U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Supermarktmanager

Supermarktmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een supermarktmanager? Lees de functieomschrijving.

De Supermarktmanager is de eindverantwoordelijke voor het functioneren van een supermarkt. De Supermarktmanager is over het algemeen in dienst van de supermarktketen waar zijn supermarkt bij aangesloten is. Vanuit die supermarktketen krijgt hij de opdracht mee om een bepaalde omzet per maand te draaien. Om die omzet te halen moet de Supermarktmanager zich bezig houden met allerlei verschillende aspecten in zijn winkel. Hij bepaald wie er aangenomen wordt, hoe de winkel ingedeeld is en welke voorraden ingekocht worden. Om dit laatste goed te kunnen doen moet de Supermarktmanager de lokale markt goed in de gaten houden. De meeste Supermarktmanagers hebben twee of drie assistent-supermarktmanagers in dienst die hem bijstaan en verantwoordelijk zijn voor een onderdeel van alle werkzaamheden.

De Supermarktmanager heeft dus een afwisselende, verantwoordelijke en intensieve baan. Naast dat hij zich met de interne structuur van zijn winkel bezig houdt, is hij ook aanspreekbaar voor de klanten. Vandaar dat hij regelmatig zijn personeel in zijn eigen winkel helpt en zo op de werkvloer te zien is. Zo kunnen personeelsleden en klanten met hem in contact komen. Ook heeft hij contact met andere supermarktmanagers van dezelfde supermarktketen om ervaringen uit te wisselen.

De meeste supermarkten in Nederland zijn in handen van grote ketens. Deze nemen de Supermarktmanager een aantal taken uit handen. Zo worden reclameacties vaak landelijk geregeld. Ook de huisstijl die een supermarkt heeft wordt van bovenaf opgelegd. Daarnaast laten verschillende supermarktketens hun Supermarktmanagers rouleren. Dit roulatiesysteem houdt in dat een Supermarktmanager iedere vier of vijf jaar de leiding krijgt over een andere winkel om ze zo scherp te houden.

Mensen vonden ons op: Job Supermarktmanager, Baan Supermarktmanager, Supermarktmanager Worden, Functie-eisen Supermarktmanager, Verantwoordelijkheden Supermarktmanager, Functieprofiel Supermarktmanager, Wat doet een Supermarktmanager, Werken als Supermarktmanager.

Supermarktmanager worden: Opleiding tot supermarktmanager

Een Supermarktmanager moet minimaal over een HBO werk- en denkniveau beschikken. Omdat de grote supermarktketens eigen opleidingen hebben, worden veel Supermarktmanagers intern opgeleid. Dit zijn veelal personen die als Vakkenvuller begonnen zijn en over veel organisatietalent en verantwoordelijkheidsgevoel bleken te beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Supermarktmanager, Supermarktmanager Worden, Opleidingsniveau Supermarktmanager, Scholing Supermarktmanager, Studie Supermarktmanager, Bijscholing Supermarktmanager, Omscholing Supermarktmanager.

Organisaties waar een supermarktmanager doorgaans werkzaam is

Alle Supermarktmanagers zijn werkzaam bij supermarkten en daarom in dienst bij profit bedrijven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Supermarktmanager, Supermarktmanager Worden, Opleidingsniveau Supermarktmanager, Scholing Supermarktmanager, Studie Supermarktmanager, Bijscholing Supermarktmanager, Omscholing Supermarktmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden supermarktmanager

Het salaris van de Supermarktmanager ligt tussen € 3800 en € 5800. Supermarktmanagers hebben daarnaast recht op een aantal atv-dagen, een dertiende maand en kunnen bij goede prestaties een bonus krijgen.

Mensen vonden ons op: Salaris Supermarktmanager, Loon Supermarktmanager, Wat verdien je als Supermarktmanager, Salarisschaal Supermarktmanager, Salarisindicatie Supermarktmanager, Bonus Supermarktmanager, CAO Supermarktmanager, Brutoloon Supermarktmanager, Nettoloon Supermarktmanager, Vakantiedagen Supermarktmanager, Pensioen Supermarktmanager.

Competenties, skills & vaardigheden supermarktmanager

 • Ondernemerschap
 • Doorzettingsvermogen
 • Leiderschap
 • Visie
 • Overtuigen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Supermarktmanager, Vaardigheden Supermarktmanager, Attitude Supermarktmanager, Kwalificaties Supermarktmanager, Competentieprofiel Supermarktmanager.

Boeken voor het beroep supermarktmanager

Wil je meer weten over het beroep supermarktmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je supermarktmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken supermarktmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Supermarktmanager, Supermarktmanager ebooks, boek Supermarktmanager.

Persoonstypen supermarktmanager

De Supermarktmanager staat stevig in zijn schoenen en geeft leiding aan zijn personeel en winkel. Hij ziet er niet tegen op om niet functionerende personeelsleden te ontslaan, maar zorgt goed voor zijn werknemers die goed werk afleveren. Ook weet hij hoe hij bepaalde taken moet delegeren zodat hij niet alle taken zelf hoeft te volbrengen (Baas). Ook heeft de Supermarktmanager een beeld waar hij naartoe wil met zijn winkel. Deze toekomstvisie brengt hij over op zijn personeel en hij stelt zichzelf het doel om zijn visie te bewerkstelligen (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Supermarktmanager, Karakter Supermarktmanager.

Netwerk supermarktmanager

De Supermarktmanager heeft een uitgebreid netwerk binnen en buiten zijn winkel. Hij neemt al het personeel in zijn eigen winkel aan, en heeft daarom contact met iedere assistent-supermarktmanager, vakkenvuller en kassamedewerker. Omdat hij regelmatig op de werkvloer te vinden is komt hij tevens in aanraking met zijn klanten. Daarnaast heeft hij contact met andere supermarktmanagers om ervaringen uit te wisselen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Supermarktmanager, Medewerkers Supermarktmanager.

Is het beroep supermarktmanager iets voor jou?

Zou je graag supermarktmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als supermarktmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Supermarktmanager, beroepskeuzetest Supermarktmanager, beroep Supermarktmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden supermarktmanager

Omdat de opleidingen van deze managers vaak intern verzorgd wordt, is er geen overschot aan Supermarktmanagers. Vraag en aanbod worden door de supermarkten op elkaar afgestemd. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden voor beginnende Supermarktmanagers. Zij beginnen normaal gesproken in een klein filiaal, en groeien naarmate ze meer ervaring krijgen en goed werk hebben afgeleverd door naar grotere winkels in lastigere buurten.

Arbeidsmarktperspectief score supermarktmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep supermarktmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Supermarktmanager, Promotie mogelijkheden Supermarktmanager, Carriere Supermarktmanager.

Solliciteren op de functie supermarktmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als supermarktmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor supermarktmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als supermarktmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Supermarktmanager, CV Supermarktmanager, sollicitatie Supermarktmanager.

Interviews met supermarktmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen supermarktmanager

Vacatures supermarktmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Supermarktmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supermarktmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Supermarktmanager is de eindverantwoordelijke voor het functioneren van een supermarkt. De Supermarktmanager is over het algemeen in dienst van de supermarktketen waar zijn supermarkt bij aangesloten is. Vanuit die supermarktketen krijgt hij de opdracht mee om een bepaalde omzet per maand te draaien.

Beoordeling Supermarktmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Supermarktmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Supermarktmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep