U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Suppoost

Suppoost worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een suppoost? Lees de functieomschrijving.

De suppoost bewaakt kunstwerken in een museum en zorgt ervoor dat bezoekers de objecten met respect behandelen. Ook beantwoordt de suppoost vragen en helpt die ervoor te zorgen dat de bezoekers het naar hun zin hebben, binnen zekere richtlijnen.

Een suppoost dient kennis te bezitten van diens museum en de belangrijkste werken daarbinnen, om alle vragen te kunnen beantwoorden die de bezoekers hebben. Tenzij een bezoeker de regels overtreedt zal men vriendelijk en behulpzaam met iedereen om moeten kunnen gaan en een zeker enthusiasme wat betreft de collectie over kunnen brengen op het publiek.

Om als suppoost goed werk te doen zal men constant op moeten letten en ook precies weten welke acties een kunstwerk kunnen beschadigen. Zo zal een suppoost er niet alleen voor moeten zorgen dat mensen het kunstwerk niet aanraken, maar ook dat sommige kunstwerken niet blootgesteld worden aan camera-flitsen of andere schadelijke behandelingen.

Nadat het museum gesloten is zal de suppoost meehelpen om alles af te sluiten, rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk geen bezoekers in het museum achtergebleven zijn. Hiervoor is een intieme kennis van alle plekjes in het museum nodig, en goede samenwerking met de andere suppoosten. Soms kan een suppoost ook gevraagd worden om bij de ingang of in de museumwinkel te staan en bijvoorbeeld toegangsbewijzen te checken of te verkopen.

Mensen vonden ons op: Job Suppoost, Baan Suppoost, Suppoost Worden, Functie-eisen Suppoost, Verantwoordelijkheden Suppoost, Functieprofiel Suppoost, Wat doet een Suppoost, Werken als Suppoost.

Suppoost worden: Opleiding tot suppoost

Om suppoost te zijn zal men een diploma in de beveiliging dienen te hebben, en vaak ook een EHBO-cursus dienen te volgen. Vaak wordt men bij een museum hiernaast ook nog intern opgeleid.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Suppoost, Suppoost Worden, Opleidingsniveau Suppoost, Scholing Suppoost, Studie Suppoost, Bijscholing Suppoost, Omscholing Suppoost.

Organisaties waar een suppoost doorgaans werkzaam is

Musea kunnen zowel privaat als door de staat gefinancierd worden. Wel zal men altijd in een situatie zijn waarbij kostbare voorwerpen bewaakt dienen te worden, verspreid over meerdere ruimtes. Een suppoost zal zo een goede conditie nodig hebben om diens werkomgeving te kunnen blijven bewaken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Suppoost, Suppoost Worden, Opleidingsniveau Suppoost, Scholing Suppoost, Studie Suppoost, Bijscholing Suppoost, Omscholing Suppoost.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden suppoost

Een suppoost kan een salaris ontvangen dat afwisseld van 1100 tot 2250 euro per maand, bruto, afhankelijk van het museum waarbij men komt te werken, de moeilijkheidsfactor van het werk en het eigen ervaringsniveau. In zeer grote, bekende musea met vele bezoekers of in musea waar men ook andere rollen op zich neemt zal de suppoost meer betaald krijgen dan bij kleine, tijdelijke tentoonstellingen.

Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het contract dat men heeft; een suppoost die via een uitzendbureau werkt zal andere secundaire voorwaarden ontvangen als iemand die direct en fulltime door het museum is ingehuurd.

Mensen vonden ons op: Salaris Suppoost, Loon Suppoost, Wat verdien je als Suppoost, Salarisschaal Suppoost, Salarisindicatie Suppoost, Bonus Suppoost, CAO Suppoost, Brutoloon Suppoost, Nettoloon Suppoost, Vakantiedagen Suppoost, Pensioen Suppoost.

Competenties, skills & vaardigheden suppoost

 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Inzicht in omgeving
 • communicatief sterk
 • streng wanneer nodig
 • interesse in de objecten binnen het museum
Mensen vonden ons op: Kennis Suppoost, Vaardigheden Suppoost, Attitude Suppoost, Kwalificaties Suppoost, Competentieprofiel Suppoost.

Boeken voor het beroep suppoost

Wil je meer weten over het beroep suppoost? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je suppoost bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken suppoost te komen.

Beste verhalen Donald Duck / 098 Donald Duck als suppoost | Walt Disney Studio’s

Beste Verhalen Donald Duck - Nederlands | Druk: 0098 | Paperback | 8710722500857 | Donald Duck | 48 pagina's

Wil jij ook weten hoe Donald Duck het ervan af brengt als treinmachinist, vaag figuur of bijvoorbeeld als snoeper? Dan is deze serie echt wat voor jou. De leukste belevenissen van Donald, zijn neefjes en o.a. Oom Dagobert beleef jij mee met dit leuke stri...

Donald Duck als suppoost | Carl Barks

Nederlands | Druk: 98 editie | Hardcover | 9789054285243 | Donald Duck | 48 pagina's

...

De Suppoost | Howard Norman

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789035121485 | 268 pagina's

Europa staat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Maar voor DeFoe Russet, suppoost in het museum van het kleine Canadese stadje Halifax, bestaat de wereld vooral uit zaal C, waarhij verhitte discussies voert met zijn oom Edward, die in zaal A de w...

Mensen vonden ons op: boeken voor Suppoost, Suppoost ebooks, boek Suppoost.

Persoonstypen suppoost

Een suppoost werkt zelfstandig om ervoor te zorgen dat objecten niet aangetast worden, en zal dus uit zichzelf actie dienen te ondernemen om diens werk succesvol te doen. Een pro-actieve instelling gericht op de uitvoering van het werk is dan ook noodzakelijk (Succesvolle werker).

Om diens werk te kunnen doen zal een suppoost goed op moeten letten en alles in de gaten kunnen houden, hoe druk de omgeving ook is. Hiervoor heeft men een zeker anticipatie-vermogen en oog voor detail nodig (Waarnemer) dat alleen met voldoende ervaring behaald wordt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Suppoost, Karakter Suppoost.

Netwerk suppoost

Een suppoost blijft via portofoon altijd in contact met diens collega's om zo het werk te coordineren en, indien nodig, snel hulp te kunnen bieden. Daarnaast praat men natuurlijk met de bezoekers die langskomen, en de museummedewerkers die ook tijdens bezoekuren in het museum te vinden zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Suppoost, Medewerkers Suppoost.

Is het beroep suppoost iets voor jou?

Zou je graag suppoost willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als suppoost bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Suppoost, beroepskeuzetest Suppoost, beroep Suppoost kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden suppoost

De locatie is belangrijk voor het arbeidsmarktperspectief van een suppoost. Als men in een museumstad woont kan men meestal wel werk als suppoost vinden; er zijn in dit geval genoeg functies te vergeven. Het is dan ook belangrijk om voor werk als suppoost niet alleen in de directe omgeving te kijken, maar meer op een landelijk niveau.

Vanuit een positie als suppoost zou men andere bewakers-rollen op zich kunnen nemen, en zich van daaruit kunnen ontwikkelen tot teamleider.

Arbeidsmarktperspectief score suppoost

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep suppoost. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Suppoost, Promotie mogelijkheden Suppoost, Carriere Suppoost.

Solliciteren op de functie suppoost

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als suppoost dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor suppoost belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als suppoost. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Suppoost, CV Suppoost, sollicitatie Suppoost.

Interviews met suppoost

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen suppoost

Vacatures suppoost

Op zoek naar een nieuwe baan als Suppoost? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Suppoost. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De suppoost bewaakt kunstwerken in een museum en zorgt ervoor dat bezoekers de objecten met respect behandelen. Ook beantwoordt de suppoost vragen en helpt die ervoor te zorgen dat de bezoekers het naar hun zin hebben, binnen zekere richtlijnen. Een suppoost dient kennis te bezitten van diens museum en de belangrijkste werken daarbinnen, om alle vragen te kunnen beantwoorden die de bezoekers hebben.

Beoordeling Suppoost

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Suppoost' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Suppoost

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep