U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Taalcoach

Taalcoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een taalcoach? Lees de functieomschrijving.

De Taalcoach helpt mensen die problemen hebben met het leren van een taal. Vaak gaat het hierbij om mensen die vanuit het buitenland in Nederland willen komen wonen en de Nederlandse taal willen leren. De Taalcoach helpt hen op een ontspannen manier bij het leren en begrijpen van de taal.

 

De Taalcoach wordt vaak voor een bepaalde tijd gekoppeld aan een persoon of aan een kleine groep. De Taalcoach geeft geen les, maar ondersteunt de mensen. Voor enkele uren per week gaat de Taalcoach met de mensen aan de slag om ze wegwijs te maken met de taal en de samenleving. Hierbij staat de zelfredzaamheid van de mensen op de eerste plaats.

 

De Taalcoach heeft verschillende manieren om met de mensen aan de slag te gaan. Dit kan door simpelweg gesprekken te voeren, maar ook door lees-, spreek- en schrijfoefeningen te doen of spelletjes zoals scrabble. Ook kan de Taalcoach de mensen ondersteunen bij de dagelijkse bezigheden. Zo kan de Taalcoach mee boodschappen doen, met ze een stadswandeling maken of samen het nieuws kijken.

 

Het werk van de Taalcoach is vaak dankbaar werk. Omdat het op een ontspannen manier is, ontwikkel je vaak een leuk contact met de mensen. Veel Taalcoaches geven aan dat zij zelf ook veel leren, bijvoorbeeld over andere culturen. Het werk van de Taalcoach is dan ook niet altijd betaald, maar verschillende Taalcoaches werken als vrijwilliger.

Mensen vonden ons op: Job Taalcoach, Baan Taalcoach, Taalcoach Worden, Functie-eisen Taalcoach, Verantwoordelijkheden Taalcoach, Functieprofiel Taalcoach, Wat doet een Taalcoach, Werken als Taalcoach.

Taalcoach worden: Opleiding tot taalcoach

De Taalcoach hoeft niet per se een specifieke opleiding gevolgd te hebben. Als Nederlander beheers je vaak de Nederlandse taal goed genoeg om de mensen te kunnen helpen. Een taalgerichte opleiding kan hierbij natuurlijk wel helpen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Taalcoach, Taalcoach Worden, Opleidingsniveau Taalcoach, Scholing Taalcoach, Studie Taalcoach, Bijscholing Taalcoach, Omscholing Taalcoach.

Organisaties waar een taalcoach doorgaans werkzaam is

De Taalcoach werkt vaak voor een organisatie die mensen helpt die hier willen komen wonen. Dit is vaak een vrijwilligersorganisatie. De Taalcoach kan daarom in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Taalcoach, Taalcoach Worden, Opleidingsniveau Taalcoach, Scholing Taalcoach, Studie Taalcoach, Bijscholing Taalcoach, Omscholing Taalcoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden taalcoach

Veel Taalcoaches werken als vrijwilliger of werken slechts een aantal uren per week naast hun andere baan.

Mensen vonden ons op: Salaris Taalcoach, Loon Taalcoach, Wat verdien je als Taalcoach, Salarisschaal Taalcoach, Salarisindicatie Taalcoach, Bonus Taalcoach, CAO Taalcoach, Brutoloon Taalcoach, Nettoloon Taalcoach, Vakantiedagen Taalcoach, Pensioen Taalcoach.

Competenties, skills & vaardigheden taalcoach

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Taalcoach, Vaardigheden Taalcoach, Attitude Taalcoach, Kwalificaties Taalcoach, Competentieprofiel Taalcoach.

Boeken voor het beroep taalcoach

Wil je meer weten over het beroep taalcoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je taalcoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken taalcoach te komen.

Ik leer je Nederlands! | Fros van der Maden

handleiding voor de taalcoach bij de methoden Nederlands nu! & Learn Dutch now - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461851338 | 142 pagina's

Ik leer je Nederlands! Niveau CEFR A1 - A2 1e druk is een boek van Fros van der Maden uitgegeven bij Uitgeverij VanDorp Educatief. ISBN 9789461851338 Ik leer je Nederlands! is voor taalcoaches, docenten en taalvrijwilligers. In dit cursusboek vindt de taa...

De andere kant | Ingrid van de Kasteele

Taalcoach en meer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789402177794 | 123 pagina's

Een reactie: "Dit vind ik nou echt een boekje dat door iedereen gelezen moet worden, die nog een laatste duwtje nodig heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Of je nou taalcoach wilt zijn of op een andere manier je steentje wilt bijdragen aan het i...

Mensen vonden ons op: boeken voor Taalcoach, Taalcoach ebooks, boek Taalcoach.

Persoonstypen taalcoach

De Taalcoach is iemand die het leuk vindt om andere mensen te helpen bij het leren van de taal en het wegwijs maken in de samenleving. De Taalcoach is betrokken en helpt de andere waar de ander hulp bij nodig heeft (Gever). Ook is de Taalcoach ondersteunend en goedaardig (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Taalcoach, Karakter Taalcoach.

Netwerk taalcoach

De Taalcoach werkt vaak zelfstandig. De Taalcoach werkt wel voor een organisatie en kan waar nodig hulp vragen bij de organisatie. Daarnaast heeft de Taalcoach voornamelijk contact met de mensen die de Taalcoach helpt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Taalcoach, Medewerkers Taalcoach.

Is het beroep taalcoach iets voor jou?

Zou je graag taalcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als taalcoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Taalcoach, beroepskeuzetest Taalcoach, beroep Taalcoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden taalcoach

Er is veel vragen naar Taalcoaches, vooral naar vrijwillige Taalcoaches. De Taalcoach kan doorgroeien naar een hogere functie door ervaring op te doen.

Arbeidsmarktperspectief score taalcoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep taalcoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Taalcoach, Promotie mogelijkheden Taalcoach, Carriere Taalcoach.

Solliciteren op de functie taalcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als taalcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor taalcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als taalcoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Taalcoach, CV Taalcoach, sollicitatie Taalcoach.

Interviews met taalcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen taalcoach

Vacatures taalcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Taalcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Taalcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Taalcoach helpt mensen die problemen hebben met het leren van een taal. Vaak gaat het hierbij om mensen die vanuit het buitenland in Nederland willen komen wonen en de Nederlandse taal willen leren. De Taalcoach helpt hen op een ontspannen manier bij het leren en begrijpen van de taal.

Beoordeling Taalcoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Taalcoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Taalcoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep