U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Technisch Ontwerper

Technisch Ontwerper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een technisch Ontwerper? Lees de functieomschrijving.

De Technisch Ontwerper bedenkt technische oplossingen op allerlei verschillende niveaus. Zo kan een Technisch Ontwerper bezig zijn met het ontwerpen van een mobiele telefoon, maar ook met het vormgeven van de electriciteitsvoorziening in een gebouw. Overal waarbij techniek te pas komt, kan een Technisch Ontwerper gevraagd worden om een ontwerp te maken.

Voor een product of installatie is het om te beginnen nodig om een schets te maken. De Technisch Ontwerper moet inventariseren wat het probleem is of de problemen zijn en welke oplossingen mogelijk zijn. Dit kan men uit het hoofd proberen, maar schetsen of modelleren biedt een veel stevigere ondergrond. Als de oplossing uit deze schetsen naar voren gekomen en goedgekeurd is, kan de Technisch Ontwerper aan de slag om het ontwerp definitief en functioneel te maken, zodat de werklui of producenten er mee aan de slag kunnen.

Naast fysieke, tastbare oplossingen wordt een Technisch Ontwerper ook wel eens gevraagd om een technisch ontwerp van een website te maken. Hoewel hier weer andere kennis voor nodig is, blijft de basis van het werk hetzelfde. In welke sector de Technisch Ontwerper ook terecht komt, steeds geldt dat hij goede kennis van zaken combineert met inzicht.

Mensen vonden ons op: Job Technisch Ontwerper, Baan Technisch Ontwerper, Technisch Ontwerper Worden, Functie-eisen Technisch Ontwerper, Verantwoordelijkheden Technisch Ontwerper, Functieprofiel Technisch Ontwerper, Wat doet een Technisch Ontwerper, Werken als Technisch Ontwerper.

Technisch Ontwerper worden: Opleiding tot technisch Ontwerper

D Technisch Ontwerper heeft minstens een HBO diploma nodig. De specifieke opleiding die gevolgd moet worden is afhankelijk van welke richting de voorkeur heeft van de Technisch Ontwerper. Voor het ontwerpen van gebouwen zal men eerder Bouwkunde gaan doen en voor producten kan men een opleiding in Informatica, Design of Werktuigbouwkunde volgen. De meest brede opleiding is Design, waarmee men nog verschillende kanten op kan gaan in het ontwerpen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch Ontwerper, Technisch Ontwerper Worden, Opleidingsniveau Technisch Ontwerper, Scholing Technisch Ontwerper, Studie Technisch Ontwerper, Bijscholing Technisch Ontwerper, Omscholing Technisch Ontwerper.

Organisaties waar een technisch Ontwerper doorgaans werkzaam is

De Technisch Ontwerper werkt bij verschillende bedrijven, in de bouw, IT of productie en kan ook via een ontwerpbureau of een eigen bedrijf ingezet worden. Een typische organisatie is er niet voor de Technisch Ontwerper.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch Ontwerper, Technisch Ontwerper Worden, Opleidingsniveau Technisch Ontwerper, Scholing Technisch Ontwerper, Studie Technisch Ontwerper, Bijscholing Technisch Ontwerper, Omscholing Technisch Ontwerper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden technisch Ontwerper

Het salaris van een Technisch ontwerper is minimaal €1866 per maand, en kan oplopen tot €5284 per maand. Overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de functie. Zo zullen sommige werkgevers betere pensioenregelingen bieden en andere misschien een laptop of auto van de zaak  of enkel een 13de maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Technisch Ontwerper, Loon Technisch Ontwerper, Wat verdien je als Technisch Ontwerper, Salarisschaal Technisch Ontwerper, Salarisindicatie Technisch Ontwerper, Bonus Technisch Ontwerper, CAO Technisch Ontwerper, Brutoloon Technisch Ontwerper, Nettoloon Technisch Ontwerper, Vakantiedagen Technisch Ontwerper, Pensioen Technisch Ontwerper.

Competenties, skills & vaardigheden technisch ontwerper

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Visie
 • Probleemoplossend vermogen
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Technisch Ontwerper, Vaardigheden Technisch Ontwerper, Attitude Technisch Ontwerper, Kwalificaties Technisch Ontwerper, Competentieprofiel Technisch Ontwerper.

Boeken voor het beroep technisch ontwerper

Wil je meer weten over het beroep technisch ontwerper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je technisch ontwerper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken technisch ontwerper te komen.

Let's focus | Marit Hilarius

Het niet-technische fotografiehandboek - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789463491877 | 184 pagina's

Boeken en handleidingen over fotografie zijn er genoeg, maar je verzandt al snel in eindeloze technische uiteenzettingen, waarbij de cijfers en ingewikkelde regeltjes je om de oren vliegen. Dat is in Let's focus helemaal anders: in dit boek leer je hoe je...

Beleggen met Technische Analyse | H.J. Geels

Visie, methoden en tradingsystemen - Nederlands | Druk: 2e | Paperback | 9789077553039 | 326 pagina's

Beleggen met technische analyse. Visie, methoden en technieken. Inclusief 45 tradingsystemen om te downloaden. Uitgebreid en helder overzicht van het hele vakgebied van de technische analyse, statistische analyse en visuele analyse. Auteur: H.J. Geels 200...

Ontwerpen van technische innovaties | Inge Oskam

door onderzoek, creatief denken en samenwerken - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789001880590

Ontwerpen van technische innovaties 2e druk is een boek van Inge Oskam uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001880590 De ontwerpmethode in Ontwerpen van Technische Innovaties bestaat uit een praktisch uitgewerkt stappenplan en legt de nadruk ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Technisch Ontwerper, Technisch Ontwerper ebooks, boek Technisch Ontwerper.

Persoonstypen technisch Ontwerper

De Technisch Ontwerper houdt zich bezig met complexe systemen, die goed en nauwkeurig in elkaar gezet moeten worden om te kunnen functioneren. Een hoge standaard in zijns werk is nodig om problemen of ongelukken te  voorkomen (Perfectionist). Verder is het belangrijk om alles in de gaten te kunnen houden en te overzien en heeft een Technisch Ontwerper veel kennis en geduld nodig om een ontwerp goed te krijgen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Technisch Ontwerper, Karakter Technisch Ontwerper.

Netwerk technisch Ontwerper

De Technisch Ontwerper overlegt met de klant tijdens het modelleerproces, overlegt vaak met andere Ontwerpers en levert het definitieve ontwerp aan de mensen die het in productie nemen. Met al deze verschillende mensen moet de Technisch Ontwerper goed samen kunnen werken om tot een goed eindresultaat te komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Technisch Ontwerper, Medewerkers Technisch Ontwerper.

Is het beroep technisch Ontwerper iets voor jou?

Zou je graag technisch Ontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als technisch Ontwerper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Technisch Ontwerper, beroepskeuzetest Technisch Ontwerper, beroep Technisch Ontwerper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden technisch Ontwerper

Het beroep van Technisch Ontwerper is zo veelzijdig dat je altijd wel werk kan krijgen, ook in tijden van crisis. Als Technisch Ontwerper kan je, nadat je je in een specifiek ontwerp gespecialiseerd hebt, doorgroeien naar functies zoals hoofd Ontwerp, designer, of productmanager.

Arbeidsmarktperspectief score technisch Ontwerper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep technisch Ontwerper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Technisch Ontwerper, Promotie mogelijkheden Technisch Ontwerper, Carriere Technisch Ontwerper.

Solliciteren op de functie technisch Ontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als technisch Ontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor technisch Ontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als technisch Ontwerper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Technisch Ontwerper, CV Technisch Ontwerper, sollicitatie Technisch Ontwerper.

Interviews met technisch Ontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen technisch Ontwerper

Vacatures technisch ontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch Ontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch Ontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Technisch Ontwerper bedenkt technische oplossingen op allerlei verschillende niveaus. Zo kan een Technisch Ontwerper bezig zijn met het ontwerpen van een mobiele telefoon, maar ook met het vormgeven van de electriciteitsvoorziening in een gebouw. Overal waarbij techniek te pas komt, kan een Technisch Ontwerper gevraagd worden om een ontwerp te maken.

Beoordeling Technisch Ontwerper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Technisch Ontwerper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Technisch Ontwerper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep