U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Supportmedewerker

Supportmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een supportmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een supportmedewerker is meestal iemand die in de ICT vragen beantwoordt en problemen oplost. De functie is op veel punten vergelijkbaar met die van ICT supportmedewerker en helpdeskmedewerker. De naam ‘supportmedewerker’ kan ook gegeven worden aan sommige functies in de logistiek en techniek, dan lijken de werkzaamheden van de supportmedewerker meer op die van de support engineer.

Voor de supportmedewerker in de ICT kan de beschrijving van het beroep ICT supportmedewerker gegeven worden. Een ICT Supportmedewerker ondersteunt klanten of medewerkers op het gebied van ICT. De specifieke taken kunnen erg variëren. Een supportmedewerker kan softwarematige problemen moeten verhelpen, werkinstructies en handleidingen moeten schrijven, contact met leveranciers moeten opnemen en onderhouden, websites moeten testen en ga zo maar door.

Wat de helpdesktaken betreft is het beroep ook voor een groot deel gelijk aan dat van helpdeskmedewerker (in algemene zin). De supportmedewerker is vooral bezig met klantencontact, via mail, telefoon of persoonlijk, en houdt ook vaak een logboek bij met informatieverzoeken en gemelde problemen, dat vervolgens gebruikt wordt door de experts voor mogelijke verbeteringen.

Mensen vonden ons op: Job Supportmedewerker, Baan Supportmedewerker, Supportmedewerker Worden, Functie-eisen Supportmedewerker, Verantwoordelijkheden Supportmedewerker, Functieprofiel Supportmedewerker, Wat doet een Supportmedewerker, Werken als Supportmedewerker.

Supportmedewerker worden: Opleiding tot supportmedewerker

ICT Supportmedewerker kun je al worden met een mbo-opleiding ICT, maar ook hbo’ers worden gevraagd in vacatures. Soms wordt gevraagd om enkele jaren relevante werkervaring, maar in veel gevallen zal een mbo- of hbo-opleiding volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Supportmedewerker, Supportmedewerker Worden, Opleidingsniveau Supportmedewerker, Scholing Supportmedewerker, Studie Supportmedewerker, Bijscholing Supportmedewerker, Omscholing Supportmedewerker.

Organisaties waar een supportmedewerker doorgaans werkzaam is

Supportmedewerkers zijn aanwezig in organisaties die veel met computers werken. Soms huren organisaties ICT-bedrijven in voor de ICT-taken, maar een supportmedewerker werkt meestal met mensen die wel een computer omgaan, maar er niet bijzonder veel verstand van hebben. Kortom: bij een enorme hoeveelheid bedrijven alsmede (hoge)scholen en overheidsinstellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Supportmedewerker, Supportmedewerker Worden, Opleidingsniveau Supportmedewerker, Scholing Supportmedewerker, Studie Supportmedewerker, Bijscholing Supportmedewerker, Omscholing Supportmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden supportmedewerker

Doordat de ene supportmedewerker moeilijkere taken uitvoert dan de andere, zal de ene ook meer betaald krijgen dan de andere. Een startsalaris van rond de 1900 per maand is sowieso te verwachten, maar tot hoever je doorgroeit kan ophouden bij 2200 bij het ene bedrijf, en 2800 bij het andere.

Mensen vonden ons op: Salaris Supportmedewerker, Loon Supportmedewerker, Wat verdien je als Supportmedewerker, Salarisschaal Supportmedewerker, Salarisindicatie Supportmedewerker, Bonus Supportmedewerker, CAO Supportmedewerker, Brutoloon Supportmedewerker, Nettoloon Supportmedewerker, Vakantiedagen Supportmedewerker, Pensioen Supportmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden supportmedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Aanpassingsvermogen
 • Luisteren
 • Geduld
Mensen vonden ons op: Kennis Supportmedewerker, Vaardigheden Supportmedewerker, Attitude Supportmedewerker, Kwalificaties Supportmedewerker, Competentieprofiel Supportmedewerker.

Boeken voor het beroep supportmedewerker

Wil je meer weten over het beroep supportmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je supportmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken supportmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Supportmedewerker, Supportmedewerker ebooks, boek Supportmedewerker.

Persoonstypen supportmedewerker

De supportmedewerker moet de klant steeds tevreden blijven stellen, en daarmee veel van de eigen tijd willen geven om mensen te helpen (Gever). Verder gaat het er natuurlijk om om zoveel mogelijk problemen in een zo kort mogelijke tijd op te lossen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Supportmedewerker, Karakter Supportmedewerker.

Netwerk supportmedewerker

Supportmedewerkers hebben vaak contact met iedereen die in hun bedrijf met computers te maken krijgt, hun netwerk kan zich dus heel breed ontwikkelen. Voor hun eigen vakgebied relevante connecties kunnen zij maken met andere ICT’ers van alle soorten. Ontwikkelaars, informatiemanagers, data-analisten, enz.

Mensen vonden ons op: Collega’s Supportmedewerker, Medewerkers Supportmedewerker.

Is het beroep supportmedewerker iets voor jou?

Zou je graag supportmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als supportmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Supportmedewerker, beroepskeuzetest Supportmedewerker, beroep Supportmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden supportmedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor supportmedewerkers is momenteel gunstig. Met de juiste opleiding zijn er vele organisaties waar je bij terecht kunt. Qua doorgroeimogelijkheden moet je denken aan andere functies in de ICT, zoals ICT-consultant, informatiemanager, programmeur of specialist. Het is maar net hoe en hoe snel je je ontwikkelt.

Arbeidsmarktperspectief score supportmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep supportmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Supportmedewerker, Promotie mogelijkheden Supportmedewerker, Carriere Supportmedewerker.

Solliciteren op de functie supportmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als supportmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor supportmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als supportmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Supportmedewerker, CV Supportmedewerker, sollicitatie Supportmedewerker.

Interviews met supportmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen supportmedewerker

Vacatures supportmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Supportmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supportmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een supportmedewerker is meestal iemand die in de ICT vragen beantwoordt en problemen oplost. De functie is op veel punten vergelijkbaar met die van ICT supportmedewerker en helpdeskmedewerker. De naam ‘supportmedewerker’ kan ook gegeven worden aan sommige functies in de logistiek en techniek, dan lijken de werkzaamheden van de supportmedewerker meer op die van de support engineer.

Beoordeling Supportmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Supportmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Supportmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep