U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Tankstationmanager

Tankstationmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een tankstationmanager? Lees de functieomschrijving.

De manager van een tankstation is de leidinggevende van alle andere werknemers bij het tankstation. Behalve taken als sollicitatiegesprekken houden en personeel opleiden/begeleiden (het waarborgen van een leuke sfeer, klantvriendelijkheid en het zorgen voor een werkrooster dat ieders wensen respecteert) heeft de tankstationmanager de verantwoordelijkheid over de financiële administratie en de goederenadministratie, het uiterlijk van het station, en over de naleving van de gestelde reglementen en vereisten.

De tankstationmanager is dus iemand die zich prettig voelt in een leidinggevende functie en verantwoordelijkheid aankan. Daarnaast is de manager van het tankstation flexibel; hij en al het personeel werkt in ploegendienst, en de manager zal soms buiten werktijd vragen moeten beantwoorden of problemen moeten oplossen. Naast de leidinggevende taken zal de tankstationmanager ook gewoon betrokken bij de dagelijkse activiteiten moeten zijn. Hij (of zij) zal af en toe de kassa draaien, en zal zich veel op de locatie bevinden om de alledaagse gang van zaken in de gaten te houden.

Mensen vonden ons op: Job Tankstationmanager, Baan Tankstationmanager, Tankstationmanager Worden, Functie-eisen Tankstationmanager, Verantwoordelijkheden Tankstationmanager, Functieprofiel Tankstationmanager, Wat doet een Tankstationmanager, Werken als Tankstationmanager.

Tankstationmanager worden: Opleiding tot tankstationmanager

De tankstationmanager heeft niet per se een opleiding nodig, maar moet wel beschikken over de nodige kennis van detailhandel en financiële processen. Een mbo-opleiding is daarom vaak een vereiste, maar een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie eveneens. Voor de functie is een rijbewijs en eigen auto ook een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Tankstationmanager, Tankstationmanager Worden, Opleidingsniveau Tankstationmanager, Scholing Tankstationmanager, Studie Tankstationmanager, Bijscholing Tankstationmanager, Omscholing Tankstationmanager.

Organisaties waar een tankstationmanager doorgaans werkzaam is

De tankstationmanager werkt voor een tankstationketen. Normaal gesproken is hij echter slechts op één plek, zijn eigen tankstation, aanwezig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Tankstationmanager, Tankstationmanager Worden, Opleidingsniveau Tankstationmanager, Scholing Tankstationmanager, Studie Tankstationmanager, Bijscholing Tankstationmanager, Omscholing Tankstationmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden tankstationmanager

Een tankstationmanager verdient zo rond de 2300 euro per maand. Lager dan de 1950 per maand zal het salaris in ieder geval niet uitvallen, maar veel hoger dan 2500 per maand ook niet.

Mensen vonden ons op: Salaris Tankstationmanager, Loon Tankstationmanager, Wat verdien je als Tankstationmanager, Salarisschaal Tankstationmanager, Salarisindicatie Tankstationmanager, Bonus Tankstationmanager, CAO Tankstationmanager, Brutoloon Tankstationmanager, Nettoloon Tankstationmanager, Vakantiedagen Tankstationmanager, Pensioen Tankstationmanager.

Competenties, skills & vaardigheden tankstationmanager

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Coachen
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
Mensen vonden ons op: Kennis Tankstationmanager, Vaardigheden Tankstationmanager, Attitude Tankstationmanager, Kwalificaties Tankstationmanager, Competentieprofiel Tankstationmanager.

Boeken voor het beroep tankstationmanager

Wil je meer weten over het beroep tankstationmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je tankstationmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken tankstationmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Tankstationmanager, Tankstationmanager ebooks, boek Tankstationmanager.

Persoonstypen tankstationmanager

Een goede tankstationmanager heeft de eigenschappen van het persoonstype Baas: hij of zij is zelfverzekerd, direct, kan goed delegeren, en kan mensen aanspreken over verbeterpunten zonder daarmee afbrekend over te komen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Tankstationmanager, Karakter Tankstationmanager.

Netwerk tankstationmanager

Een tankstationmanager staat vooral in contact met zijn werknemers: eventueel de assistent bedrijfsleider (tankstationmanager), de pompbediende, de administratief medewerker, de verkoper in de winkel of het café bij het station, enzovoorts. Verder staat de manager nog in contact met zijn regionale meerdere, de regiomanager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Tankstationmanager, Medewerkers Tankstationmanager.

Is het beroep tankstationmanager iets voor jou?

Zou je graag tankstationmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als tankstationmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Tankstationmanager, beroepskeuzetest Tankstationmanager, beroep Tankstationmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden tankstationmanager

Het arbeidsmarktperspectief voor de tankstationmanager is momenteel redelijk. Er zijn zeker vacatures te vinden voor de functie, maar niet bijzonder veel. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de eisen voor de tankstationmanager scherper zijn dan voor de medewerkers van het station. Voor de manager bestaat er een logische doorgroei naar de functie van regiomanager tankstations. Natuurlijk zijn er in een regio vele tankstations met hun eigen managers die mogelijk ook naar deze functie willen doorgroeien. Het doorgroeiperspectief is dus niet bijzonder gunstig. Natuurlijk doet een tankstationmanager wel veel nuttige ervaring op als leidinggevende die elders in een verkoopfunctie benut kan worden.

Arbeidsmarktperspectief score tankstationmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep tankstationmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Tankstationmanager, Promotie mogelijkheden Tankstationmanager, Carriere Tankstationmanager.

Solliciteren op de functie tankstationmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als tankstationmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor tankstationmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als tankstationmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Tankstationmanager, CV Tankstationmanager, sollicitatie Tankstationmanager.

Interviews met tankstationmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen tankstationmanager

Vacatures tankstationmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Tankstationmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tankstationmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De manager van een tankstation is de leidinggevende van alle andere werknemers bij het tankstation. Behalve taken als sollicitatiegesprekken houden en personeel opleiden/begeleiden (het waarborgen van een leuke sfeer, klantvriendelijkheid en het zorgen voor een werkrooster dat ieders wensen respecteert) heeft de tankstationmanager de verantwoordelijkheid over de financiële administratie en de goederenadministratie, het uiterlijk van het station, en over de naleving van de gestelde reglementen en vereisten. De tankstationmanager is dus iemand die zich prettig voelt in een leidinggevende functie en verantwoordelijkheid aankan.

Beoordeling Tankstationmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Tankstationmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Tankstationmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep