U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Technisch accountmanager

Technisch accountmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een technisch accountmanager? Lees de functieomschrijving.

De technisch accountmanager doet precies wat een accountmanager doet, alleen dan binnen de technieksector. De accountmanager, ook wel relatiebeheerder, is de primaire contactpersoon voor klanten en de verantwoordelijke voor (een deel van) de kwaliteit en kwantiteit van de relaties van het bedrijf. De technisch accountmanager verschilt vooral van de algemene accountmanager in het feit dat hij meer specifieke kennis heeft van de producten van dit bedrijf. De technisch accountmanager kan naar aanleiding van de wensen van de klant (meestal een ander bedrijf), deze klant vertellen wat de mogelijkheden en beperkingen zijn zonder daarvoor collega’s te hoeven raadplegen.

De accountmanager is dus ook verantwoordelijk voor de hoeveelheid klanten, en zal dus ook nieuwe klanten moeten werven. De technisch accountmanager is dus niet alleen een beheerder, maar ook een verkoper, iemand die zijn ideeën presenteert en aan de man brengt. Hiernaast luistert de technisch accountmanager nauwkeurig naar de wensen van klanten, en brengt hij de informatie hierover in bij de andere afdelingen van zijn bedrijf zodat deze op de hoogte blijven van de behoeften van de markt en op basis hiervan mogelijk de producten aanpassen.

Mensen vonden ons op: Job Technisch accountmanager, Baan Technisch accountmanager, Technisch accountmanager Worden, Functie-eisen Technisch accountmanager, Verantwoordelijkheden Technisch accountmanager, Functieprofiel Technisch accountmanager, Wat doet een Technisch accountmanager, Werken als Technisch accountmanager.

Technisch accountmanager worden: Opleiding tot technisch accountmanager

De meeste technische opleidingen op hbo-niveau zullen volstaan om te starten als technisch accountmanager, hoewel vacatures ook wel om werkervaring vragen. Werkervaring kan opgedaan worden in functies op mbo-niveau zoals commerciëel medewerker, verkoper, enzovoorts. Van hieruit kan vervolgens doorgegroeid worden naar een functie als die van technisch accountmanager.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch accountmanager, Technisch accountmanager Worden, Opleidingsniveau Technisch accountmanager, Scholing Technisch accountmanager, Studie Technisch accountmanager, Bijscholing Technisch accountmanager, Omscholing Technisch accountmanager.

Organisaties waar een technisch accountmanager doorgaans werkzaam is

Een technisch accountmanager werkt meestal voor gespecialiseerde technische bedrijven. Hier bestaan er natuurlijk duizenden van, en de technisch accountmanager kan dan ook vele kanten op: werken voor een energiebedrijf, een chemisch bedrijf, een ICT-bedrijf, enzovoorts.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch accountmanager, Technisch accountmanager Worden, Opleidingsniveau Technisch accountmanager, Scholing Technisch accountmanager, Studie Technisch accountmanager, Bijscholing Technisch accountmanager, Omscholing Technisch accountmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden technisch accountmanager

Het salaris van een (technisch) accountmanager bestaat meestal uit een vast bedrag aangevuld met een bonus voor als doelstellingen (omzet, winst) worden behaald en ligt tussen de  1850 (starters) en 6300 euro per maand (eindniveau). Gemiddeld verdient men ongeveer 4000 per maand. Afhankelijk van de rol van de technisch accountmanager binnen de organisatie kan dit meer of minder zijn. Een accountmanager die medeverantwoordelijk is voor het opstellen van het verkoopplan, het strategisch beleid, het management adviseert of daar deel vanuit maakt kan aanzienlijk meer verdienen. Eventuele aanvullingen op het salaris zijn een bedrijfsauto, telefoon, computer en een werkplek thuis.

Mensen vonden ons op: Salaris Technisch accountmanager, Loon Technisch accountmanager, Wat verdien je als Technisch accountmanager, Salarisschaal Technisch accountmanager, Salarisindicatie Technisch accountmanager, Bonus Technisch accountmanager, CAO Technisch accountmanager, Brutoloon Technisch accountmanager, Nettoloon Technisch accountmanager, Vakantiedagen Technisch accountmanager, Pensioen Technisch accountmanager.

Competenties, skills & vaardigheden technisch accountmanager

 • Stressbestendigheid
 • Netwerken
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
 • Leervermogen
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Technisch accountmanager, Vaardigheden Technisch accountmanager, Attitude Technisch accountmanager, Kwalificaties Technisch accountmanager, Competentieprofiel Technisch accountmanager.

Boeken voor het beroep technisch accountmanager

Wil je meer weten over het beroep technisch accountmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je technisch accountmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken technisch accountmanager te komen.

Let's focus | Marit Hilarius

Het niet-technische fotografiehandboek - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789463491877 | 184 pagina's

Boeken en handleidingen over fotografie zijn er genoeg, maar je verzandt al snel in eindeloze technische uiteenzettingen, waarbij de cijfers en ingewikkelde regeltjes je om de oren vliegen. Dat is in Let's focus helemaal anders: in dit boek leer je hoe je...

Taal & didactiek - Aanvankelijk en technisch lezen | Henk Huizenga

aanvankelijk en technisch lezen - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789001877750 | 270 pagina's

Taal & didactiek - Aanvankelijk en technisch lezen 4e druk is een boek van Henk Huizenga uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001877750 Het inleidende boek Taal & Didactiek: Aanvankelijk en technisch lezen behandelt alle belangrijke aspecten ...

Ontwerpen van technische innovaties | Inge Oskam

door onderzoek, creatief denken en samenwerken - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789001880590

Ontwerpen van technische innovaties 2e druk is een boek van Inge Oskam uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001880590 De ontwerpmethode in Ontwerpen van Technische Innovaties bestaat uit een praktisch uitgewerkt stappenplan en legt de nadruk ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Technisch accountmanager, Technisch accountmanager ebooks, boek Technisch accountmanager.

Persoonstypen technisch accountmanager

De technisch accountmanager past meerdere persoonstypen. In de eerste plaats heeft de technisch accountmanager  eigenschappen van de Waarnemer: hij of zij heeft interesse in de technische details van het werk en houdt ook met plezier de ontwikkelingen in het vakgebied bij. Daarnaast heeft de technisch accountmanager eigenschappen van de Baas: hij of zij kan motiveren en overtuigen, is direct en komt zelfverzekerd over. Ook zijn bij de technisch accountmanager eigenschappen van de perfectionist te bespeuren, namelijk de hoge kwaliteitsnorm en het constante streven naar betere prestaties. Succesvolle werker en Bemiddelaar lijken de technisch accountmanager daarnaast eveneens te passen. Een technisch accountmanager dient over een zakelijk instinct te beschikken, en beheert een klantenportefeuille waar hij het maximale uit moet zien te halen. Hij of zij is het aanspreekpunt voor klanten en dient dus zorgvuldig en klantgericht te werken. De accountmanager moet bovendien om kunnen gaan met druk als klanten bepaalde eisen of deadlines stellen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Technisch accountmanager, Karakter Technisch accountmanager.

Netwerk technisch accountmanager

Een technisch accountmanager komt in contact met medewerkers van de sales/marketing afdeling, met medewerkers van het accountteam, communicatiemedewerkers, collega-accountmanagers en natuurlijk de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen. Tevens houdt hij contact met de sales manager en soms met de algemeen directeur. Afgezien van die laatste twee zijn de mensen in zijn netwerk ondersteunend en rapporteren die aan de accountmanager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Technisch accountmanager, Medewerkers Technisch accountmanager.

Is het beroep technisch accountmanager iets voor jou?

Zou je graag technisch accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als technisch accountmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Technisch accountmanager, beroepskeuzetest Technisch accountmanager, beroep Technisch accountmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden technisch accountmanager

Een starter (junior accountmanager) begint over het algemeen met een interne functie binnen de organisatie om de benodigde kennis van de product(en) en/of dienstverlening te vergaren. Afhankelijk van persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en ambitie zijn er mogelijkheden om door te groeien naar de functie van senior accountmanager (of top accountmanager). Een goede accountmanager is gewild in het bedrijfsleven, en voor eenieder die voldoet aan de meestal zware eisen liggen de vacatures voor het oprapen.

Arbeidsmarktperspectief score technisch accountmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep technisch accountmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Technisch accountmanager, Promotie mogelijkheden Technisch accountmanager, Carriere Technisch accountmanager.

Solliciteren op de functie technisch accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als technisch accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor technisch accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als technisch accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Technisch accountmanager, CV Technisch accountmanager, sollicitatie Technisch accountmanager.

Interviews met technisch accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen technisch accountmanager

Vacatures technisch accountmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch accountmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch accountmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De technisch accountmanager doet precies wat een accountmanager doet, alleen dan binnen de technieksector. De accountmanager, ook wel relatiebeheerder, is de primaire contactpersoon voor klanten en de verantwoordelijke voor (een deel van) de kwaliteit en kwantiteit van de relaties van het bedrijf. De technisch accountmanager verschilt vooral van de algemene accountmanager in het feit dat hij meer specifieke kennis heeft van de producten van dit bedrijf.

Beoordeling Technisch accountmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Technisch accountmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Technisch accountmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep