U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Teamcoach

Teamcoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een teamcoach? Lees de functieomschrijving.

Een Teamcoach is iemand die ervoor zorgt dat teamleden optimaal samenwerken, zodat de werknemers tevreden zijn en er goede bedrijfsresultaten worden geboekt.

Een Teamcoach wordt ingeschakeld als het niet lekker loopt in een team. Hij analyseert de patronen in het team en bedenkt oplossingen voor de problemen. De Teamcoach bekijkt dus wat de ongewenste situatie in stand houdt en hoe het team weer in beweging kan worden gebracht. De Teamcoach hoopt door middel van gesprekken met de leden (onderling en in de groep) en oefeningen/opdrachten op meer begrip en commitment binnen het team. Het uiteindelijke doel is het team met meer mogelijkheden, resultaat en plezier te laten samenwerken.

Managers kunnen een cursus Taalcoaching volgen, maar er zijn ook bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd en kunnen worden ingeschakeld.

Mensen vonden ons op: Job Teamcoach, Baan Teamcoach, Teamcoach Worden, Functie-eisen Teamcoach, Verantwoordelijkheden Teamcoach, Functieprofiel Teamcoach, Wat doet een Teamcoach, Werken als Teamcoach.

Teamcoach worden: Opleiding tot teamcoach

Een Manager (of een andere werknemer) die Teamcoach wil worden, kan een cursus Teamcoaching volgen. Deze zijn voor professionals die zich willen ontwikkelen in het coachen van teams. Er wordt in deze cursus aandacht besteed aan processen die zich afspelen in teams en aan het versterken van teams opdat zij betere resultaten behalen.

Wil je een eigen teamcoachingbedrijf oprichten, dan is een opleiding als Bedrijfskunde geschikt. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Teamcoach, Teamcoach Worden, Opleidingsniveau Teamcoach, Scholing Teamcoach, Studie Teamcoach, Bijscholing Teamcoach, Omscholing Teamcoach.

Organisaties waar een teamcoach doorgaans werkzaam is

Een Teamcoach kan zowel in de profit- als in de non-profitsector werkzaam zijn. Eigenlijk kan een Teamcoach bij bijna alle (middel)grote bedrijven (profit) terecht. Soms werkt een Teamcoach bij bijvoorbeeld een gemeente of ziekenhuis (non-profit).

Een Teamcoach met een eigen bedrijf kan ook door allerlei organisaties in de profit- en non-profitsector ingeschakeld worden. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Teamcoach, Teamcoach Worden, Opleidingsniveau Teamcoach, Scholing Teamcoach, Studie Teamcoach, Bijscholing Teamcoach, Omscholing Teamcoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden teamcoach

Hoeveel een Teamcoach verdient, is moeilijk te zeggen. Een Manager die een cursus Teamcoaching heeft gevolgd, zal bovenop zijn salaris een maandelijkse vergoeding krijgen.

Een Teamcoach met een eigen bedrijf dat cursussen aanbiedt, zal een heel wisselend bedrag per maand ontvangen. De ene maand zal er niks in het laatje komen, in de andere maand een paar duizend euro.

Mensen vonden ons op: Salaris Teamcoach, Loon Teamcoach, Wat verdien je als Teamcoach, Salarisschaal Teamcoach, Salarisindicatie Teamcoach, Bonus Teamcoach, CAO Teamcoach, Brutoloon Teamcoach, Nettoloon Teamcoach, Vakantiedagen Teamcoach, Pensioen Teamcoach.

Competenties, skills & vaardigheden teamcoach

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Coachen
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Teamcoach, Vaardigheden Teamcoach, Attitude Teamcoach, Kwalificaties Teamcoach, Competentieprofiel Teamcoach.

Boeken voor het beroep teamcoach

Wil je meer weten over het beroep teamcoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je teamcoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken teamcoach te komen.

Teamability | Roderick Göttgens

Zo vorm je extreem gemotiveerde teams - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462721999 | 160 pagina's

Zo vorm je extreem gemotiveerde teams Het Korps Commandotroepen heeft Roderick Göttgens een unieke inkijk geboden in hun werkwijze bij het ontwikkelen van onoverwinnelijke teams. Dit bewezen recept voor teamvorming heeft hij vertaald naar Teamability; dé ...

Handboek teamcoaching | Martijn Vroemen

Helpen zonder bemoeizucht -

Handboek teamcoaching 1e druk is een boek van Martijn Vroemen uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762152 Handboek Teamcoaching is op 5 juni uitgeroepen tot Ooa Boek van het Jaar 2018! De vakjury schreef in het juryrapport: ‘In een tijd...

Aan de slag met teamcoaching | Marijke Lingsma

Aan de slag met teamcoaching 11e druk is een boek van Marijke Lingsma uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024421213 Dit eerste Nederlandstalige boek over systeemgerichte coaching is al bijna twintig jaar een bestseller. Het combineert de pra...

Mensen vonden ons op: boeken voor Teamcoach, Teamcoach ebooks, boek Teamcoach.

Persoonstypen teamcoach

Persoonstypen die passen bij een Teamcoach zijn Waarnemer en Baas.

Het is van belang dat een Teamcoach goed kan observeren. Hij moet de kleinste veranderingen of problemen opmerken en daar adequaat op reageren (Waarnemer).

Natuurlijk moet een Teamcoach goed leiding kunnen geven. Hij staat open voor opmerkingen en suggesties, maar staat ook stevig in zijn schoenen en is direct en onafhankelijk (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Teamcoach, Karakter Teamcoach.

Netwerk teamcoach

Een Teamcoach heeft uiteraard veel contact met de Teamleden en de leden van andere teams. Tevens zal hij rapporteren aan zijn leidinggevende. Ook bij vragen en problemen kan de Teamcoach bij zijn leidinggevende terecht.

Mensen vonden ons op: Collega’s Teamcoach, Medewerkers Teamcoach.

Is het beroep teamcoach iets voor jou?

Zou je graag teamcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als teamcoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Teamcoach, beroepskeuzetest Teamcoach, beroep Teamcoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden teamcoach

De arbeidsmarkt voor een Teamcoach is goed. Er wordt steeds meer belang gehecht aan effectieve samenwerking. Een goede samenwerking is essentieel voor tevreden werknemers en goede bedrijfsresultaten. Daarom schakelen steeds meer bedrijven een Teamcoach in of laten Managers een cursus Teamcoaching volgen.

Eventueel kan een Teamcoach zelf een bedrijf oprichten dat zich specialiseert in teamcoaching.

Arbeidsmarktperspectief score teamcoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep teamcoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Teamcoach, Promotie mogelijkheden Teamcoach, Carriere Teamcoach.

Solliciteren op de functie teamcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als teamcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor teamcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als teamcoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Teamcoach, CV Teamcoach, sollicitatie Teamcoach.

Interviews met teamcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen teamcoach

Vacatures teamcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Teamcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Teamcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Teamcoach is iemand die ervoor zorgt dat teamleden optimaal samenwerken, zodat de werknemers tevreden zijn en er goede bedrijfsresultaten worden geboekt. Een Teamcoach wordt ingeschakeld als het niet lekker loopt in een team. Hij analyseert de patronen in het team en bedenkt oplossingen voor de problemen.

Beoordeling Teamcoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Teamcoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Teamcoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep