U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Supply chain consultant

Supply chain consultant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een supply chain consultant? Lees de functieomschrijving.

Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Waarom er in functieomschrijvingen vaker gebruik gemaakt wordt van de Engelse vertaling is niet precies te zeggen, maar mogelijk heeft het te maken met het internationale karakter van het beroep. In principe maakt het verder namelijk niet veel uit. Een productieketen is het economische proces tussen de grondstof en de eindgebruiker, een continu doorgaand proces van delving, transport, fabricage, inkoop en verkoop. De ene productieketen kent meer tussenstappen, de andere minder. Maar bij iedere productieketen zijn veel mensen betrokken, sommige met maar een deel van het proces, sommige met de gehele keten.

De supply chain consultant, soms ook supply chain mangement consultant, adviseert, meestal als externe, een organisatie over onderwerpen die de gehele productieketen en/of het management daarvan betreffen. De supply chain consultant zal zich vooral bezig houden met het onderzoek doen naar de werkwijze en doelstellingen van de te adviseren organisatie, en het bedenken van een strategie op basis van de kennis waar hij/zij en zijn/haar bedrijf over beschikt. Veel consultancybureaus hebben een soort kennisbank en stimuleren ook het delen van kennis onder medewerkers. Zodoende is het waarschijnlijk dat het advies dat een (supply chain) consultant geeft ook een advies betreft dat werkt, voor het betreffende bedrijf. Nadeel van het inhuren van consultants is dat de strategie die de consultant aanbeveelt vaak een strategie is die al door een (groot) aantal andere bedrijven wordt toegepast, oftewel: er zullen veel andere bedrijven zijn met dezelfde organisatiestructuur. Dit hoeft natuurlijk niet per se een nadeel te zijn.

In principe beperkt de verantwoordelijkheid van de supply chain consultant zich tot het geven van een advies. Wat de organisatie daar vervolgens verder mee doet is zijn of haar zaak niet meer. Toch heeft de supply chain consultant in de praktijk vrijwel altijd een hoge kwaliteitsnorm, omdat voor veel consultancybureaus een goede naam van levensbelang is. Een tevreden klant is een klant die gezien heeft hoe de expertise van de consultant in zijn voordeel werkt, en een tevreden klant komt terug.

Mensen vonden ons op: Job Supply chain consultant, Baan Supply chain consultant, Supply chain consultant Worden, Functie-eisen Supply chain consultant, Verantwoordelijkheden Supply chain consultant, Functieprofiel Supply chain consultant, Wat doet een Supply chain consultant, Werken als Supply chain consultant.

Supply chain consultant worden: Opleiding tot supply chain consultant

Consultancybureaus vragen meestal minimaal om een wo-diploma in economische richting. De kennis die hierin opgedaan wordt is voor de meeste consultancyberoepen dan ook als basiskennis verondersteld. Sommige andere studies zullen ook voldoende zijn in combinatie met de nodige relevante ervaring in het bedrijfsleven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Supply chain consultant, Supply chain consultant Worden, Opleidingsniveau Supply chain consultant, Scholing Supply chain consultant, Studie Supply chain consultant, Bijscholing Supply chain consultant, Omscholing Supply chain consultant.

Organisaties waar een supply chain consultant doorgaans werkzaam is

De supply chain consultant werkt voor een consultancybureau, of voor een groot bedrijf dat het zich kan veroorloven eigen consultants in dienst te nemen. In beide gevallen betreft het de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Supply chain consultant, Supply chain consultant Worden, Opleidingsniveau Supply chain consultant, Scholing Supply chain consultant, Studie Supply chain consultant, Bijscholing Supply chain consultant, Omscholing Supply chain consultant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden supply chain consultant

Een startende supply chain consultant verdient direct goed, naar waarschijnlijkheid boven de 3000. Een goed advies is echter onbetaalbaar, en een consultancybureau kan extreem hoge prijzen vragen voor haar goede adviezen, ook wat supply chain management betreft. Zodoende verdienen veel supply chain consultants rond de 5000 á 5500, en zijn hogere salarissen ook prima denkbaar. Hun werk kent vaak ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Supply chain consultant, Loon Supply chain consultant, Wat verdien je als Supply chain consultant, Salarisschaal Supply chain consultant, Salarisindicatie Supply chain consultant, Bonus Supply chain consultant, CAO Supply chain consultant, Brutoloon Supply chain consultant, Nettoloon Supply chain consultant, Vakantiedagen Supply chain consultant, Pensioen Supply chain consultant.

Competenties, skills & vaardigheden supply chain consultant

 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Oordeelsvorming
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Supply chain consultant, Vaardigheden Supply chain consultant, Attitude Supply chain consultant, Kwalificaties Supply chain consultant, Competentieprofiel Supply chain consultant.

Boeken voor het beroep supply chain consultant

Wil je meer weten over het beroep supply chain consultant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je supply chain consultant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken supply chain consultant te komen.

Supply Chain Management (SCM) in Haulage with SAP.: SAP Consultant, STEP 1 With Certificate. | Godspower Gilala M. Sc

Sap Consultant, Step 1 With Certificate - Engels | Paperback | 9781978139091 | 84 pagina's

This book is aimed at beginners to expert users of SAP. This book was written because of the gab in SAP knowledge of many students/work seekers/workers due to lack of access to SAP Software computers or inability for them to afford the high fees charged b...

Supply Chain Management (SCM) in Shipping with SAP. | Godspower Gilala M Sc

SAP Consultant, STEP 2 With Certificate. - Engels | Paperback | 9781978180628 | 74 pagina's

This series covers ''Step 2'' understanding of the SAP ERP System and it is aimed at beginners to expert users of SAP.It was written because of the gab in SAP knowledge of many students/work seekers/workers due to lack of access to SAP Software computers ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Supply chain consultant, Supply chain consultant ebooks, boek Supply chain consultant.

Persoonstypen supply chain consultant

De supply chain consultant is in de eerste plaats een Perfectionist. De supply chain consultant is veeleisend, en zet een hoge standaard voor zichzelf, die hij of zij blijft verhogen naarmate hij of zij meer ervaring opdoet. Verder draagt de supply chain consultant eigenschappen van de Waarnemer, vanwege de grote hoeveelheden informatie die hij of zij moet onderzoeken voordat hij of zij een goed advies kan geven, en eigenschappen van de Baas, omdat de zelfverzekerdheid en directheid van de consultant ook in zijn of haar in principe niet-leidinggevende functie altijd meespelen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Supply chain consultant, Karakter Supply chain consultant.

Netwerk supply chain consultant

De supply chain consultant heeft, tenzij deze direct na zijn studie start, al een groot netwerk opgebouwd. Dit heeft hij of zij namelijk nodig voor zijn werk: betrouwbare bronnen die weten wat werkt en wat niet werkt. In zijn werk zal hij of zij dit netwerk echter verder kunnen uitbreiden. De supply chain consultant zal voor een klus altijd onderzoekswerkzaamheden moeten verrichten, en mensen zijn altijd goede informatiebronnen. Zodoende kan deze contacten leggen in veel verschillende grote bedrijven die hem of haar later nog van pas zullen kunnen komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Supply chain consultant, Medewerkers Supply chain consultant.

Is het beroep supply chain consultant iets voor jou?

Zou je graag supply chain consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als supply chain consultant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Supply chain consultant, beroepskeuzetest Supply chain consultant, beroep Supply chain consultant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden supply chain consultant

Het arbeidsmarktperspectief voor supply chain consultants is op zich redelijk, maar het is inherent aan dergelijke beroepen dat je als sollicitant niet zomaar wordt aangenomen. Zodra je binnen bent, ligt er vaak wel een goed uitgewerkt doorgroeitraject voor je klaar, en wordt het vaak zelfs niet gewaardeerd als je géén ambitie hebt om door te groeien.

Arbeidsmarktperspectief score supply chain consultant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep supply chain consultant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Supply chain consultant, Promotie mogelijkheden Supply chain consultant, Carriere Supply chain consultant.

Solliciteren op de functie supply chain consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als supply chain consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor supply chain consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als supply chain consultant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Supply chain consultant, CV Supply chain consultant, sollicitatie Supply chain consultant.

Interviews met supply chain consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen supply chain consultant

Vacatures supply chain consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Supply chain consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supply chain consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Waarom er in functieomschrijvingen vaker gebruik gemaakt wordt van de Engelse vertaling is niet precies te zeggen, maar mogelijk heeft het te maken met het internationale karakter van het beroep. In principe maakt het verder namelijk niet veel uit.

Beoordeling Supply chain consultant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Supply chain consultant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Supply chain consultant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep