartiest. Daarnaast werkt de Stylist meestal voor een klant en moet aan de wensen van de klant voldoen en hem of haar adviseren.
Is het beroep stylist iets voor jou?
Zou je graag stylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stylist bij jou past.
Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stylist
Er is voldoende vraag naar Stylisten, al is dit wel afhankelijk van de branche waarin de Stylist werkzaam is. Door hard te werken, veel inzet te tonen en op de hoogte te blijven van de laatste trends kan de Stylist doorgroeien.
Arbeidsmarktperspectief score stylist
Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stylist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.
Solliciteren op de functie stylist
Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stylist. Bekijk dan onze tips.
Interviews met stylist
Overzicht
- Sector:
- Beroepsgroep:
- Competentie:
- Persoonstype:
- Opleidingsniveau:
-
Salarisindicatie:
Onbekend
-
Arbeidsmarkt:
Gemiddeld perspectief
- Organisatie:
Vacatures stylist
Beoordeling Stylist
Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stylist' hieronder.
-
Functie-inhoud
-
Salaris en arbeidsvoorwaarden
-
Doorgroeimogelijkeden
-
Arbeidsmarktperspectief
Beoordeel zelf het beroep Stylist
- Functie-inhoud
- Salaris en arbeidsvoorwaarden
- Doorgroeimogelijkeden
- Arbeidsmarktperspectief
Reacties
Er zijn nog geen reacties.