U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Technical sales manager

Technical sales manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een technical sales manager? Lees de functieomschrijving.

De technical sales manager houdt zich bezig met de verkoop van technische producten en het onderhouden van klantrelaties. De werkzaamheden lijken in sommige aspecten wat op die van de technisch accountmanager, en de precieze functieomschrijvingen van de twee zullen in de praktijk vaak overlappen. Waar de technisch accountmanager vaak in een team werkt en een deel van de klanten voor zijn rekening neemt, heeft de technical sales manager vaak een veel bredere verantwoordelijkheid. Hij of zij zal een groot deel van de tijd aan het reizen zijn in verband met de internationale relaties van het betreffende bedrijf, zal vaak nauwe banden onderhouden met klanten en zal ook actief betrokken zijn bij het uitwerken van nieuwe ideeën.

De technical sales manager werkt daarvoor vaak samen met de technical sales engineer, waarvan een bedrijf vaak meerdere in dienst heeft. Deze rapporteren aan de technical sales manager, die vervolgens rapporteert aan weer een hoger geplaatst persoon, bijvoorbeeld de algemeen directeur, de sales manager of iemand in een dergelijke functie.

De technical sales manager moet hiervoor specifieke technische kennis hebben maar ook moet hij of zij kunnen verkopen, en dus de vertaalslag maken van de technische details naar een overtuigend verhaal. De producten die de technical sales manager aanprijst zijn vaak grote investeringen, dus klanten zullen niet zomaar tot aanschaf overgaan. De technical sales engineer moet zelfstandig kunnen beoordelen wat de mogelijkheden zijn voor klanten en moet offertes kunnen maken. Al met al is het een behoorlijk verantwoordelijk beroep, maar volgens vrijwel alle vacatures uitdagend en ook belonend.

Mensen vonden ons op: Job Technical sales manager, Baan Technical sales manager, Technical sales manager Worden, Functie-eisen Technical sales manager, Verantwoordelijkheden Technical sales manager, Functieprofiel Technical sales manager, Wat doet een Technical sales manager, Werken als Technical sales manager.

Technical sales manager worden: Opleiding tot technical sales manager

Voor het beroep van technical sales manager is een hbo-diploma in technische richting het minimale. Sommige bedrijven zullen vragen om minimaal wo-niveau. Soms zijn specifieke technische opleidingen gewenst of vereist, en een rijbewijs is meestal ook een pré. Daarnaast wordt er vaak met specifieke software of technieken gewerkt, en genieten sollicitanten met voorkennis daarvan de voorkeur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Technical sales manager, Technical sales manager Worden, Opleidingsniveau Technical sales manager, Scholing Technical sales manager, Studie Technical sales manager, Bijscholing Technical sales manager, Omscholing Technical sales manager.

Organisaties waar een technical sales manager doorgaans werkzaam is

Een technical sales manager werkt meestal voor gespecialiseerde technische bedrijven. Hier bestaan er natuurlijk duizenden van, en de technical sales manager kan dan ook vele kanten op: werken voor een energiebedrijf, een chemisch bedrijf, een ICT-bedrijf, enzovoorts.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Technical sales manager, Technical sales manager Worden, Opleidingsniveau Technical sales manager, Scholing Technical sales manager, Studie Technical sales manager, Bijscholing Technical sales manager, Omscholing Technical sales manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden technical sales manager

De verantwoordelijkheid van de functie van technical sales manager wordt beloond met een basissalaris van minimaal 3500 euro per maand. Dit is doorgaans meer dan dat van sales managers in andere sectoren, doordat de vraag in de technische sector groter is. Een groei naar de 5000 per maand of hoger is dan ook prima denkbaar. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vaak ook uitstekend: vergoeding van reiskosten, een werkplek thuis, enzovoorts. Bij goede prestaties zal de technical sales manager ook een bonus ontvangen.

Mensen vonden ons op: Salaris Technical sales manager, Loon Technical sales manager, Wat verdien je als Technical sales manager, Salarisschaal Technical sales manager, Salarisindicatie Technical sales manager, Bonus Technical sales manager, CAO Technical sales manager, Brutoloon Technical sales manager, Nettoloon Technical sales manager, Vakantiedagen Technical sales manager, Pensioen Technical sales manager.

Competenties, skills & vaardigheden technical sales manager

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Netwerken
 • Innovatief
 • Financieel bewustzijn
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Leervermogen
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Technical sales manager, Vaardigheden Technical sales manager, Attitude Technical sales manager, Kwalificaties Technical sales manager, Competentieprofiel Technical sales manager.

Boeken voor het beroep technical sales manager

Wil je meer weten over het beroep technical sales manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je technical sales manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken technical sales manager te komen.

Technical English | David Bonamy

Course Book - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781405845540 | 128 pagina's

Technical English Level 2 covers the core language and skills that students need to communicate successfully in all technical and industrial specifications...

Technical Analysis for Dummies, 3rd Edition | Barbara Rockefeller

Engels | Druk: 3rd Edition | Paperback | 9781118779613 | 360 pagina's

Technical Analysis for Dummies, 3rd Edition 3e editie is een boek van Barbara Rockefeller uitgegeven bij John Wiley & Sons Inc. ISBN 9781118779613 A simple, straightforward guide to the fundamentals of technical analysis Technical analysis is a collection...

Blockchain Basics | Daniel Drescher

A Non-Technical Introduction in 25 Steps - Engels | Druk: 1st ed. | Paperback | 9781484226032 | 255 pagina's

In 25 concise steps, you will learn the basics of blockchain technology. No mathematical formulas, program code, or computer science jargon are used. No previous knowledge in computer science, mathematics, programming, or cryptography is required. Termino...

Mensen vonden ons op: boeken voor Technical sales manager, Technical sales manager ebooks, boek Technical sales manager.

Persoonstypen technical sales manager

De technical sales manager past meerdere persoonstypen. In de eerste plaats heeft de technical sales manager eigenschappen van de Waarnemer: hij of zij heeft interesse in de technische details van het werk en houdt ook met plezier de ontwikkelingen in het vakgebied bij. Daarnaast heeft de technisch accountmanager eigenschappen van de Baas: hij of zij kan motiveren en overtuigen, is direct en komt zelfverzekerd over. Ook zijn bij de technical sales manager eigenschappen van de perfectionist te bespeuren, namelijk de hoge kwaliteitsnorm en het constante streven naar betere prestaties. Succesvolle werker en Bemiddelaar lijken de technical sales manager daarnaast eveneens te passen. Een technical sales manager dient over een zakelijk instinct te beschikken, en beheert een klantenportefeuille waar hij het maximale uit moet zien te halen. Hij of zij is het aanspreekpunt voor klanten en dient dus zorgvuldig en klantgericht te werken. De accountmanager moet bovendien om kunnen gaan met druk als klanten bepaalde eisen of deadlines stellen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Technical sales manager, Karakter Technical sales manager.

Netwerk technical sales manager

De technical sales manager werkt meestal samen met de technical sales engineer, en zal ook veel in contact staan met de technisch accountmanager. Hij of zij rapporteert regelmatig aan een meerdere, bijvoorbeeld de algemeen directeur, de (algemeen) sales manager of de managing director. Daarnaast zal de technical sales manager veel contact onderhouden met allerlei uiteenlopende beroepen binnen het bedrijf. Voor de rest staat hij of zij hoofdzakelijk in contact met klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Technical sales manager, Medewerkers Technical sales manager.

Is het beroep technical sales manager iets voor jou?

Zou je graag technical sales manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als technical sales manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Technical sales manager, beroepskeuzetest Technical sales manager, beroep Technical sales manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden technical sales manager

Er is momenteel een gunstig arbeidsmarktperspectief voor sales managers in de technische sector. De vraag is groot, en hoewel de eisen in vacatures vaak streng zijn wordt er vrijwel altijd een goede beloning beloofd. Doorgroeimogelijkheden zijn dientengevolge niet echt de grootste reden om voor technical sales manager te solliciteren, maar een groei is zeker mogelijk, bijvoorbeeld naar een functie op directieniveau.

Arbeidsmarktperspectief score technical sales manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep technical sales manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Technical sales manager, Promotie mogelijkheden Technical sales manager, Carriere Technical sales manager.

Solliciteren op de functie technical sales manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als technical sales manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor technical sales manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als technical sales manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Technical sales manager, CV Technical sales manager, sollicitatie Technical sales manager.

Interviews met technical sales manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen technical sales manager

Vacatures technical sales manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Technical sales manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technical sales manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De technical sales manager houdt zich bezig met de verkoop van technische producten en het onderhouden van klantrelaties. De werkzaamheden lijken in sommige aspecten wat op die van de technisch accountmanager, en de precieze functieomschrijvingen van de twee zullen in de praktijk vaak overlappen. Waar de technisch accountmanager vaak in een team werkt en een deel van de klanten voor zijn rekening neemt, heeft de technical sales manager vaak een veel bredere verantwoordelijkheid.

Beoordeling Technical sales manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Technical sales manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Technical sales manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik wil vragen welke sector heb je nodig hier hebben we ECONOMIE, TECHNIEK & ZORG EN WELZIJN in wil zoo kort mogelijk horen welke sector.

Door: randy

Hallo Randy,ik begrijp niet goed wat je bedoel,maar hierboven staat het beroep prima omschreven.Gr.

Door: T.S.Manager

Ik moet binnenkort een keuze kiezen in vakken pakketen en ik wilde weten welke het best bij dit beroep zou passen we kunnen kiezen uit economie, techniek en zorg welke zou het beste zijn als ik later dit beroep wil gaan uitvoeren. Alvast bedankt Groet:Zico

Door: Zico

Economie en techniek is het beste en als het kant bedrijfskunde.Sucses

Door: TSM

bedrijfskunde, M&O en talen zijn belangrijk

Door: erwin

Reageer op dit beroep