U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Supply Chain Manager

Supply Chain Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een supply Chain Manager? Lees de functieomschrijving.

Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Waarom er in functieomschrijvingen vaker gebruik gemaakt wordt van de Engelse vertaling is niet precies te zeggen, maar mogelijk heeft het te maken met het internationale karakter van het beroep. In principe maakt het verder namelijk niet veel uit. Een productieketen is het economische proces tussen de grondstof en de eindgebruiker, een continu doorgaand proces van delving, transport, fabricage, inkoop en verkoop. De ene productieketen kent meer tussenstappen, de andere minder. Maar bij iedere productieketen zijn veel mensen betrokken, sommige met maar een deel van het proces, sommige met de gehele keten.

Supply chain management, ook wel integraal ketenbeheer genoemd, houdt zich bijvoorbeeld bezig met het zo effectief mogelijk maken van de productieketen. Dit kan gebeuren door (meer) accuraat in te kopen, door het nauwkeurig bestuderen van mogelijke leveranciers van een bepaald product, door het kiezen van een alternatief transportmiddel, maar ook gewoon door veranderingen aan te brengen in bepaalde personeelgerelateerde zaken. Het is allemaal afhankelijk van de specifieke productieketen, en de wisselende omstandigheden zijn precies waarom de deskundigheid van een supply chain manager vereist is. Delen van het regelen van de supply chain-processen kunnen worden overgenomen door de computer, maar vaak zijn deze te onderhevig aan veranderingen van allerlei soorten om volledig uit handen te worden gegeven.

Mensen vonden ons op: Job Supply Chain Manager, Baan Supply Chain Manager, Supply Chain Manager Worden, Functie-eisen Supply Chain Manager, Verantwoordelijkheden Supply Chain Manager, Functieprofiel Supply Chain Manager, Wat doet een Supply Chain Manager, Werken als Supply Chain Manager.

Supply Chain Manager worden: Opleiding tot supply Chain Manager

Wie aan het werk wil in het supply chain management zal minimaal een hbo-opleiding moeten hebben. Omdat productieketens bestaan voor in principe alle denkbare producten is de richting verder moeilijk te specificeren. De supply chain manager moet in ieder geval wel een zeker financiëel bewustzijn hebben, enigszins verstand hebben van logistieke processen en de basale managementskills beheersen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Supply Chain Manager, Supply Chain Manager Worden, Opleidingsniveau Supply Chain Manager, Scholing Supply Chain Manager, Studie Supply Chain Manager, Bijscholing Supply Chain Manager, Omscholing Supply Chain Manager.

Organisaties waar een supply Chain Manager doorgaans werkzaam is

De supply chain manager werkt voor een bedrijf dat een productieketen of een deel van een productieketen controleert. Dit zijn dus vrijwel altijd grote bedrijven in de profit-sector. Soms zal dit gaan om een bedrijf in de elektrotechniek, soms om een bedrijf in de staalindustrie, soms om een bedrijf in de voedselproductie; er zijn veel verschillende sectoren waarin een supply chain manager werkzaam kan zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Supply Chain Manager, Supply Chain Manager Worden, Opleidingsniveau Supply Chain Manager, Scholing Supply Chain Manager, Studie Supply Chain Manager, Bijscholing Supply Chain Manager, Omscholing Supply Chain Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden supply Chain Manager

Supply chain manager is een beroep met veel verantwoordelijkheden, en heeft dan ook een daarbij passend salaris. De meeste supply chain managers starten minimaal ruim in de 2000 per maand, soms zelfs boven de 3000 per maand. Het gemiddelde maandsalaris zal rond de 4500 liggen, maar voor grotere productieketens is natuurlijk ook een hoger salaris mogelijk, voor grote productieketens kan het zelfs richting de 9000 per maand gaan.

Mensen vonden ons op: Salaris Supply Chain Manager, Loon Supply Chain Manager, Wat verdien je als Supply Chain Manager, Salarisschaal Supply Chain Manager, Salarisindicatie Supply Chain Manager, Bonus Supply Chain Manager, CAO Supply Chain Manager, Brutoloon Supply Chain Manager, Nettoloon Supply Chain Manager, Vakantiedagen Supply Chain Manager, Pensioen Supply Chain Manager.

Competenties, skills & vaardigheden supply chain manager

 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
 • Inzicht in omgeving
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Supply Chain Manager, Vaardigheden Supply Chain Manager, Attitude Supply Chain Manager, Kwalificaties Supply Chain Manager, Competentieprofiel Supply Chain Manager.

Boeken voor het beroep supply chain manager

Wil je meer weten over het beroep supply chain manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je supply chain manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken supply chain manager te komen.

Logistiek Voor Managers | Math J.M. de Vaan

supply chain management als succesfactor - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789014079677 | 149 pagina's

Logistiek Voor Managers 2e druk is een boek van Math J.M. de Vaan uitgegeven bij Kluwer. ISBN 9789014079677 Rondom e-commerce en supply chain management vinden veel ontwikkelingen plaats. Deze zijn dermate ingrijpend dat ze de aandacht vragen van veel man...

LOGISTIEK VOOR MANAGERS | De M.J.M. Vaan

met goed supply chain management services verbeteren en kosten verlagen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026728051 | 140 pagina's

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor die managers en ondernemers. Het geeft in een logische volgorde een heldere beschrijving van de moderne logistiek, zonder irrelevante details of formules. Het is meer gericht op inzicht, overzicht en besluit...

Lean Supply Chain Management Essentials | Bill Kerber

A Framework for Materials Managers - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781439840825 | 274 pagina's

Presenting an alternate approach to supply chain management, Lean Supply Chain Management Essentials: A Framework for Materials Managers explains why the traditional materials planning environment, typically embodied by an Enterprise Resource Planning (ER...

Mensen vonden ons op: boeken voor Supply Chain Manager, Supply Chain Manager ebooks, boek Supply Chain Manager.

Persoonstypen supply Chain Manager

De supply chain manager heeft veel eigenschappen van het persoonstype Baas, met name de eigenschappen direct en onafhankelijk. Hij of zij kan anderen goed duidelijk maken wat de bedoeling is, en ze ook hiertoe motiveren. Daarnaast is de supply chain manager een Bemiddelaar, hij bemiddelt immers constant tussen partijen, en het is ook van groot belang dat hij deze relaties gezond houdt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Supply Chain Manager, Karakter Supply Chain Manager.

Netwerk supply Chain Manager

De supply chain manager staat veelvuldig in contact met allerlei werknemers binnen de productieketen. Voorbeelden hiervan zijn de supply chain engineer, de logistiek medewerker, de inkoper, de verkoper, de leverancier, enzovoorts. Supply chain manager is een ideaal beroep om een netwerk mee op te bouwen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Supply Chain Manager, Medewerkers Supply Chain Manager.

Is het beroep supply Chain Manager iets voor jou?

Zou je graag supply Chain Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als supply Chain Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Supply Chain Manager, beroepskeuzetest Supply Chain Manager, beroep Supply Chain Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden supply Chain Manager

Het arbeidsmarktperspectief voor de supply chain manager is momenteel goed. Doorgroeimogelijkheden zijn moeilijker te beschrijven. Een supply chain manager kan altijd aspireren een grotere productieketen te managen. Op zich is supply chain manager namelijk al een redelijk hoog aangeschreven beroep. Een andere goede doorgroeimogelijkheid is het beroep van supply chain consultant of supply chain management consultant, een functie waarin hij of zij bedrijven adviseert over supply chain-strategieën.

Arbeidsmarktperspectief score supply Chain Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep supply Chain Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Supply Chain Manager, Promotie mogelijkheden Supply Chain Manager, Carriere Supply Chain Manager.

Solliciteren op de functie supply Chain Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als supply Chain Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor supply Chain Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als supply Chain Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Supply Chain Manager, CV Supply Chain Manager, sollicitatie Supply Chain Manager.

Interviews met supply Chain Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen supply Chain Manager

Vacatures supply chain manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Supply Chain Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supply Chain Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Waarom er in functieomschrijvingen vaker gebruik gemaakt wordt van de Engelse vertaling is niet precies te zeggen, maar mogelijk heeft het te maken met het internationale karakter van het beroep. In principe maakt het verder namelijk niet veel uit.

Beoordeling Supply Chain Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Supply Chain Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Supply Chain Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dank voor deze leuke informatie!

Door: Jurmy

Reageer op dit beroep