U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Teamleider Telesales

Teamleider Telesales worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een teamleider Telesales? Lees de functieomschrijving.

De Teamleider Telesales staat aan het hoofd van een groep agents die werken in het contact centre van een organisatie. Hij coacht de agents en stuurt ze aan bij het voeren van verkoopgesprekken, het halen van targets en het werken volgens en met bepaalde (omgangs)regels. Hij is het eerste aanspreekpunt voor vragen van medewerkers, over bijvoorbeeld producten (aanbod) en de gebruikelijke klantvragen als de status van een bestelling en het wijzigen van NAW-gegevens. Wanneer nodig, bijvoorbeeld als iemand een klacht heeft, neemt hij een klant over van een medewerker. Zelf voert hij ook verkoopgesprekken.

Meer inhoudelijk levert hij een bijdrage aan het stellen van targets, signaleert problemen en draagt oplossingen aan en voert overleg met het management over o.a. verkoopdoelstellingen. De administratieve handelingen die komen kijken bij de verkoop van producten horen ook bij zijn taken. De Teamleider draagt verder zorg voor een goede werksfeer, zodat medewerkers optimaal kunnen functioneren.

De Teamleider is eigenlijk een soort tussenpersoon tussen management en operationeel medewerkers. Aan de ene kant krijgt hij van hogerhand targets die gehaald moeten worden en aan de andere kant zorgt hij dat de medewerkers gefaciliteerd worden bij de uitvoering van hun werkzaamheden en dus het halen van die targets. 

Mensen vonden ons op: Job Teamleider Telesales, Baan Teamleider Telesales, Teamleider Telesales Worden, Functie-eisen Teamleider Telesales, Verantwoordelijkheden Teamleider Telesales, Functieprofiel Teamleider Telesales, Wat doet een Teamleider Telesales, Werken als Teamleider Telesales.

Teamleider Telesales worden: Opleiding tot teamleider Telesales

Teamleider Telesales kun je worden met een MBO opleiding in commerciële of economische richting en een aantal jaar werkervaring, of met een HBO opleiding in die richting. Voorbeelden zijn Commercieel Medewerker (MBO) of Commerciële Economie (HBO). Ook een opleiding in de richting van de sector waarin de organisatie valt biedt mogelijkheden. 

Het is ook denkbaar dat de Teamleider Telesales eerst als agent werkte en zich heeft opgewerkt naar deze coördinerende functie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Teamleider Telesales, Teamleider Telesales Worden, Opleidingsniveau Teamleider Telesales, Scholing Teamleider Telesales, Studie Teamleider Telesales, Bijscholing Teamleider Telesales, Omscholing Teamleider Telesales.

Organisaties waar een teamleider Telesales doorgaans werkzaam is

Teamleiders Telesales vind je zowel in profit als non-profit organisaties (als goede doelen).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Teamleider Telesales, Teamleider Telesales Worden, Opleidingsniveau Teamleider Telesales, Scholing Teamleider Telesales, Studie Teamleider Telesales, Bijscholing Teamleider Telesales, Omscholing Teamleider Telesales.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden teamleider Telesales

De Teamleider Telesales verdient, afhankelijk van de sector/beroepsgroep waarin hij werkt tussen de €2000 en €5000 bruto per maand. Naast de sector en werkgever zijn ook opleiding en ervaring van invloed op het salaris. Voor dit soort commerciële functies zijn er meestal goede secundaire arbeidsvoorwaardenvan toepassing. Ruimte voor zelfontplooiing, een 13de maand en bonussen zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Mensen vonden ons op: Salaris Teamleider Telesales, Loon Teamleider Telesales, Wat verdien je als Teamleider Telesales, Salarisschaal Teamleider Telesales, Salarisindicatie Teamleider Telesales, Bonus Teamleider Telesales, CAO Teamleider Telesales, Brutoloon Teamleider Telesales, Nettoloon Teamleider Telesales, Vakantiedagen Teamleider Telesales, Pensioen Teamleider Telesales.

Competenties, skills & vaardigheden teamleider telesales

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Conflicten beheersen
 • Commercieel inzicht
 • Kennis van het bedrijf en het product
 • Ambitie
 • Organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Teamleider Telesales, Vaardigheden Teamleider Telesales, Attitude Teamleider Telesales, Kwalificaties Teamleider Telesales, Competentieprofiel Teamleider Telesales.

Boeken voor het beroep teamleider telesales

Wil je meer weten over het beroep teamleider telesales? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je teamleider telesales bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken teamleider telesales te komen.

logistiek teamleider lt doorstroom van lm naar lt | Ovd

Nederlands | Onbekende bindwijze | 9789461718181

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Logistiek teamleider MBO-LT-17-BP3-00 | Ovd Educatieve Uitgeverij

lT Pakket BasisK 1-3 ProfielK1-2 theorie, school- en praktijkopdrachten - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461718143

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Hoofdpijndossiers, weg ermee | Arineke B.C. Elsenaar

een praktische methode in vier stappen voor teamleiders - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024403493 | 128 pagina's

Hoofdpijndossiers, weg ermee 1e druk is een boek van Arineke B.C. Elsenaar uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024403493 Iedereen heeft een idee bij het begrip hoofdpijndossiers:lastige gevallen, stagnaties in de werksituatie die niet echt o...

Mensen vonden ons op: boeken voor Teamleider Telesales, Teamleider Telesales ebooks, boek Teamleider Telesales.

Persoonstypen teamleider Telesales

De Teamleider is een verantwoordelijke persoon. Hij wordt aangesproken op het functioneren van het team als geheel. Verder is de Teammanager iemand die veel energie moet steken in zijn omgeving, mensen moet motiveren om zo veel mogelijk te verkopen (Succesvolle werker).

Het komt soms voor dat er spanningen conflicten zijn binnen een team. Als Teamleider moet je dan kunnen bemiddelen en problemen oplossen (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Teamleider Telesales, Karakter Teamleider Telesales.

Netwerk teamleider Telesales

De Teamleider Telesales legt verantwoording af aan hoger management. Heel soms rapporteert hij rechtstreeks aan de algemeen directeur, maar dat zal alleen in een kleine of middelgrote organisatie het geval zijn. Uiteraard communiceert hij dagelijks het meest met de teamleden en klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Teamleider Telesales, Medewerkers Teamleider Telesales.

Is het beroep teamleider Telesales iets voor jou?

Zou je graag teamleider Telesales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als teamleider Telesales bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Teamleider Telesales, beroepskeuzetest Teamleider Telesales, beroep Teamleider Telesales kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden teamleider Telesales

Het is moeilijk aan te geven hoeveel werkgelegenheid er op dit moment is voor Teamleiders Telesales. Het hangt er vanaf af in welke branche je komt te werken.

De functie zelf is een doorgroeifunctie, waarvoor agents met ervaring in aanmerking komen. Doorgroeien naar managementfuncties moet met toenemende werkervaring tot de mogelijkheden behoren.

Arbeidsmarktperspectief score teamleider Telesales

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep teamleider Telesales. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Teamleider Telesales, Promotie mogelijkheden Teamleider Telesales, Carriere Teamleider Telesales.

Solliciteren op de functie teamleider Telesales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als teamleider Telesales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor teamleider Telesales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als teamleider Telesales. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Teamleider Telesales, CV Teamleider Telesales, sollicitatie Teamleider Telesales.

Interviews met teamleider Telesales

Tjalle van Zoelen (29) is Teamleider Telesales.
 
 
              
 
Hoe ben je aan deze baan gekomen? 
“Na ontslag te hebben genomen bij mijn vorige werkgever ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Sales was waar mijn interesse lag. Via een uitzendbureau ben ik begonnen met de functie Medewerker Telesales.”
 
Welke opleiding heb je gevolgd om Teamleider Telesales te worden?
“Ik heb geen directe opleiding gevolgd om teamleider te worden. Ik ben vanuit Cold Call Beller doorgegroeid naar deze functie. Nu ben ik bezig met losse trainingen en cursussen om mezelf te ontwikkelen.” 
 
Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
“We starten o...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen teamleider Telesales

Vacatures teamleider telesales

Op zoek naar een nieuwe baan als Teamleider Telesales? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Teamleider Telesales. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Teamleider Telesales staat aan het hoofd van een groep agents die werken in het contact centre van een organisatie. Hij coacht de agents en stuurt ze aan bij het voeren van verkoopgesprekken, het halen van targets en het werken volgens en met bepaalde (omgangs)regels. Hij is het eerste aanspreekpunt voor vragen van medewerkers, over bijvoorbeeld producten (aanbod) en de gebruikelijke klantvragen als de status van een bestelling en het wijzigen van NAW-gegevens.

Beoordeling Teamleider Telesales

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Teamleider Telesales' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Teamleider Telesales

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep