U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Teamleider logistiek

Teamleider logistiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een teamleider logistiek? Lees de functieomschrijving.

De teamleider logistiek vervult een functie tussen de logistiek medewerker en de manager logistiek (of logistiek manager) in. De teamleider geeft leiding aan een team logistiek medewerkers, en staat zelf onder leiding van de manager logistiek. De functie komt voor wanneer het magazijnwerk zodanig veel medewerkers vereist dat de manager zelf niet meer iedereen aan kan sturen.

De teamleider logistiek werkt zodoende in magazijnen, loodsen en/of distributiecentra van grote bedrijven. Deze stuurt medewerkers aan, plant en verdeelt de taken, houdt de planning en de kwaliteit van de werkzaamheden in de gaten, en neemt de verantwoordelijkheid voor de acties van de medewerkers die onder hem of haar staan. De teamleider zal in tegenstelling tot de manager logistiek soms ook zelf uitvoerend werk verrichten.

Mensen vonden ons op: Job Teamleider logistiek, Baan Teamleider logistiek, Teamleider logistiek Worden, Functie-eisen Teamleider logistiek, Verantwoordelijkheden Teamleider logistiek, Functieprofiel Teamleider logistiek, Wat doet een Teamleider logistiek, Werken als Teamleider logistiek.

Teamleider logistiek worden: Opleiding tot teamleider logistiek

Voor teamleider logistiek is niet echt een opleiding vereist. Logistiek teamleiders zijn vaak in hun functie gegroeid vanuit de functie van logistiek medewerker, en voor logistiek medewerker is soms niet meer vereist dan een diploma van de middelbare school, via uitzendbureaus soms zelfs enkel kennis van de Nederlandse taal. Op mbo niveau 3 bestaat echter ook een opleiding tot logistiek teamleider. Hiermee kan iemand direct na zijn opleiding aan de slag als teamleider.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Teamleider logistiek, Teamleider logistiek Worden, Opleidingsniveau Teamleider logistiek, Scholing Teamleider logistiek, Studie Teamleider logistiek, Bijscholing Teamleider logistiek, Omscholing Teamleider logistiek.

Organisaties waar een teamleider logistiek doorgaans werkzaam is

De teamleider logistiek werkt voor bedrijven met magazijnen. Maritieme bedrijven, postorderbedrijven, warenhuizen en grote winkels, groothandels, enzovoorts.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Teamleider logistiek, Teamleider logistiek Worden, Opleidingsniveau Teamleider logistiek, Scholing Teamleider logistiek, Studie Teamleider logistiek, Bijscholing Teamleider logistiek, Omscholing Teamleider logistiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden teamleider logistiek

De teamleider logistiek zal rond de 2000 per maand verdienen. Mogelijk verdient een jonge starter rond de 1600 á 1700, maar deze zal uiteindelijk waarschijnlijk doorgroeien naar een bedrag rond de 2500. In sommige gevallen zal dit nog iets doorlopen, richting de 2700 en soms zelfs richting de 2900 á 3000, maar dat zijn uitzonderingen.

Mensen vonden ons op: Salaris Teamleider logistiek, Loon Teamleider logistiek, Wat verdien je als Teamleider logistiek, Salarisschaal Teamleider logistiek, Salarisindicatie Teamleider logistiek, Bonus Teamleider logistiek, CAO Teamleider logistiek, Brutoloon Teamleider logistiek, Nettoloon Teamleider logistiek, Vakantiedagen Teamleider logistiek, Pensioen Teamleider logistiek.

Competenties, skills & vaardigheden teamleider logistiek

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Teamleider logistiek, Vaardigheden Teamleider logistiek, Attitude Teamleider logistiek, Kwalificaties Teamleider logistiek, Competentieprofiel Teamleider logistiek.

Boeken voor het beroep teamleider logistiek

Wil je meer weten over het beroep teamleider logistiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je teamleider logistiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken teamleider logistiek te komen.

logistiek teamleider lt doorstroom van lm naar lt | Ovd

Nederlands | Onbekende bindwijze | 9789461718181

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Logistiek teamleider MBO-LT-17-BP3-00 | Ovd Educatieve Uitgeverij

lT Pakket BasisK 1-3 ProfielK1-2 theorie, school- en praktijkopdrachten - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461718143

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Mensen vonden ons op: boeken voor Teamleider logistiek, Teamleider logistiek ebooks, boek Teamleider logistiek.

Persoonstypen teamleider logistiek

De teamleider logistiek heeft wat eigenschappen van het persoonstype Baas; hij of zij is immers leidinggevende en heeft ook leidinggevende kwaliteiten (delegeren, motiveren, corrigeren) nodig. De teamleider is echter vooral een Succesvolle werker, hij of zij krijgt van de manager duidelijke targets mee en deze moeten dag in dag uit telkens opnieuw gehaald worden. Het is dus zeer belangrijk dat de teamleider logistiek van aanpakken weet.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Teamleider logistiek, Karakter Teamleider logistiek.

Netwerk teamleider logistiek

De logistiek teamleider staat, zoals eerder gezegd, tussen de logistiek medewerker en de manager logistiek (logistiek manager) in, en dit zijn ook de voornaamste contacten die de teamleider heeft. Hij zal daarnaast nog wat contact hebben met bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur, een leverancier en mogelijk een inkoper, maar dat is het wel ongeveer.

Mensen vonden ons op: Collega’s Teamleider logistiek, Medewerkers Teamleider logistiek.

Is het beroep teamleider logistiek iets voor jou?

Zou je graag teamleider logistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als teamleider logistiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Teamleider logistiek, beroepskeuzetest Teamleider logistiek, beroep Teamleider logistiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden teamleider logistiek

Het arbeidsmarktperspectief voor de logistiek teamleider is momenteel prima. Er zijn ruim voldoende vacatures te vinden voor de functie. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook: de meest logische stap is die naar de functie van manager logistiek. Verder ligt er voor de teamleider logistiek weinig voor de hand, al is zijn leidinggevende ervaring wel elders in te zetten.

Arbeidsmarktperspectief score teamleider logistiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep teamleider logistiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Teamleider logistiek, Promotie mogelijkheden Teamleider logistiek, Carriere Teamleider logistiek.

Solliciteren op de functie teamleider logistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als teamleider logistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor teamleider logistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als teamleider logistiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Teamleider logistiek, CV Teamleider logistiek, sollicitatie Teamleider logistiek.

Interviews met teamleider logistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen teamleider logistiek

Vacatures teamleider logistiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Teamleider logistiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Teamleider logistiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De teamleider logistiek vervult een functie tussen de logistiek medewerker en de manager logistiek (of logistiek manager) in. De teamleider geeft leiding aan een team logistiek medewerkers, en staat zelf onder leiding van de manager logistiek. De functie komt voor wanneer het magazijnwerk zodanig veel medewerkers vereist dat de manager zelf niet meer iedereen aan kan sturen.

Beoordeling Teamleider logistiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Teamleider logistiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Teamleider logistiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De aangegeven salaris is dat

incl of exl ??

Door: Erik

Hallo Erik,over het algemeen worden salarissen en beloningen bruto vermeld.Als dit niet zo is,wordt dit aangegeven.Gr. Ron (logistiek M.)

Door: Ron

Reageer op dit beroep